Goran Dragić je vesel, da so se začele reprezentančne priprave. Foto: EPA
Goran Dragić je vesel, da so se začele reprezentančne priprave. Foto: EPA
Matjaž Smodiš in Goran Dragić na začetku priprav
Nebojša Joksimović in Jaka Blažič na začetku priprav

Na prvo novinarsko konferenco je prišel tudi Matjaž Smodiš. Krilni center je eden tistih, ki se bo ekipi Božidarja Maljkovića priključil pozneje. V Kranjski Gori je opravil samostojni trening v fitnesu, pregled na ultrazvoku, saj je lažje poškodovan, odtekel pa je tudi nekaj krogov po telovadnici. "Kot sem opazil, se reprezentanca v idealnih pogojih v Kranjski Gori že veselo pripravlja. Sam tega vzdušja med reprezentanti še nisem občutil, saj žal še nisem z njimi. Kar zadeva mojo poškodbo - pred dvema dnevoma sem po dvoranskem treningu začutil rahlo bolečino v nogi. Ultrazvok je pokazal, da gre za manjšo stvar, ki naj bi bila sanirana v tednu dni. Kar se mene tiče, tako ni nobenih težav in komaj čakam, da se pridružim ekipi," je povedal Smodiš, ki je letos po šestih sezonah zapustil moskovski CSKA in je trenutno še brez kluba.

Novinci so se odlično vključili
Eno glavnih Maljkovićevih orožij bo v Litvi nedvomno Goran Dragić. Ljubljančan, ki je edini v reprezentanci, ki si kruh služi v Ligi NBA, je v izbrani vrsti znova združil moči z mlajšim bratom Zoranom. 25-letni organizator igre je prepričan, da bo Slovenija v Litvi posegla visoko: "Vesel sem, da smo začeli s pripravami na projekt Litva. Vemo, da bo eno najmočnejših evropskih prvenstev do zdaj. Verjamem, da bomo posegli po najvišjih mestih. Mladi igralci so se fenomenalno vključili v moštvo, tudi mi smo jih dobro sprejeli. Mislim, da bo ekipa prava mešanica izkušenih in mladih igralcev. Veselim se prvenstva in tudi meseca in pol dolgih priprav. Verjamem, da se bomo optimalno pripravili na prvenstvo."

Reprezentanti pripravljeni na trdo delo
V reprezentanci so poleg nekaterih novih košarkarjev tudi povratniki v izbrano vrsto. Znova se je izbrani vrsti pridružil Nebojša Joksimović. Koprčan, ki je v prejšnji sezoni igral za Igokeo, je vesel povratka v slovenski dres: "Izredno sem zadovoljen, da sem po treh letih znova v reprezentanci v družbi starih in novih soigralcev. V teh dneh se je pokazalo, da smo pripravljeni trdo delati. Vsak bo dal svoj maksimum, kar je naša dolžnost in delo. Želim si čim boljšega rezultata."

Mladi že prejeli številne nasvete
"Letos sem prvič vpoklican v člansko reprezentanco. Za nas, ki smo prvič v reprezentanci je to lepa nagrada in tudi priložnost, da se pokažemo selektorju in ostalim igralcem, ki že nekaj veljajo v Evropi. Starejši so nas super sprejeli in nam pomagajo z različnimi nasveti. Upam, da bo tako tudi naprej. Komaj čakam, da se pridružijo tudi ostali," je dobro vzdušje v moštvu potrdil novi član izbrane vrste Jaka Blažič. Poleg izkušenih košarkarjev se bosta pozneje priključila tudi Klemen Prepelič in Edo Murić, ki ju najprej čaka evropsko prvenstvo do 20 let.

Matjaž Smodiš in Goran Dragić na začetku priprav
Nebojša Joksimović in Jaka Blažič na začetku priprav