Goran Dragić je bil praktično edini, ki se je v drugem polčasu uspel enakovredno kosati z razigranimi Španci. Foto: Reuters
Goran Dragić je bil praktično edini, ki se je v drugem polčasu uspel enakovredno kosati z razigranimi Španci. Foto: Reuters
Juan Carlos Navarro in Mirza Begić
Mirza Begić v boju s Juanom Carlosom Navarrom, ki so mu Slovenci dovolili, da je "igral svojo igro". Foto: Reuters

Najboljši strelec Slovenije je bil na koncu Goran Dragić s 14 točkami, zbral pa je še pet skokov. V drugem polčasu je bil praktično tudi edini v slovenskem taboru, ki je bil kolikor toliko razpoložen. "To je bila zelo težka tekma za nas. Prvo četrtino smo zelo dobro odigrali. Predvsem obramba je bila na visoki ravni, uspešni pa smo bili tudi v napadu. V nadaljevanju smo prelahko in prevečkrat izgubili žogo. Zgrešili smo nekaj odprtih metov in Španija je uspela narediti razliko. Potem je bilo težko igrati. Ni kaj reči, povsem zaslužena zmaga Špancev," je dejal "Gogi ", ki sicer na prvenstvu ni pokazal vseh svojih zmožnosti.

Pustili Navarru, da igra svojo igro
Edini, ki je poleg starejšega izmed bratov Dragić, dosegel dvomestno število točk pri
Sloveniji, je bil Mirza Begić (10). Center je predvsem v prvi četrtini odlično igral, ko se je pod obročema zelo dobro kosal z bratoma Gasol. "Nismo bili več osredotočeni. Nekako smo izgubili živce. Zapravljali smo žoge in pustili Juana Carlosa Navarra, da igra svojo igro. Kar je vrgel, je tudi zadel. Mislim, da je to največji problem oziroma glavni razlog za ta poraz," je Begić navedel dogodke, ki so privedli do poraza.
Sašo Ožbolt pravi, da ponavadi če zadene prvi met, potem se lahko razigra. Tokrat je bil uspešen izza črte v prvi četrtini, do konca pa je dodal le še tri točke. Branilec, ki bo v novi sezoni igral v Zagrebu, je poudaril igro v tretji četrtini: "Prva četrtina je bila vrhunska. Že v drugi, ko smo po nepotrebnem izgubljali žoge, so se Španci začeli vračati v igro. Upali smo, da bomo v drugem polčasu drugače reagirali, smo pa igrali še slabše. Če smo v drugi četrtini še nekako igrali v obrambi, pa slabše v napadu, ni v tretji nič funkcioniralo."
Zdaj nas čaka veliki finale
"Ključna je bila tretja četrtina. V napadu smo bili še naprej neučinkoviti, tako kot smo bili v drugi, v obrambi pa praktično sploh nismo igrali. Prvi polčas je bil sicer dober, z izjemo nekaterih malenkosti. Špancem smo podarili tri žoge zapored in tako so prišli v vodstvo. Prelahko smo jim dovolili, da so prišli do visoke prednosti. Ko so povedli za več kot 15 točk, je bila tekma praktično končana. Ko se Španci razigrajo, jih je skoraj nemogoče ustaviti," je dodal Jaka Lakovič.
Pred tekmo so med glavne nevarnosti slovenske vrste Španci uvrščali prav Lakoviča. Kapetana so dobro ustavili, saj je v statistiko vpisal le tri točke. Izkušeni organizator igre je mnenja, da je sicer pomembnejša naslednja tekma: "V tekmo s Španijo smo vložili veliko energije, vendar nas psihološko ta tekma ni izčrpala. Čaka nas najpomembnejši obračun od vseh. Z zmago se uvrstimo v kvalifikacije za olimpijske igre. Veliki finale naš čaka zdaj."

Iz Kaunasa,