Referendum 2018
slice
Svoj prav o drugem tiru bo predstavljalo 30 organizatorjev
Referendum o zakonu o drugem tiru, 18. april 2018 ob 10:04 Državna volilna komisija je objavila seznam 30 organizatorjev kampanje pred ponovljenim glasovanjem na referendumu o zakonu o drugem tiru.
41
Mesec dni pred referendumom o drugem tiru se je začela referendumska kampanja
99
13. april 2018 ob 07:35 Začela se je referendumska kampanja pred ponovljenim glasovanjem na referendumu o zakonu o drugem tiru. V njej bo sodelovalo manj organizatorjev, poudarki pa bodo znova na ceni in trasi projekta.
Cerar: Drugi tir pomeni prihodnost za nove rodove
98
13. april 2018 ob 13:35 Premier Miro Cerar, ki opravlja tekoče posle je ob začetku kampanje pred vnovičnim glasovanjem na referendumu o zakonu o drugem tiru izpostavil pomen nove železniške povezave med Koprom in Divačo za ...
Kovačič: Zahtevam pošten referendum
109
13. april 2018 ob 13:13 Pobudnik referenduma o zakonu o drugem tiru Vili Kovačič je ob začetku referendumske kampanje poudaril, da si na ponovljenem glasovanju, ki bo 13. maja, želi čim večje udeležbe, ki bo po njegovi ...
Zadnji dan za organizatorje referendumske kampanje
9
17. april 2018 ob 08:00 Le še danes je čas, da se vsi, ki želijo sodelovati v kampanji pred ponovljenim glasovanjem na referendumu o zakonu o drugem tiru kot organizatorji kampanje, prijavijo Državni volilni komisiji.
Ustavni sodniki tokrat zavrnili Kovačiča, referendum bo 13. maja Referendum o zakonu o drugem tiru bo 13. maja. Ustavni sodniki so namreč zavrnili pritožbo Vilija Kovačiča glede datuma ponovljenega glasovanja.
93
Vlada ne bo Kovačiču zagotovila 96 tisoč evrov za financiranje kampanje Vlada je obravnavala prošnjo pobudnika za referendum o drugem tiru Vilija Kovačiča, da mu zagotovi sredstva za izvedbo referendumske kampanje. Vlada je prošnjo zavrnila.
80
Ustavno sodišče bo v četrtek odločalo o pritožbi Vilija Kovačiča glede datuma referenduma Ustavno sodišče bo o pritožbi Vilija Kovačiča na sklep Državne volilne komisije, ki je za datum ponovljenega glasovanja na referendumu o drugem tiru določila 13. maj, po besedah predsednice sodišča ...
15
Ker 13. maj ostaja datum referenduma, že tečejo roki za referendumska opravila Pred ponovnim glasovanjem na referendumu o zakonu o drugem tiru, ki bo 13. maja, se začenjajo referendumska opravila.
178
Vrhovno sodišče ni dovolilo pritožbe na datum referenduma Vrhovno sodišče je v petek zavrnilo pritožbo Vilija Kovačiča glede datuma ponovljenega glasovanja na referendumu o zakonu o drugem tiru, je poročala TV Slovenija.
106
Kovačič: Nikjer ni datum referenduma tak problem demokracije kot pri nas Pobudnik referenduma Vili Kovačič se je že pritožil zoper sklep državne volilne komisije o datumu ponovljenega glasovanja. Za demokracijo je dobro, če glasuje čim več ljudi, je sporočil.
235
Vnovični referendum o drugem tiru 13. maja, Kovačič napovedal pritožbo Ponovljeno glasovanje na referendumu o zakonu o drugem tiru bo 13. maja, je sklenila Državna volilna komisija. Možnosti, da bi glasovanje izvedli skupaj s prihajajočimi volitvami, ni več.
174
Novi referendum o drugem tiru bo predvidoma 13. maja Državna volilna komisija je sporočila, da je ob 7. uri prejela sodbo Vrhovnega sodišča RS v zvezi z razveljavitvijo glasovanja na referendumu o drugem tiru.
257
Sodba o referendumu o drugem tiru že na poti k Državni volilni komisiji Vrhovno sodišče, ki je razveljavilo izid septembrskega referenduma o drugem tiru in Državni volilni komisiji naložilo, da razpiše novega, je strankam v postopku sodbo že poslalo.
33
Predsednik vrhovnega sodišča ogorčen. Cerar se s sodbo ne strinja. Predsednik Vrhovnega sodišča Damijan Florjančič se je v javnem pismu ostro odzval na dvom premierja Mira Cerarja o nepristranskem odločanju sodišča.
278

Kazalo