Robert Kristan prihaja v pravo formo. Foto: HZS/Drago Cvetanovič
Robert Kristan prihaja v pravo formo. Foto: HZS/Drago Cvetanovič
Matjaž Kopitar
Matjaž Kopitar bo v zadnjem tednu s svojimi igralci dorekel še zadnje podrobnosti. Ključni bosta taktična priprava in uigravanje igre z igralcem več. Foto: Simon Maljevac

"Na tej drugi tekmi z Avstrijo to ni bilo to, kar hočemo. Če upoštevamo olajševalne okoliščine, vročina v dvorani, pak ni "tekel" . V tekmo nismo šli dovolj odločno, zamujali smo v "dvobojih", delali preveč napak v srednji tretjini in nismo bili dovolj odločni. Avstrijci so to izkoristili, imeli so več strelov na gol, prevladovali so v polju, imeli pa smo Roberta Kristana, ki je bil res na nivoju. Ampak samo eden tega ne bo mogel "voziti". Včasih pride takšen dan, da zamudiš tistega pol koraka in nato se ta trenutek obrne, tokrat se je obrnil Avstrijcem v prid," je tekmo na Dunaju (0:1), ki jo je z uspešno izvedenim kazenskim strelom odločil Žiga Pance, pokomentiral selektor, Pance pa dodaja.

Pance: Pripravljeni smo na prvenstvo
"Tekme nismo začeli tako, kot smo se zmenili. Nismo bili odločni in igrali tako kot v Mariboru na prvi medsebojni tekmi. V drugi polovici je nekako steklo, ujeli smo ritem. Glede na to, da treniramo tako, kot je treba, vadimo sisteme, fizično pripravljenost smo dvignili na višjo raven, mislim, da smo pripravljeni na prvenstvo. Upam, da bomo izkoristili vse naše zmožnosti in obstali v eliti."

Kristan: Pokazali smo tudi karakter
Eden velikih junakov je bil seveda vratar Robert Kristan, ki je očitno v fantastični formi: "Izpolnili smo cilj, da premagamo Avstrijce na njihovem terenu, kar je dobra popotnica za začetek svetovnega prvenstva. Zavedali smo se, da nas čaka težka tekma, to se je tudi pokazalo. Avstrijici so vseh 60 minut narekovali tempo, zdržali smo njihove nalete, se dobro branili, imeli svoje priložnosti, na koncu pa pri kazenskih strelih pokazali tudi karakter. Nekoliko se nam je poznala utrujenost. Smo v dobri formi, zdaj nas čaka zadnji teden treningov, vsi smo osredotočeni na začetek svetovnega prvenstva."

"Takšni zmagi se ne bi smelo gledati v zobe"
Kapetan Tomaž Razingar je prvič v pripravah zaigral in zatrdil, da bo koleno "zdržalo", in dodal: "Zagotovo drugačna tekme kot v Mariboru. Bili so boljši, hitrejši, imeli so več priložnosti, bili so tudi bolj kompletni. Mi smo delovali utrujeno, priprave so bile težke. Kristan je branil, tako kot on zna, obramba je pomagala, kljub temu da smo bili na trenutke prepozni. Malce premalo priložnosti v napadu smo imeli. Ampak če igraš slabše in zmagaš ... Takšni zmagi se ne bi smelo gledati v zobe."

Kdaj prideta brata Rodman?
Slovenska reprezentanca se bo v Mariboru zadnji teden pred začetkom prvenstva v Stockholmu znova zbrala v ponedeljek, ko se bosta ekipi pridružila še dva pomembna člena Aleša Kranjc in Rok Tičar. Bratov Rodman, v nemški drugi ligi še nastopata z Bissingenom (na četrti tekmi finala sta ob zmagi nad Schwenningenom s 4:1 dosegla vse štiri zadetke (vsak po dva) za izenačenje serije na 2:2), še ne bo: "Smešno je, da so vse evropske lige končane, v Nemčiji pa še kar igrajo. Vemo, da sta zdrava Rodmana nujno potrebna tej reprezentanci. Kolikor smo v stikih, naj bi bilo, kar se njunega zdravja tiče, vse v najlepšem redu. Upam pa, da te poškodbe niso pustile preveč posledic v njuni igri in da bosta prava kot v olimpijskih kvalifikacijah."

V ponedeljek bo tudi dokončno znana postava Slovenije za Stockholm, na seznamu naj bi bilo 14 napadalcev, osem branilcev in trije vratarji.