Sasu Salin je med boljšimi v finski izbrani vrsti. Foto: EPA
Sasu Salin je med boljšimi v finski izbrani vrsti. Foto: EPA
Sasu Salin
Mladi branilec se veseli srečanja s klubskimi soigralci. Foto: MMC RTV SLO/ T. J.

Z uvrstitvijo v drugi krog so Finci presenetili vse. Salin je zatrdil, da še sami niso mogli verjeti, da se jim je uspelo prebiti v Vilno: "Bili smo šokirani, ko smo zvedeli, da smo se uvrstili v drugi krog. Veliko stvari je odločalo, saj nismo bili odvisni sami od sebe. Zmagati so morali Makedonci in Grki. Je pa to seveda zares velika stvar za nas."

Finci prepričani, da so lahko vsakomur kos
Pred prvenstvom so Fincem tako rekoč vsi pripisovali zelo malo možnosti za sploh katero koli zmago, sami košarkarji pa so verjeli, da so sposobni igrati z na papirju močnejšimi ekipami: "Vedeli smo, da lahko igramo s komer koli, in ni nas bilo strah zoperstaviti se kateri koli ekipi. Upali smo, da se bomo lahko vmešali v boj za uvrstitev med najboljših 12."
V Litvi se je Salin pomeril s številnimi soigralci iz pretekle sezone. Srečal se je z Damirjem Markoto, Vladom Ilievskim, Giorgijem Šermadinijem in Vladimerjem Boiso, zdaj ga pa čaka še tekma s tremi igralci, ki so bili lani pri Olimpiji: "Vesel sem, da se bom lahko pomeril s svojimi soigralci. Srečal sem se z njimi tu in res jih je bilo lepo videti. Na koncu so pa le nasprotniki in bo treba proti njim igrati tako kot proti drugim."
Po prvenstvu v Ljubljano
Salin je spregovoril tudi o svojem kapetanu Goranu Jagodniku in njegovem načinu igre ter ga šaljivo označil za nekoliko umazanega igralca: "Vedel sem, da bo igral, saj mi je povedal. Mislim, da bo igral tudi še čez dve leti. Je odličen strelec in res ga je težko pokrivati. Morda je kdaj tudi malce umazan (smeh, op. a.)."

20-letni branilec v prvi sezoni v Ljubljani ni veliko igral. Trenutno tako še ne ve, kakšna bo njegova klubska usoda: "Resnično še ne vem. Nisem še govoril s trenerjem. Govoril sem le z Matevžem Zupančičem, vendar nič posebnega. Po prvenstvu odhajam v Ljubljano, ki mi je zelo všeč. Je lepo mesto, navijači so bili lani odlični, tako da se veselim vrnitve."

Iz Vilne,