Izbor šport
Domen Prevc je lani na novoletni turneji skupno zasedel deveto mesto, pred dvema letoma pa je bil 17. Foto: BoBo
EPA|Domen Prevc
Domen Prevc pravi, da se skoki vendarle počasi izboljšujejo in da je iz dneva v dan bolje. Foto: EPA
BoBo|Domen Prevc
Iz Engelberga se je vrnil z 29. in 28. mestom. Foto: BoBo
VIDEO
Jasnič: Če bi zamenjali J...

Dodaj v

D. Prevc: Pot nazaj je veliko daljša kot prvi pohod na vrh

V Engelbergu celo bolje, kot je mislil, da bo
26. december 2017 ob 09:05
Ljubljana - MMC RTV SLO

Lani je na novoletno turnejo v rumenem prišel Domen Prevc, ki si je letos ob skromni formi komaj izboril mesto v slovenski ekipi, povrh vsega pa ga ne bo na prvi tekmi v Oberstdorfu.

Na prvi postaji novoletne turneje bo priložnost dobil Jurij Tepeš, nato pa se bo slovenski šesterici pridružil najmlajši Prevc. Pred dvema letoma je Domen Prevc debitiral v svetovnem pokalu in takoj navdušil z osmim mestom. Neustrašni mladenič, ki je po odskoku glavo agresivno potisnil med smuči, je že na četrti tekmi v svetovnem pokalu prvič skočil na oder za zmagovalce. V Engelbergu je moral takrat premoč priznati le starejšemu bratu Petru. Zatem je bil v Švici še peti in z odlično popotnico je odšel na turnejo štirih skakalnic. Tam sicer ni bil v ospredju, a jo je vseeno sklenil z lepim rezultatom, šestim mestom v Bischofshofnu, ko je v izteku skakalnice Paula Ausserleitnerja njegov brat slavil z zlatim orlom v rokah.


V Engelbergu celo bolje, kot je mislil, da bo

Leto kasneje je v Engelberg Domen prišel že s tremi zmagami v žepu, potem ko je bil najboljši v Ruki, Klingenthalu in Lillehammerju. Suvereno je znova skakal tudi v Švici, kjer so se nadaljevale težave, ki so vodile v krizo brata Petra, in zasedel drugo ter prvo mesto. Tako se je na novoletno turnejo podal z vodstvom v skupnem seštevku. Čeprav vloge favorita na prvem vrhuncu sezone ni upravičil, je vseeno zadržal rumeno majico. Kasneje je sledil padec forme in sezono je končal s šestim mestom v skupnem seštevku, s čimer je bil še vedno najboljši Slovenec.

Po dveh sezonah, ko je navdušil na uvodu zime, je letos zgodba popolnoma drugačna. Zaradi slabe forme si je mesto v slovenski ekipi izboril le za zadnjo postajo v Engelbergu, kjer pa je na dveh tekmah osvojil pet točk. "Engelberg se je odvil celo boljše, kot sem si predstavljal, ker skoki niso bili na neki ravni. Rezultatsko je bilo boljše, kot sem mislil. Treningi so bili teden pred Švico še slabši, kot so bili potem na tekmi. Pričakovanj nisem imel nobenih, saj tudi nisem vedel, na kakšni ravni skačem," je dejal najmlajši izmed bratov Prevc.

Že ko je bil v formi, o rezultatskih ciljih ni govoril. Vedno je poudarjal, da se osredotoča na skoke in če bo z njimi zadovoljen, bo cilj izpolnjen. Tako je tudi tokrat, ko ga raven skakanja ne uvršča med svetovno elito: "Želim si čim boljše skoke. Drugo pride samo. V nekaj dneh se stvari težko spremenijo. V Engelbergu skoki niso bili na visoki ravni. Vseeno imam določene cilje v tej sezoni, saj vendarle lahko hitro, če dobiš prave občutke in gre vse v pravo smer, prideš nazaj. Stvari se počasi spravljajo v prave kanale in upam, da se bo že do novoletne turneje čim več uredilo."

Skoki so preveč nihali
Domen, ki je letos dopolnil 18 let, se je predstavil na Pokljuki skupaj z vsemi slovenskimi športniki, zatem pa se v javnosti ni več pojavljal. Čeprav se je govorilo, da je prebolel kar dolgotrajno virozo, mladenič iz Dolenje vasi pravi, da je le treniral: "Trenirali smo kot vsi ostali. Saj tudi skakalcev iz B-ekipe ne vidite. Treniramo po najboljših močeh in hodimo na druge pokale. Hkrati testiramo opremo in to je to. Tudi nisem bil bolan. Le en dan sem imel vročino. Nič takega, nisem imel viroze. Prišle so marsikatere čudne zadeve ven, zdaj pa lahko iz prve roke dobite, da je bila le enodnevna vročina. Moji skoki so nihali in ni bilo to to. Ni šlo po načrtih. Pri skokih ni tako, da bi treniral in treniral, pa boš zelo dober. Morajo se poklopiti še druge stvari."

"Pritisk se seveda čuti, saj ljudje sprašujejo, kaj je, ali nisi nič treniral. Ni mi všeč, kakšen spomin imajo ljudje. Tudi recimo drugi skakalci, kot je Robert Kranjec, ki so bili na vrhu, so padli na dno. Pot nazaj na vrh je še veliko daljša, kot je prvi pohod na vrh. Ni vse tako, kot je morda videti, da malce potreniraš, prideš, in če dobro skočiš, gre. Tu je en kup treninga, vlagaš ogromno truda, morda več kot ostali, pa še vedno ne boš najboljši," je dodal Domen, ki je pred sezono dejal, da še ni popolnoma zadovoljen s smučmi, z novimi, ki jih je dobil zdaj, pa je zelo.

Ob vrnitvi v Engelbergu tudi slog skakanja ni bil tako agresiven, kot je bil zanj značilen v zadnjih dveh zimah. Kot pravi, je to posledica slabših skokov: "Videti je manj agresiven, ker je slabše tehnično izveden skok. Slabši je odskok, ni take hitrosti v zraku in zato smučka ni tako močna." V zadnjih dveh zimah je silovito začel, nato pa čez sezono malce padel. Letos se nadeja, da bo ravno obratno: "Seveda sem bil lani tak čas bolj sproščen, kot sem zdaj, ko ne veš, kje si in kaj bo, če bo … Skoki nihajo, gredo dol in gor. Taki so moji skoki. Počasi se vendarle vzpenjamo in upam, da bomo kmalu prišli nazaj."

Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
goskic
# 26.12.2017 ob 09:17
Ful majhnemu procentu, se do konca osnovne šole ne uspe nauči pisat.
Tinck, čestitam ti, si skoraj tako uspešen, kot tvoji vzorniki nogometaši.
drg
# 26.12.2017 ob 09:07
Jaz sicer razumem te padce, sploh pri skokih, samo .. da naenkrat padejo vsi, cela naša ekipa .. tu pa nekaj smrdi. Tu gre za napako v sistemu. ;)
SpicyWeiner
# 26.12.2017 ob 09:26
tinck97
150 milijonov nogometasev sanja o osvojitvi lp in sp !to uspe leeeeeeeeeeeee fuuuuuuuuuuuuul malemu procentu!!medtem ko je v zimskih sportih,rokometu,judu,......fuuuuuuuuuuu
uuuuuul manjsa konkurenca!!tko d je veeeeelik vecji dosezek osvojiti 1 in 2 najprestiznejso lovoriko v nogometu(ki je ce ne veste daaaaaaleeec najpopularnejsi sport na svetu) ,kot pa najprestiznejse lovorike v zimskih sportih,rokometu,judu,plezanju,,.kajaku/
kanuju,,............dojemite ze to!!!!


Slovenski izobraževalni sistem v polnem sijaju
Slo_v_k
# 26.12.2017 ob 09:18
@tincek97
Bravo tincek, brihta si. Ugotovil si da so si sporti razlicni...
zdej pa pejd raje piskote pect.
Bivši uporabnik
# 26.12.2017 ob 09:51
tinck97... duda ti je iz ust padla
KlGr
# 26.12.2017 ob 11:21
Domen Prevc začne dominirat svetovni pokal, nakar mu zamenjajo opremo in posledično Domen pade za cca 10 mest. Med poletjem se pa strokovni štab spomne, da tehnika s katero je dominiral ni dovolj dobra, in mu jo zamenjajo, Domen pa posledično pade iz svetovnega pokala.

Jaka Hvala kaže izjemen talent in dalj časa kot je s strokovnim štabom, slabši je.

Peter Prevc izvede dominacijo stoletja, pa ga strokovni štab čez poletje zjebe z nekim blesavim novim počepom.

Kdor še ni dojel, v čem je problem slovenskih skokov, je bebec.
FallenLeah
# 26.12.2017 ob 10:56
[Tudi nisem bil bolan. Le en dan sem imel vročino. Nič takega, nisem imel viroze. Prišle so marsikatere čudne zadeve ven, zdaj pa lahko iz prve roke dobite, da je bila le enodnevna vročina.

Zdaj pa mi povejte, kdo koga tu po domače nate*uje? Goran Janus in Grilc oba sta v intervjujih razpredala, da je Domen bil dolgo bolan, da je prebolel kar DVE virozi, a ko dajo končno besedo Domnu (hvala bogu za njegovo odkritost in direktnost!), pravi on "en dan sem imel vročino". Sama sem že na začetku posumila, da je bila bolezen le izgovor, in ne razumem, zakaj je treba lagati javnosti (razen da se prikrije lastna nesposobnost?). Osebno bi brez težav sprejela, če bi že od začetka odkrito povedali "mali ni v formi, zato ne tekmuje". Oprostite, ampak zame je to še ena stvar, ki diskreditira zdajšnje vodstvo...
clio1999
# 26.12.2017 ob 09:51
admin, kje si? uporabnik tinck97 potrebuje tvojo gajzlo!
Voly
# 26.12.2017 ob 09:43
Domna so na žalost naši "strokovnjaki" uničili za vse večne čase! Že na prvi tekmi v Engelbergu se je videlo, da od njegovega prepoznavnega stila ni ostalo nič, skače povsem drugače, torej tistega agresivnega in prepoznavnega sloga, ki mu je dajal prednost pred ostalimi ni več, to pa je zanj konec blesteče in enkratne, unikatne kariere s prepoznavnim stilom, ki bi ga morali kopirati tudi drugi, če bi hoteli v korak z njim.
Sedaj bo konstantno osvajal mesta okoli 20., to pa bo zanj vse bolj ubijajoče in grem staviti, da bo kmalu končal kariero!
Osebno tega Janusu ne bom nikoli odpustil!
-tuditi
# 26.12.2017 ob 09:31
SLOBloodPatriot ti pa glih veš kdo je komu kaj spreminjal, no daj ne pretiravaj. Se delaš pametnega kot, da si ne vem kakšen poznavalec.
SLOBloodPatriot
# 26.12.2017 ob 09:56
Zdaj so v nemškem taboru, in še posebej Werner Schuster izrazili skrb za mladeniča, ki je trenutno tako neustrašen in pogumen kot William Wallace, škotski nacionalni junak, če malce karikiramo.

Werner Schuster trenutno ni najbolj priljubljen v slovenskem športnem prostoru, čeprav je tokrat precej bolj umirjeno kot za socialistični časopis "Neues Deutschland" tokrat za "Tiroler Tageszeitung" dejal.

"Domen je trenutno edini, ki lahko smuči postavi tako plosko in tako blizu svojega telesa. Glavo ima še bolj naprej od smuči," je začel preden je nadaljeval:

"Uspeva mu skakati v okvirjih, ki so učinkoviti za lego telesa v zraku. Lahko počne stvari, ki jih drugi ne morejo. Če bi to želeli, bi jim morali spremeniti vse."

"Takšnega sloga skakanja ne bi priporočili. To ni naša tehnika. Več poudarka posvečamo odskoku, medtem ko so Slovenci letalci, ki pospešujejo šele v zraku."

Zakaj Domnu to uspeva? Ker je neustrašen. In primerjavo so našli tudi v formuli ena. "Domen skače, kot Max Verstappen dirka z bolidom formule ena. Ampak tako lahko skačeš le tako dolgo, dokler se pri 250 km/h ne zaletiš naravnost v zid. Domen prav tako še ni imel slabih izkušenj, zato skače takole. Enostavno ne pozna meja," je še pristavil Schuster.

http://ekipa.svet24.si/clanek/drugi-sporti/zimski-sporti/586249e040b37/nemski-trener-in-zvezdnik-ostro-napadata-naj-poveva-s-cim-vse-bo-domen-na-turneji-imel-velike-tezave
Ples
# 26.12.2017 ob 14:09
Pri skokih ni tako, da bi treniral in treniral, pa boš zelo dober. Morajo se poklopiti še druge stvari."

Ja ... meni so ravno oz. tudi zato skoki tako všeč, ker ne gre za golo moč ali naučenost, ampak kombinacijo vsega, za občutke. To je kar malo romantično, a ne? ;) Pa še to, da sodniki ocenjujejo 'umetniški vtis', da je veliko odvisno od vremena ... da tu skoraj ne more biti dopinga ... Ampak pod črto, ob vseh teh mehkih dejavnikih, pa je še vedno preprosto: najboljši zmaga/zmaguje.

Srečno, Domen!
stewie
# 26.12.2017 ob 10:19
A če ti obljubimo, da bomo dojeli, se boš ti dokončno in za vse večne čase spokal iz tega portala? Da vidimo, če se da kaj zmenit s teboj ali pa ti je res dolgčas.
In res je, da ti nogometaši niso vzorniki. Sicer bi ti sedaj v tem lepem vremenu in prazničnem dnevu visel nekje zunaj ali se mečkal s kako punco, ki itak kot nore padajo na nogometaše. Tako pa so ti fuzbalerji le izgovor, da se v življenju nima smisla truditi, če res nisi nadarjen za to, bolje je viseti za računalnikom, kupljenim z denarjem staršev.
FallenLeah
# 27.12.2017 ob 00:28
@1a34

Počasi bo v Sloveniji 2.000.000 iskrenih posameznikov, ki si bodo želeli, da se ti ne bi nikoli registriral na ta forum. Ne vem točno, kaj je point tvoje trol kampanje z 2.000.000 iskrenimi navijači, če je to kakšna ali izjemno premišljena ali izjemno primitivna metoda za širjenje fake optimizma med preprosteži, ampak ljudi, ki znajo razmišljati s svojo glavo, ne boš spreobrnil.
soleti
# 26.12.2017 ob 11:14
Skoki žal niso individualni šport.. Če stroka pomaga, da nek skakalec pride do možnosti zmagovati, lahko tudi zelo vpliva, da je skakalec slab. In to je trenuten problem. Dokler je bila sprošćenost in se je zmagovalo je vse enostavno. Res je težko razumeti, da vsi skakalci generalno tako nazadujejo..Ko se nazaduje potem se pokežajo kvalitete, predvsem v sistemu in stroki. Janus in ekipa nima odgovore na to, in več kot očitno vlečejo slabe poteze saj je vsak mesec slabše.. So izgubili nek kontakt in morda bi bil res že čas za šok terapijo.. Slabše pa itak ne more bit. Drugo sezono pa sistematično od znova graditi. Morda v par letih znova kaj nastane.
Wasabi
# 26.12.2017 ob 09:30
Treningi so bili teden pred Švico še slabši kot so bili potem na tekmi.

Domen, naslednjič pa le tekmuj na tekmi, treniraj pa na treningih.
webman
# 26.12.2017 ob 10:00
Domen sej bo. Gradi svojo kariero do let N Kasai-a in ne računaj na hitre zmage. Pa predvsem skači in ne prodajaj majc in kap.
vinklj.kugla
# 26.12.2017 ob 22:07
kdor spremla skoke še kje drugje kot na mmcju ve da se še tuji strokovnjaki sprašujejo kako to da je janus še vedno selektor! ampak ne mi tule smo troli, pljuvači, zlobneži ipd.
stoychi
# 26.12.2017 ob 20:14
ta velika nihanja naših skakalcev so posledica tega,
ker se vsi preveč fokusirajo na tisto kar naredijo slabo,
namesto, da bi se na tisto, kar naredijo dobro,
Norvežani, Nemci, Avstrijci, Poljaki so glede nihanja veliko bolj stabilni,
v naši reprezentanci močno primanjkuje kak dober motivator kot je recimo Smiljan Mori.
moj komentar
# 26.12.2017 ob 15:33
In samo še tole:
Novinarji naj se s svojimi raziskavami osredotočijo raje na vodstvo in trenerje, ne pa da medijsko obremenjujejo skakalce, ki so že tako emotivno zdrti in zbegani.
moj komentar
# 26.12.2017 ob 15:27
Teli metuzalemi Jasniči tudi nimajo več kaj delati v modernem skakanju. Že na vrhu piramide morajo biti ljudje, ki niso obremenjeni z klientelizmom (prijateljskimi vezami) in ki so v koraku z modernimi trendi skakalnega športa. Najbolj pa je bistveno to, da so v vrhu ljudje, ki želijo naš skakalni šport postaviti višje, kot je trenutno.
moj komentar
# 26.12.2017 ob 15:23
Pot nazaj je čisto realna in možna. Sistem treniranja in psihološke priprave je treba prilagoditi tipu skakalca in njegovim posebnostim. Še posebno je pomembna fizična/kondicijska priprava in eksplozivnost nog. Potem pa stopnico po stopnico nazaj gor.
Škoda ker si skakalci ne morejo (v finančnem smislu) izbrati svojih osebnih trenerjev.
Albus
# 26.12.2017 ob 13:35
"V nekaj dneh se stvari težko spremenijo"

Kaj pa lani ko je izgubil formo ravno iz engelberga na novoletno turnejo, kaj pa njegov brat ki je izgubil tekmo v 1. dnevu (po padcu na prvi tekmi kjer bi premočno zmagal in je bil vseeno na stopničkah)? Zakaj Kraft tako ne pade?
stewie
# 26.12.2017 ob 10:28
Tinček, saj sem ti dal ponudbo, da bomo dojeli vse, če se boš ti le spokal. A znaš tudi kaj replicirati ali samo goniti svojo, potem pa jokcati, zakaj te noben ne jemlje resno? A ko te učiteljica v šoli sprašuje pred tablo ji namesto znanja tudi težiš s tem, koliko zaslužijo fuzbalerji napram njej in da se zato nima smisla učiti v šoli?
moj komentar
# 26.12.2017 ob 20:15
Oba Prevca so uničili.
forhand
# 26.12.2017 ob 18:20
Z našim skakalnim športom je nekaj narobe. Že od nekdaj smo bili med najboljšimi. posamezniki dosežejo vrh potem pa počasi drsijo navzdol. Le nekaj primerov začenši od Benkoviča, Petka, Ulage,Peterke,Kranjca,Tepeša,Hvale,brat
ov Prevc itd.Očitno, da nimamo pravih strokovnjakov, ki bi v posameznih kriznih obdobjih znali odpravljati strokovne in psihične napake oziroma slabosti. Janus ima veliko zaslug za vzpon sedanjega rodu a verjetno je z fanti
že predolgo časa. S tujimi strokovnjaki so preporod dosegli Norvežani, Poljaki ,Namci in še nekateri.Morda pa je to tudi za nas pravi recept.
vinklj.kugla
# 26.12.2017 ob 16:32
uničl so hvalo. bojim se da so še domna!
moj komentar
# 26.12.2017 ob 14:27
qwertz

In ko si že omenil Šlirija. Ta model je lani pred koncem sezone spet operiral koleno. To da se je vrnil med top 30 jaz štejem za čudež.
qwertz
# 26.12.2017 ob 13:54
moj konentar Domen je naš največji talent v zgodovini skakalnega športa.
Nemški ali Avstrijski trenerji bi ga znali vrniti tja kamor spada.

In zakaj tega ne naredijo s Schlirenzauerjem, če so taki znalci?
moj komentar
# 26.12.2017 ob 13:15
Material imamo. Mojstri za oblikovanje materiala pa so zelo slabi.
izmanator
# 26.12.2017 ob 10:38
Tinček, kdo pa tebe u šoli slovenščino uči to je pa polom. Če imaš ti pozitivno sem pa jaz poj Toporišič za tvojo profesorco. Če so skoki tak nepomemben šport, nato se pa ne oglašaj in raje komentiraj svojega Messija in Ronalda.
Glede od Domna ekstremnega sloga vam je vsem tistim k pametujete sam povedal v članku, da je posledica slabših skokov. Ne skrbite kmalu se bo ulegel med smuči kot v starih časih. Mene ne skrbi, mali rabi samo malo časa.
Shyni
# 26.12.2017 ob 09:35
Mislim, da so vsi trenerji uničili domnov ekstremni položaj pri skoku, ker so menili da bo tako boljši in bolj konstanten a žal se ni izšlo tako...
ATP
# 26.12.2017 ob 09:26
Težje je ostati na vrhu, kot priti tja.
vinklj.kugla
# 26.12.2017 ob 16:34
se pa prav vidi na obrazih fantov, da komaj čakajo spremembe! dejansko so siti tega štaba! to me še najbolj žalosti! ampak ne janus je potrpežjiv in bo še kar ščipal! če mu je kaj do fantov bi se že sam pred sezono poslovil. hvala janus hvala jasnic
FallenLeah
# 26.12.2017 ob 15:06
Pa še to, kaj dajejo zraven ta intervju z Jasničem, naj bi raje dali kakega z Domnom, je bolj blagodejno za oči hahah
moj komentar
# 26.12.2017 ob 14:25
qwertz
@moj komentar so pa skoki lepi za gledat a ne?


Skoki so lepo šport.
Tudi če naši nebi skakali, bi jih gledal.
qwertz
# 26.12.2017 ob 14:23
@moj komentar so pa skoki lepi za gledat a ne?
moj komentar
# 26.12.2017 ob 14:23
Naša trenerska stroka enostavno ni dorasla in zmožna par skakalcev dvigniti na še kvalitetnejšo raven ampak se jim kot v vsej naši skakalni zgodovini zgodi ravno obratno.
moj komentar
# 26.12.2017 ob 14:20
qwertz
In zakaj tega ne naredijo s Schlirenzauerjem, če so taki znalci?


Poglej kaj vse je osvojil Šliri in kaj vse je dosegal v domnovih letih. Potem pa so prišle poškodbe in trenerji niso čarovniki, da mu povrnejo zdravje na raven šampionskih let.
Ne moreš šampiona-rehabilitanta primerjati s popolnoma zdravim mladim skakalnim genijem, ki zmaga par tekem, potem ga pa stroka popolnoma zašuštra.
B in .
# 26.12.2017 ob 12:23
Domen in Peter imata dovolj znanja, talenta in sta dovolj pripravljena, da začneta spet skakat instiktivno in sproščeno. Le tako se jima lahko odpre - ali pa vsaj hitreje.

Ko so Domnu lani popravljali tehniko (in zamenjali čevlje) v času, ko je bil nepremagljiv, je bil svojevrstni absurd in presedan.
Tudi Peter je rekel v šampionski sezoni: če bom drugo leto skakal kot letos, bom (zaradi napredka) šele okoli 15 mesta ... Sedaj si le želi, da bi lahko tako skakal, kot v šampionski sezoni. Tehnika v globalu pa ne napreduje v nobenem meni znanem športu iz leta v leto - pozna se v desetih letih, spremembe in napredek, če se.
KlGr
# 26.12.2017 ob 11:23
In ne morem verjet, da je edinemu SBP-ju jasno vse to. Lepo da se enkrat strinjava, glede na najine fajte pod F1.
CimeBine
# 26.12.2017 ob 10:21
Glejte jaz sem že rekel takrat,ko je Peter Prevc z svojo mamo podaril tisto potico papežu,da je z njegovo kariero konec.Torej,če kdo verjame v karmo sem jaz,ker tisto ni bilo dobro dejanje za Prevce,prej bi rekel,da zelo slabo.
QUENDI
# 26.12.2017 ob 10:01
....manj filozofiranja pa bo......
el kondor prevc
# 27.12.2017 ob 12:43
Hvala bogu da, takoj za novoletno turnejo pride dvojni vikend poletov (Kulm in Oberstdorf). Kar bi znalo biti za brata Prevc, Tepeša in Kranjca pravo odrešenje in pot navzgor. Bartol in Semenič sta tako ali tako odlična letalca, pa tudi za Zajca imam občutek da bi znal biti. dober letalec.
iconaan
# 26.12.2017 ob 19:59
pogledati je treba resnici v oči, naši strokovnjaki so uničili talente, to so mojstri, da uničijo takšne talente.Nikjer ni takšnega nazadovanja kot npr.pri Petru P. razumem, da ne moreš vedno zmagovati ampak, da padeš tko nizko je pa polom!
TCF
# 26.12.2017 ob 11:28
@izmanator

No ja, če že kritiziraš rabo slovenščine, potem bi lahko vsaj ti zadevo napisal slovnično pravilno, se ti ne zdi? Že v prvih nekaj povedih so napake. Primer:

"Tinček, kdo pa tebe v šoli slovenščino uči? To je (pa) polom. Če imaš ti pozitivno, sem (pa) jaz (potem) Toporišič za tvojo profesorico."

Sicer pa bi lahko že dojeli, da tisti trol (ki si, mimogrede, vsak teden ustvari nov profil) nalašč uporablja "narečno" slovenščino (v stilu "piši kao što govoriš") in milijon ločil. Prav tako ne vem zakaj mu toliko uporabnikov še odgovarja. Preprosto ignorirajte ali prijavite administratorju.
1a34
# 26.12.2017 ob 10:46
@ATP
Težje je ostati na vrhu, kot priti tja.
Vzponi na vrhove (dosezki) so za vecino ljudi motivacija.
SKing
# 26.12.2017 ob 10:25
tinck97 - sicer vem, da trollaš in provociraš. Podobno počnem jaz tudi občasno, priznam :)

Glede športov je pa tako - logično je, da so določeni športi dosti bolj popularni od drugih. Temu primerno so tudi športniki bolj plačani. Npr. Messi in Ronaldo lahko po koncu kariere ne delata nič, pa bosta samo od obresti lahko vsak dan uživala v Hotelih s 7*. Samo je pa res, da če bi obstajalo samo 5 športov, bi bil čisti dolgčas. Tako da je že prav, da je več športov ;)
levak
# 26.12.2017 ob 10:12
Ali kaj razmišljajo o kolesarjenju:-)
Bi kmalu imeli vrhunsko ekipo.
Wasabi
# 26.12.2017 ob 09:44
tinck, res mi ni jasn d ne dojemaš da npomen da ce ti mama neki govori da imas cenjene in pomembne vpise da pol ti tinck mislis d tud po svetu z istimi ocmi gledajo kokr ti in mami na te komentarje!!!!

Na tvojo zalost tvoji komentarji svetovno gledano niso enakovredni in nikoool nbojo!!!dojemi ze to!!!
Kazalo