Samo Udrih (desno) je med najbolj izkušenimi v sicer mladi slovenski reprezentanci. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Samo Udrih (desno) je med najbolj izkušenimi v sicer mladi slovenski reprezentanci. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Edo Murić in Damir Markota
19-letni Edo Murić igra pogumno in požrtvovalno. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Slovenci so tako prekinili zmagovalni niz, ki je trajal pet tekem, pridobili pa pomembno izkušnjo, ki je ta reprezentanca še ni imela. Razlogov za (pretirano) razočaranje ni in jih tudi ne sme biti. Navsezadnje, zmaga je bila morda oddaljena le za eno zadeto trojko več. "Malo nam je zmanjkalo potrpljenja v napadu. Prehitro smo zaključevali. Kakorkoli, najpomembnejše je, da bomo v Litvi v najboljši formi," je glavni vzrok za poraz "lociral" Samo Udrih.

Dragić: Noge "težke", a to ne sme biti opravičilo
Podobno je razmišljal tudi Goran Dragić: "Poraz je prišel v pravem trenutku. Bolje zdaj kot na evropskem prvenstvu. Bolj kot zaradi poraza samega smo razočarani zaradi načina, na kakršnega smo izgubili. Tekmo smo držali v svojih rokah, nato pa odigrali premalo strpno v napadu." Starejši od bratov Dragić je priznal, da jih je naporen ritem treningov in tekem že malo načel: "Noge so malo 'težke', a to ne sme biti opravičilo, saj nas podoben ritem čaka tudi na evropskem prvenstvu. Izgubili smo, zdaj pa gremo naprej. Z nogo je vse v redu."

Lorbek: Utrujenost bo poplačana
Erazem Lorbek
je bil s 14 točkami znova najboljši slovenski strelec: "Veliko moramo še izboljšati. Mislim, da smo v tem trenutku malo utrujeni, a mislim, da se bo kasneje izplačalo, da smo." Edo Murić je eden od mladih košarkarjev, za katerega se zdi, da odlično izkorišča minute, ki mu jih namenja selektor Božidar Maljković: "Smo v fazi priprav in žoga je okrogla. Pokazali smo, da lahko igramo z vsakim nasprotnikom. Tudi iz takih porazov se moramo nekaj naučiti. Gremo naprej."

Klin se s klinom zbija
Murić še ne ve, ali bo zaradi obnovljene poškodbe boka, ki jo je staknil na mladinskem evropskem prvenstvu v Bilbauu, igral na današnji tekmi (18.00) za 3. mesto proti Bosni in Hercegovini. Sami bi si vsekakor želel, saj se, kot pravi, "klin s klinom zbija".