Izbor šport
Slovenski košarkarji
Slovenski košarkarji so septembra postali evropski prvaki, simboli Slovenije so šli v svet ... Foto: Reuters
Slovenski nogometaši
Slovenski šport na največjem odru - leto 2010 in svetovno prvenstvo v nogometu. Foto: Reuters
Tina Maze
Tina Maze s svojo kristalno zbirko. Foto: Reuters
Na družbenih omrežjih so se odzvali tudi nekateri športniki, kliknite na sliko za ogled komentarjev Gorana Dragića, Klemna Prepeliča, Vida Kavtičnika in Gašperja Vinčeca. Foto: MMC RTV SLO
Luka Špik in Iztok Čop
Luka Špik in Iztok Čop sta skupaj dobila tri olimpijske medalje. Foto: Reuters
Iztok Čop
Iztok Čop se je v zimski sezoni 2004/2005 igral z idejo, da bi kot smučar tekač nastopil na zimskih olimpijskih igrah leta 2006 v Torinu. Nastopil je na štirih tekmah alpskega pokala, a kmalu vse misli in moči spet obrnil v veslanje. Foto: BoBo
Iztok Čop
Čop je prejšnji teden gostoval v Tarči. Foto: MMC RTV SLO
VIDEO
Tarča

Dodaj v

Čop spet razburja: Kateri športniki prinašajo slavo Sloveniji?

Kolumna Slavka Jeriča (190)
5. marec 2018 ob 09:30
Ljubljana - MMC RTV SLO

Ko se pogovarjamo o potencialu Slovenije, prej ali slej pridemo do besede majhnost. Načeloma mi sploh ni všeč, ker s seboj takoj prinaša izgovore za neuspeh.

A vsaj v športu to majhnost včasih vidim tudi kot nekaj pozitivnega. Majhnost načeloma pomeni, da ni treba, da se delimo na desetine skupin, ki bi med seboj tekmovale - ne le za zmage in lovorike, ampak tudi za pozornost. A ko je v igri financiranje, zavezniki hitro lahko postanejo konkurenti. Zadnja Tarča je govorila prav o tem. Znano je, da je Slovenija glede na majhno število prebivalcev izjemno uspešna, prva leta samostojne poti so športniki v posameznih športih osvajali precej medalj, zadnja leta pa so se jim nepričakovano pridružili tudi tisti iz ekipnih športov (zlato košarkarjev, srebro odbojkarjev, bron rokometašev).

Nikoli si ne bi želel primerjati uspehov v ekipnih in posameznih športih, a tokrat moram odpreti to temo, ki jo je v zadnji Tarči načel Iztok Čop. Podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez (v nadaljevanju OKS) je kot športnik medalje osvajal v veslanju, pri tem je bil res uspešen, saj se lahko pohvali kar s 16. Še kot športnik je večkrat dal vedeti, kaj si misli o ekipnih športih in pomenu olimpijskih iger, na katerih je sam osvojil kar štiri medalje. Leta 2012, ko si je priveslal svojo zadnjo veliko medaljo, je javno izrazil nestrinjanje, da je športnik Slovenije postal Anže Kopitar, ki je tisto leto prvič postal prvak Lige NHL.

Tarča se je v četrtek ukvarjala s financiranjem v slovenskem športu, med drugim se je iskrilo med Čopom in predsednikom Hokejske zveze Slovenije Matjažem Rakovcem. Za potrebe kolumne objavljam zgolj kratek transkript (od 35:14 naprej) med Čopom in voditeljico oddaje Eriko Žnidaršič, ki sta debatirala o pogojih, da je športnik kategoriziran v najvišji olimpijski razred (da bi se izognili temu, da je to izstrgano iz konteksta, toplo predlagam ogled celotne oddaje).

Iztok Čop: Gospod Rakovec nima pojma, ker je to že večkrat dokazal. Če se kje sredstva delijo transparentno, se to v športu. Pravila so vnaprej določena. Če so dobra ali slaba, naj sodijo drugi. Ves čas balansiramo, to moramo delati med več kot 150 športnimi panogami.

Erika Žnidaršič: Se opravičujem, da vas prekinjam. Ali imajo enake možnosti, da se uvrstijo v najvišji olimpijski razred, ki seveda vpliva na delitev denarja, denimo, košarkarji, recimo Luka Dončić, Goran Dragić ali pa denimo ...

Iztok Čop: ... Iztok Čop, veslač ...

Erika Žnidaršič: ... Gospod Čop ali pa kateri drugi športnik, ki se mogoče ukvarja z individualnim športom, neki judoist ali pa kdo drug?

Iztok Čop: Če gledamo samo rezultate, imajo lažje (možnosti, op. a.). Individualni športi nosijo samo rezultat (medalja) na svetovnem prvenstvu ali pa olimpijskih igrah, pri ekipnih športih pa se da tudi z medaljo na evropskih prvenstvih dobiti olimpijski razred. To ...

Erika Žnidaršič: ... Je pa verjetno malo težje? V košarki se, denimo, uvrstiti med prve tri na svetu ...

Iztok Čop: ... To so subjektivne ocene. To govorijo ljudje, ki o športu nimajo pojma ali pa izkušenj. Tako bom rekel ...

Erika Žnidaršič: ... Gospod Rakovec ...

Iztok Čop: ... Pustite me do konca, to je preširoka tema, pravilnik je zdaj, ... imamo premalo časa. Prepričan sem, da marsikdo od mojih sogovornikov ne pozna materije. Kar se posameznikov tiče, je tudi možnost izjemne dodelitve svetovnega razreda. To gre za športnike, ki so v kolektivnih športnih panogah in večinoma nastopajo za tuje klube, ki direktno ne prinašajo slave Sloveniji, da temu tako rečem, ampak s svojim rezultatom lahko dobijo ta status. Seveda pa mora nacionalna športna zveza zaprositi za to. Dostikrat smo dobili očitke, da teh statusov nimajo, medtem ko zveza za to ni niti zaprosila. Če bi si gospod Rakovec prebral pravilnik ali pa če ne bi hotel manipulirati, bi lahko imeli veliko bolj normalno debato.

Verjamem, da je proračun precej omejen. Verjamem, da se marsikatera športna zveza počuti prikrajšano in je prepričana, da ji pripada večji kos pogače. A rad bi poudaril nekaj drugega - raven izražanja Iztoka Čopa, ki je v oddaji nastopal kot podpredsednik OKS-a, torej komiteja, ki združuje tako posamezne kot ekipne športe.

Čop se je že večkrat spotaknil ob novinarske izbore (ne le v primeru Kopitarja 2012; odločitev novinarjev ga je zmotila že leta 2007, ko so nagradili odbojkarje ACH-ja). Evropski naslov košarkarjev je eden največjih uspehov v zgodovini samostojne države do zdaj. Po mnenju Čopa gre za olajševalno okoliščino, ker imajo ekipni športi v primerjavi s posameznimi na voljo eno tekmovanje več. Kako pa naj najboljši slovenski tekmovalci v ekipnih športih prinašajo slavo slovenskim klubom? Bi moral Goran Dragić zategadelj še vedno igrati za Slovana ali Ilirijo? Jan Oblak za Olimpijo? Anže Kopitar za Jesenice? Goran Dragić ni postal le evropski prvak, ampak MVP celotnega turnirja in eden od peščice evropskih organizatorjev, ki je v Ligi NBA kadar koli zaigral na tekmi vseh zvezd. Kopitar je dvakratni prvak Lige NHL, štirikratni udeleženec tekme vseh zvezd in eden najbolj prepoznanih obrazov najmočnejše hokejske lige na svet. Jan Oblak že nekaj let velja za enega najboljših nogometnih vratarjev na svetu.

Vsi omenjeni v tujini niso slave prinašali le tujim delodajalcem in služili svoj denar, ampak se razvijali, učili in napredovali do te mere, da so potem to lahko vračali tudi v reprezentančnem dresu in prinašali "slavo Sloveniji". Sicer ne vem, kako se ta slava meri ali pa primerja s slavo, ki jo prinašajo športniki v individualnih športih. Očitno ta slava res ne prinaša točk, ki vplivajo na algoritem pri deljenju denarja v Sloveniji (formula je podrobneje predstavljena v oddaji), ampak prepričan sem, da nesejo slavo - ali bolje rečeno glas - o Sloveniji precej dlje kot v deveto vas. Tako smo nedavno na največjem ameriškem športnem mediju ESPN-u lahko brali podrobni članek o Dragiću in Sloveniji, težko obvladljivo število člankov o prihajajočem naboru Lige NBA v isti sapi omenjajo Luko Dončića in Slovenijo, podobe Stanleyjevega pokala v Sloveniji so romale v Severno Ameriko, zaradi Jana Oblaka in Samirja Handanovića se novinarji sprašujejo, zakaj je v Sloveniji toliko kakovostnih nogometnih vratarjev ...

A to je le vrh ledene gore, člankov je precej in precej. Kadar koli se srečam s tujci, so običajno športniki prvi identifikacijski element. Ogromno tujcev je še pred nekaj leti ob besedi Slovenija najpogosteje izstrelilo "Zlatko Zahovič". Najboljši strelec slovenske nogometne reprezentance je bil še desetletje po upokojitvi običajno prva asociacija. Dobro se spomnim olimpijskih iger v Sočiju, kjer mi je kar nekaj sogovornikov najprej omenilo ime Anžeta Kopitarja, in ne nosilcev olimpijskih medalj.

Seveda bi se ustrelil v koleno, če bi želel delati tovrstno primerjavo med posameznimi in ekipnimi športniki. Tako štetje je popolnoma nepomembno in neproduktivno. Športnik si sicer sam izbere udejstvovanje v ekipnem ali posameznem športu, ne vpliva pa na njegovo popularnost ali deljenje denarja. Niti ni kriv, da tekmuje v športni panogi, ki je medijsko manj zanimiva in pritegne manj pozornosti. Pri "širjenju slave" vsak deluje po svojih zmožnostih, kjer pa zmage in medalje niso vedno najpomembnejše. Pomembnejši je spoštljiv odnos, ne le do sotekmovalcev, ampak tudi drugih panog. To je najmanj, kar pričakujem od nekoga, ki je osvojil štiri olimpijske medalje, in od nekoga, ki je podpredsednik OKS-a. In naj gospod Iztok Čop ne pozabi, tudi sam je večino svojih medalj osvojil v ekipnih veslaških disciplinah oziroma v sodelovanju z drugimi (dvojec brez krmarja, dvojni dvojec, dvojni četverec).

Slavko Jerič, MMC
Prijavi napako
Komentarji
DR-STARE
# 05.03.2018 ob 09:40
Slavko pa spet zadel žebljico na glavico. Super članek.
peglezn
# 05.03.2018 ob 09:49
Iztoku Čopu, vrhunskemu športniku v panogi, kjer na svetu trenira mogoče 1000 oseb, je uspel veliki met... Postal je prvak v neumnosti, kjer je konkurenca bistveno močnejša.

Čestitke Čop, končno bo kdo vedel zate.
2px_orbitala
# 05.03.2018 ob 09:33
Lahko je reči Čopu, ki je zmagoval v športu v katerem tekmuje 100 ljudi po svetu. Pa še od tega je 20 ribičev, 30 jih vesla v napihljivem čolnu, 40 pa turistov, ki se spustijo po kakšni mirni reki.
Webb
# 05.03.2018 ob 09:39
Premagat pet ribičev, ki jim je hobi/nuja pri ribolovu veslanje se sploh ne more primerjat z globalnim športom, kot je npr. košarka.

Iztoka malo boli, da je nek golman Atletica brez OI medalje multimilijonar in ga pozna pol sveta, medtem ko njega ...
Bazalt
# 05.03.2018 ob 09:36
Izek, kaj ti je tega bilo treba...
Remix
# 05.03.2018 ob 09:52
Grozno. Kako lahko pustiju nekomu na taksni funkciji govoriti tako podcenjujoče o drugih športnikih???

Čop, odstopi!!
johc
# 05.03.2018 ob 09:45
tokrat se je Iztok kot že dvakrat prej ustrelil v koleno...malce naj pogledajo še zakaj je on sedaj tako visoko postavljen funkcionar, ki trobezlja samo o veslanju pa še njegova žena tudi, ta slovenski nepotizem in Kocijančičevo post partijsko kadrovanje nas drago stane!
zugec
# 05.03.2018 ob 09:50
Žalostno je, ker gre pri Čopu vendarle še za precej mladega funkcionarja, ki lahko s svojimi očitnimi frustracijami naredi slovenskemu športu še precej slabega. Upam, da se motim in si najde drug poklic, za tega več kot očitno s temi izjavami ni primeren.
octopus
# 05.03.2018 ob 09:41
tale se je pa zdej zasral čist vsem....Dragič,Kopitar..Dončič ne prinašajo slave Sloveniji ,ker igrajo za tuje klube ....hehe
Ok Jeglič res ne :)
Najbrz največ pripomore njegova zena na vseh OI pa en kup "promotorjev " z Cerarjem na čelu al kaj...???
sandiego1995
# 05.03.2018 ob 09:53
Čop je svoj image gradil 20 let, sedaj pa je uspel vse zrušiti z eno samo neumno izjavo.
Če sem ga do sedaj občudoval, mi je od sedaj naprej v mojih očeh samo še navadna kisla kumarica.
Da odrasel človek uspe izjaviti kaj tako zelo bolanega, je živ dokaz, da potrebuje neko pomoč.
In Čop jo zagotovo potrebuje.
OutOfThisWorld
# 05.03.2018 ob 09:54
Čop je čist izgubu kompas. Slavko bi ga lahko totalno razmontiral pa se je gentelmansko zadržu.
Binder Dandet
# 05.03.2018 ob 09:50
"Kateri športniki prinašajo slavo Sloveniji?"

Gotovo bolj Dragić kot Čop. Z vsem spoštovanjem do obeh. Tolikokrat kot sem slišal "slovenian" v povezavi z Dragićem v letošnji sezoni od ameriških komentatorjev....

"Ogromno tujcev je še pred nekaj leti ob besedi Slovenija najpogosteje izstrelilo "Zlatko Zahovič". "

Podobno je bilo v Aziji pred leti. Niso vedeli za Slovenijo, so pa znali vedet za Zahovića. Taksisti recimo.

Na OI je bilo podeljenih več 100 medalj. Letos nisem z zanimanjem spremljal in verjetno ne znam več kot 10 dobitnikov naštet. Še najbolj mi je v spominu ostala una Čehinja, ki je dobila zlato v smučanju in boardanju (priimka se ne spomnim, ampak je naredila reklamo Češki).

Pravtako je lahko nek košarkaš ali hokejist najboljši na svetu, ampak če ima ekipo, ki ga vleče dol, ne bo dosegel ekipnega rezultata. Torej se naj pozabi na njegovo odličnost? Saj to so slovenski izbori športnika leta delali vsa leta. Zdaj, ko berem to o Čopu, mi je jasno zakaj.
staggerlee
# 05.03.2018 ob 09:51
Sredstva se delijo transparento, v to verjamem. Očitno je nekaj hudo narobe s pravili, al kako?!?
Sem gledal to oddajo, šokiran nad Čopom, asshole!
gospod iskreni
# 05.03.2018 ob 09:52
Kaksno debilno trkanje po prsih. To rabijo samo tisti ki jih nihce ne pozna.
Zoro27
# 05.03.2018 ob 09:48
Vsaka čast za športne uspehe. Ampak to je njihova odločitev. Mene bolj skrbi delavec, ki dela po 10-12 ur na dan za 600-700€.
janroz
# 05.03.2018 ob 10:01
Ko športnik presedla v napol politično funkcijo je to kar vidimo sedaj. Nekdaj dober športnik se prelevi v zagrenjenega birokrata, ki je vidi čez planke, ki ves čas podcenjuje sogovornike. Njegov nastop je bil šolski primer, kaj ni dobra komunikacija. Ves čas je podcenjeval in žalil sogovornike v stilu, jaz vem, jaz sem, vi ne veste vi niste nič! Oprosti gospod Čop, ampak tako se ne dela. Če ljudje s takim pristopom vodijo naš šport je to res zelo narobe. Zafurali ste zgodbo z zastavonošo na OI, pa tega niste ne popravili še manj se opravičili za bedarijo in vi sedaj učite druge. Jasno, ko gre za denar, je to nekaj čisto drugega, tu ves olimpijski duh splahni! Povejte koliko gledalcev se zbere na športih, ki jih vi rinete v ospredje, koliko jih gleda košarko, rokomet ... Lepo je, da podpirate vse športne panoge, samo zavedajte, da največ denarja prinesejo športi, ki jih vi tlačite v ozadje! V športu je kot v kulturi, vsi bi imeli denar brez tega, da bi pokazali rezultate. Vsi pa vemo, kaj pomeni uvrstitev v posamezen razred, to so potem službe v državnih organih (carina, vojska, policija), država plača vse prispevke ... Hokejisti so vam pokazali in dokazali kako ste mačehovski, da denar mečete v panoge, za katere verjetno še vemo ne, pa najbrž nikoli tudi ne bomo. Včerajšnjo tekmo med Barcelono in Atleticom je gledalo miljeno ljudi in pogostokrat so slišali Jan Oblak - Slovenec! Vprašajte mlade kdo je Jan oblak, Luka Dončič, Dragič .... Kopitar! Majice z njihovim napisom nosijo, to so naši ambasadorji, res je, da ne rabijo denarja OKS, si pa zaslužijo spoštovanje gospod Čop!
sivi gandalf
# 05.03.2018 ob 09:51
vsak uspeh je pohvale vreden, sam moram priznat, da se meni zdi npr. večji uspeh prvi nhl naslov kopitarja kot pa bron žana koširja, moje mnenje pač
Lesinar
# 05.03.2018 ob 09:51
Na progi štiri slovenski čoln
redcock
# 05.03.2018 ob 09:58
Očitno je z leti , ko je postal funkcionar, izgubil kompas, ker ni bil deležen slave Dragiča, Kopitarja in Oblaka.
Vsi omenjeni niso "slavni "samo zaradi športnih uspehov ampak predvsem zaradi tega, ker so tudi izven parketa oz. igrišča spoštovanja vredne "persone".
Resnica123
# 05.03.2018 ob 09:51
Podpredsednik OKS Iztok ČOP: ŠPORTNIKI V TUJIH KLUBIH NE PRINAŠAJO SLAVE SLOVENIJI!

Slovenija je država, ki več denarja nameni veslačem kot košarkarjem, več denarja nameni plezalcem kot nogometašem in več denarja nameni plesalcem (ja, prav ste prebrali) kot hokejistom. Narobe svet.

Medtem pa Kevin Hart na NBA tekmi vseh zvezd Gorana predatavi "From Slovenia!". Da ni Copa sram! In tudi tiste, ki so za mlado sportnico izbrali plezalko, medtem ko je Luka Doncic ocenjen kot #1 nabora NBA, da o mladem MVP Eurobasketa ne govorimo.
Fleaa
# 05.03.2018 ob 09:49
vodomlat .... #samzasvojoritko .... ko sem pred leti napisal kak človk je ste me spluval 100 na uro, človek je končno le pokazal svoj pravi obraz
F_Underwood
# 05.03.2018 ob 09:55
Bravo Slavko za članek.

Čop pa, ki sem ga imel za velikega športnika, zgubil vse...sramota!
friks
# 05.03.2018 ob 10:05
Zdaj lahko upravičeno sklepamo, da je Špiku na treningih spodletelo veslo večkrat zadelo v Čopovo glavo.
21.12.2012
# 05.03.2018 ob 10:00
Čop je kot Kozmus. Samo delili bi si denar kot da so ne vem kaj naredili.
Vsak se sam odloči, ali bo priljubljen svoj šport speljal v biznis vode, s tem pa prevzame tudi tveganja.
Zakaj se nekdo počuti življenjsko zaslužnega, če je svoj čas živalsko treniral in prinesel neke rezultate za klub, državo ...
športnik je namreč priviligiran, saj počne točno to, kar mu srce želi in dobi podporo od države. Plačano pa ... pač odvisno od panoge in rezultatov.
Če pa panoga ni zanimiva pa ...
Drncl
# 05.03.2018 ob 10:01
Ajej, ta je pa ustrelil kozla. Z vsem spoštovanjem do njegovih rezultatov, ampak če si nek nadutež, ti rezultati niso vredni kaj dosti. Sploh pa primerjati veslanje s košarko, hokejem, nogometom, ... lepo vas prosim.
sandiego1995
# 05.03.2018 ob 10:10
@Slavko Jerič

Odlično napisano, moj poklon.

@peglezn

"Iztoku Čopu, vrhunskemu športniku v panogi, kjer na svetu trenira mogoče 1000 oseb, je uspel veliki met... Postal je prvak v neumnosti, kjer je konkurenca bistveno močnejša."

+14568990.........brez dvoma izjava tega portala, ha, ha, ha
mitgo
# 05.03.2018 ob 09:58
Če se kdaj strinjam s komentarji, se tokrat.Vsaka čast Čopu za vse, kar je dosegel v svojem športu,vendar primerjat veslanje s hokejem,košarko ali nogometom je debilno. Že rokomet ni tako pomemben,čeprav za nas je.Ampak globalno največ pomenijo dosežki v zgoraj naštetih,pa pustimu sedaj kriket, rugby in podobne športe, ki so tudi globalni,ampak se realno njihovi dosežki skrijejo,kljub veliki gledanosti.
podatnik
# 05.03.2018 ob 09:58
...ihtavo veslanje v mlakuži OKS ....
Dejstvo
# 05.03.2018 ob 10:07
Kdo je ta Čop?
Očitno se ne more sprijazniti s svojo nepomembnostjo izven Slovenije in ga boli. Kakšno slavo pa je on prinesel Sloveniji? Ne poznajo ga niti Slovenci izpod 25 let, kaj šele tujci.

Dela medvedjo uslugo sebi in športnemu veslanju. Kot športnik bi moral biti objektiven, zdaj pa mi daje vtis užaljenega destruktivnega politika.
RockyV
# 05.03.2018 ob 10:16
Čop je bil prvorazredni športnik v petorazrednem športu. Ostalo je brezzveze razpravljati.
peglezn
# 05.03.2018 ob 10:05
... in ja, za take izjave bi v normalnih državah ljudje z integriteto odstopili.

On pa ne bo, ker zna, pozor - veslat!
samy joe
# 05.03.2018 ob 10:29
Čop je nadut. Bil je vrhunski športnik, vendar vedno nadut. Poleg tega, pa je on dobil vse lepo plačano od davkoplačevalcev.
gospod iskreni
# 05.03.2018 ob 09:57
Ni vec v središču pozornosti pa ga boli
ElTorro
# 05.03.2018 ob 10:34
Pri vsem skupaj ne gre le za njegovo mnenje o ekipnih športih.....gre tudi za nivo komunikacije. Kako lahko nekdo, ki očitno ne vidi dlje od svojega čolna, drugim očita da "nimajo pojma"?

In to funkcionar OKS, ki bi naj združeval vse športe in športnike v Sloveniji.
Razumem, da to izjavi veslač ali predsednik judo zveze (sicer se s tem še zmeraj ne strinjam, lahko pa razumem)....ne pa podpredsednik OK.

Za takšno stališče in takšen nastop bi pričakoval hitro odstavitev s funkcije...
pero23
# 05.03.2018 ob 10:30
Crafter11 si ti Čop?

Drugače pa, nihče mu ne oporeka, da je bil vrhunski športnik in kot tak velik garač. Ampak poveličevat športe kot so veslanje napram športom, ki jih gledajo miljarde ljudi, je neumnost brez primere.
zukauskas
# 05.03.2018 ob 10:35
Sem imel pa Čopa do sedaj za bistveno bolj inteligentenga...
Binder Dandet
# 05.03.2018 ob 10:33
@kolesar112:
"Kaj pa npr: Rebec, Zagorac? Sta evropska prvaka, prišla sta do najvišjega možnega statusa, kategorizacije (istega kot Dragić, Čop), a roko na srce v Evropi in svetu je še mnogo boljših in ravno zato je omenil Čop, da je še lažje v ekipnih kot v moštvenih!
"

Rebec in Zagorac nista športnika leta, ampak del ekipe leta. Sta dobila točno to, kar sta si zaslužila. Dragić pa je bil tudi MVP in najbolj zaslužen za ekipni uspeh in je postal tudi športnik leta (individualno). Je dobil točno to, kar si je zaslužil.
mihael1
# 05.03.2018 ob 10:28
Poanta tarče pa je bila kljub Čopovi nespametni izjavi drugje.

Športni loteriji je bil dodeljen monopol nad stavami pri igrah. Izrabila ga je tako, da ima direktor 16.000 bruto plače, zraven so še drugi z malo manj.

Ali bodo sledili ukrepi vlade, ki je to odobrila?
timoti
# 05.03.2018 ob 10:16
Ce si niste ogledali oddaje, vam priporočam da si jo.

Npr. 30 redno zaposlenih na športni loteriji prejema maso plač nekaj manj kot dva miljona.
Denarja je dosti. Pa ne samo v športu. Samo kaj ko sinekateri svoje delo cenijo x5
mihas
# 05.03.2018 ob 10:04
Član foruma 21. Kocjančič že ve koga postaviti na položaj podpredsednika OKS. Ne dolgo nazaj se je za pravice uspešnih športnikov izpostavljal Primož Kozmos, pa je odnehal in se prežvlja z lastnim delom in ne na račun OKS. Vsa čast Čopu za vse uspehe v enem najnapornejših športov, a s tem še ni pridobil pravice, da podcenjuje in celo žali ostale športnike, predvsem v ekipnih športih.
Kar se pa deljenja denarja tiče, za funkcijonarje ga je bilo vedno dovolj...
nenn0
# 05.03.2018 ob 10:37
Odstraniti ga iz slovenskega športa.... Težka bo, olimpijski komite Slovenije je leglo nepotizma....
ElTorro
# 05.03.2018 ob 10:35
ampak kako si vi, Armchair
Admirali, drznete kritizirati človeka kot športnika, ki je v zelo uspešni karieri osvojil 4 medalje na OI in 12 medalj na SP


Kdo pa ga kritizira kot športnika? Tam mu dam kapo dol.
Kritiziramo ga kot športnega funkcionarja v vidni vlogi v OKS.
bim--bam-bom
# 05.03.2018 ob 10:43
Naj mi nekdo tukaj našteje 3 tuje veslače, 3 tuje juduiste, 3 tuje jadralce ali 3 tuje rokoborce. Brez pomoči računalnika. Bo šlo?
Zgoraj našteti športi so vsi cenjeni, a za promocijo Slovenije en odličen veslač, juduist ali jadralec ne naredi kaj veliko. Kdo v tujini spremlja finale juda na OI v kategoriji do XX kg? Slovenci ga spremljamo, če imamo v finalu predstavnika. Če imajo v finalu predstavnika Nemci, se to ne obeša na veliki zvon. Če imajo Američani v finalu svojega predstavnika, bi jih za to vedelo relativno malo, sploh pa jih ne zanima, koga ima za nasprotnika.
Sedaj pa mi naj nekdo našteje 100 tujih nogometašev in pove, iz katere države so. Čeprav nismo prisotni na kakšnem tekmovanju, bomo tekmovanje spremljali in se o tem pogovarjali naslednji dan.
Prav je, da se denar nameni judu, kajakaštvu… Pri nogometu je itak 1 mio relativno malo, za judo pa je 100.000 kar veliko. Ampak izjava Čopa je pa smešna in bi bilo bolje, če bi bil tiho.
samy joe
# 05.03.2018 ob 10:19
Če kdo, potem je Čop potegnu ohoho denarja od države. Dragić npr. ne vem če je dobu za malco.
kolesar112
# 05.03.2018 ob 10:09
Drugač pa dragi Slavko, Matej Mohorič je včeraj zmagal enodnevno dirko v Italiji, a veste to je tist, kjer mu je pred leti čez cele strani gazzeta dela sport (eden najbolj priljubljenih športnih časnikov na svetu), pisala da gre za dragulj, smaragd itd...no tudi sedaj se je svet o tem razpisal, razen na naši nacionalki oz vaša hiša ni sestavila enega članka... toliko o tem kako se da z neko priljubljenostjo in medijskim poročanjem manipulirati.
timoti
# 05.03.2018 ob 10:18
Čop pa je izpadel kot vzvišen, otroško užaljen, ker ve, koliko ljudi spremlja košarko, koliko pa čolnarjenje.
Pa še nos ma dvignjen.
brehme
# 05.03.2018 ob 10:08
Čop je vrhunski športnik samo v očeh Slovencev, ki slepo verjamejo njemu in medijem ki ga forsirajo. Toliko kot je bil on forsiran, je bil samo še Jure Košir. Je res da imaolimpijske medalje, vendar v športu kjer je ogromno kompletov medalj, razni četverci, dvojci..in kjer ni neke strašne konukrence med državami. Potem pa si upa blatoti Anžeta Kopitarja, ki je v moćni konurenci v ZDA, 2krat osvojil največ kar se da v hokeju, in nasploh je že celo destletje zelo visoko v hokeju.Vprašajte tujce, vedo za Zahovića, Kampla, Knavsa, Ačimovića, Oblaka, Dragića, Kopitarja...za njega ni nihče slišal.
Kar se pa slave države tiče, jah Čop je ni prenašal, kdo bo pa kaj raje obiskal Slovenijo ali pa kupoval slovesnek proizvide zaradi Čopa? To še zaradi Jana Oblaka ne, kje so šele potem razni Čopi.
Voly
# 05.03.2018 ob 10:02
Resnično je težko primerjati ekipne in individualne športnike. Sam zelo spoštujem in ene in druge. Dejstvo pa je, da so ekipni športi pač bolj odmevni, kot individualni. Zato sem prepričan, da so vrhunski ekipni športniki, kot so Kopitar, Dragič, Oblak, Dončić v svetu pač bolj prepoznavni, kot individualni. Vsi našteti igrajo v tujini, torej v tujih klubih za katere sedaj osebno navijam in se veselim vsake tekme, ko igrajo naši zvezdniki! Omenjani so v vseh velikih tujih športnih novicah, pozna jih ves športni svet!
Seveda pa po drugi strani z velikim veseljem gledam tudi naše "individualce", kot so Prevc, Štuhec, Kranjec, Trstenjak, Fak, Garnbret, Kauzer in še mnoge druge, ki mi prav tako priredijo veliko lepih in veselih trenutkov. Zdi se mi, da še nikoli nismo imeli v svetu toliko prepoznavnih športnikov, kot v tem desetletju, kar se je pokazalo tudi v velikem številu medalj z največjih tekmovanj. Je pa zelo težko primerjati olimpijsko medalja individualca z recimo ekipno medaljo naših na velikih tekmovanjih. Če že morem to narediti, bi nekako enačil naslov olimpijskega zmagovalca z medaljo ekipe na velikih evropskih ali svetovnih prvenstvih.
Kaj sem hotel napisati? To, da moramo spoštovati ene in druge in da je podcenjevanje takih športnikov pravi greh in licemerstvo. Še posebej pa mi gre na živce, če en športnik podcenjuje drugega. Zato mi to govoričenje Čopa ni všeč in mu svetujem, naj malo premisli preden se tako vehementno postavi na stran enih proti drugim.
Bivši uporabnik
# 05.03.2018 ob 10:34
henodarling
Čop pač ima 4 medalje in tu se ne da nič spremeniti. Kaj več lahko pove le tisti, ki jih ima več.

To, da imajo gospod medalje, še ne pozlati sleherne njihove besede, kaj šele prdca.
Sujo
# 05.03.2018 ob 10:56
g. Čop, pri meni ste izgubili VES ugled. Uživajte v državni službi z visoko plačo in veselo pljuvajte dalje......
Kazalo