Sergio Scariolo pričakuje, da bodo Španci Sloveniji vsilili svoj način igre. Foto: EPA
Sergio Scariolo pričakuje, da bodo Španci Sloveniji vsilili svoj način igre. Foto: EPA
Pau Gasol, Juan Carlos Navarro
Najnevarnejša španska igralca Pau Gasol in Juan Carlos Navarro tudi na treningu preživita največ časa skupaj. Foto: MMC RTV SLO/ T. J.

Po večernem treningu dan pred tekmo je o četrtfinalu spregovoril italijanski strokovnjak na španski klopi Sergio Scariolo: "Igrali bomo na svoj način. Seveda smo pripravljeni na nasprotnika in na največje slovenske nevarnosti, vendar pa bomo poskušali razviti naš način igre, ki nam je do zdaj na prvenstvu dobro uspeval. Slovenijo zelo spoštujemo. Ima veliko talentiranih igralcev in igra zelo dobro v obrambi. Slovenci radi upočasnijo ritem igre, kar pa mi nimamo radi. Nam bolj ustreza visok ritem in hitra košarka."

Največ pozornosti namenjene Lorbku
"Pričakujemo težko tekmo. Imajo dobre in izkušene košarkarje, ki imajo za sabo veliko težkih tekem. Srečanje bo zagotovo težko, morda tudi izenačeno. Storiti moramo vse, da dobimo to zelo pomembno tekmo. Slovenija lahko igra brez pritiska. Je v četrtfinalu in igra proti Španiji. Vsi pričakujejo, da bomo zmagali. Zavedajo se, da nas lahko presenetijo. Bodo zelo nevarni," je povedal Fernando San Emeterio.

Košarkar Caje Laboral, ki je letos v reprezentanci dobil nekoliko več priložnosti, je kot največjo slovensko nevarnost izpostavil krilnega centra Barcelone Erazma Lorbka: "Še posebej Erazem Lorbek. Ve, kako se igra tako težke tekme. Zaustaviti moramo tudi Jako Lakoviča, ki je dober strelec. Dobro igrata pa tudi brata Dragić."

Potrebno pozabiti na pripravljalni tekmi
Tudi prvi španski organizator igre Jose Calderon, ki si sicer kruh pri edinemu kanadskemu moštvu v Ligi NBA Toronto Raptors, zatrjuje, da bo pritisk na njih, predvsem pa morajo pozabiti pripravljalni tekmi, saj gre zdaj za povsem novo zgodbo: "Slovenija je dobra ekipa. Dvakrat smo igrali z njo v Španiji, vendar sta bili to pripravljalni tekmi. Zdaj bo povsem drugače. Proti Finski so pokazali dobro igro. Pritiska so se z uvrstitvijo v četrtfinale znebili. Morda ne premorejo toliko zvenečih imen kot nekatere ostale reprezentance, vendar je ekipa vseeno kvalitetna. 40 minut bomo morali biti osredotočeni, če jih želimo premagati."

Iz Kaunasa,