EP v košarki 2017
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.6 od 90 glasov Ocenite to novico!
Goran Dragić
Goran Dragić si je zadal cilj: s Slovenijo osvojiti medaljo na evropskem prvenstvu. Domov je prinesel medaljo zlatega sijaja. Foto: www.alesfevzer.com
       Naj ta zgodba traja v medijih. Mislim, da je to pozitivna zgodba. Združili smo celo Slovenijo in navijače. Zakaj bi se pisalo samo o negativnih stvareh? Naj se piše o pozitivnih in naj traja!       
 Goran Dragić
false
Novinarske konference so se udeležili (z leve proti desni): Igor Kokoškov, Klemen Prepelič, Goran Dragić, Edo Murić in Matej Erjavec. Foto: www.alesfevzer.com

Bo Dragić končal reprezentančno pot? "Po mojem, da."

Kokoškov ostaja povezan z reprezentanco
19. september 2017 ob 09:49,
zadnji poseg: 19. september 2017 ob 12:49
Ljubljana - MMC RTV SLO

"To, kar sem si želel, sem dosegel, zlato kolajno, in mislim, da je prav, da na tej stopnički nekako končam," je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal Goran Dragić.

Dan po veličastnem sprejemu slovenske košarkarske reprezentance na Brniku in v Ljubljani so se selektor Igor Kokoškov, zvezdniki Goran Dragić, Klemen Prepelič in Edo Murić s predsednikom Košarkarske zveze Slovenije Matejem Erjavcem udeležili še novinarske konference.

Odgovarjali so na vprašanja sedme sile, ki jo je najbolj zanimala predvsem prihodnost selektorja in najkoristnejšega posameznika na preteklem evropskem prvenstvu v slovenski reprezentanci.


Kokoškov na neki točki izklopil telefon

"Goran je govoril o medalji, Luka je govoril o zlati medalji, Rašo Nesterović je govoril o medalji. V nekem trenutku sem izklopil telefon, ker so vsi govorili, da je to leto, ko se bo končno vse izšlo. Da je to leto, ko imamo dobro kemijo in velike možnosti, da dosežemo svoj cilj," je za uvod na novinarski konferenci dejal selektor Igor Kokoškov. Nadaljeval je: "Ta optimizem je bil pravi. Prišel je do mene. Govorili so o zlati medalji, mi pa smo se vseskozi borili, da dobimo vsako četrtino, vsako tekmo. Ponosen sem na te fante. Ne le na teh 12, ki so osvojili naslov, tudi na tistih šest, ki smo jih morali pustiti doma. Tudi oni imajo veliko zaslug za ta uspeh."

Zveza omogočila odlične razmere
Kokoškov se je obenem zahvalil Košarkarski zvezi Slovenije, ki je reprezentanci omogočila tako najboljše razmere za trening, pripravo, kakor tudi za nastope na letošnjem evropskem prvenstvu. "Moje delo je bilo zelo enostavno. Ukvarjal sem se samo s trenerskim delom. Zvezi gre pohvala, saj smo se lahko ukvarjali le s košarko," je dodal. Dodal je: "To je zgodovinski uspeh. Zdaj je pozitiven športni pritisk na nas, da ostanemo na ravni vrhunskih reprezentanc v Evropi. To je uspeh vseh nas, ki živimo za košarko."

Pomembno je sestaviti najustreznejši sistem
Na vprašanje, ali bo ostal slovenski selektor, je odgovoril, da bo "ostal kot prijatelj", obenem pa je poudaril, da se zaradi narave dela – v Ligi NBA opravlja funkcijo pomočnika trenerja pri Utah Jazz – ne bo mogel udeležiti naslednjega kvalifikacijskega ciklusa, ki poteka sredi sezone. Enako je povedal za Dragića, srbski strokovnjak je prepričan, da najkoristnejšemu košarkarju letošnjega EuroBasketa trener Miamija Erik Spoelstra ne bo dovolil oditi. Kokoškov obenem še meni, da se ekipa ne sestavlja na trenerju, najpomembneje je nastaviti pravi sistem, ki ekipi najbolj ustreza. In tega je, več kot očitno, v slovenski reprezentanci nastavil.

Dragić dosegel, kar si je zadal
"Ne samo v NBA, tudi če igraš v evropskih klubih, je sezona naporna. V NBA-ju je še veliko potovanj. Zelo težko je biti zdrav, tudi miselno močen. Včasih si sesut, utrujen. Tako pač je. Zelo vesel sem, da lahko igram košarko, da lahko delam tisto, kar me veseli. Kot je Igor povedal, zdaj ne bom mogel, žal, več biti tukaj. Kvalifikacije so med sezono. Noben igralec Lige NBA ne bo mogel igrati za svojo državo. Tako pač je. To, kar sem si želel, sem dosegel, zlato kolajno, in mislim, da je prav, da na tej stopnički nekako končam," je povedal Goran Dragić. Na vprašanje, ali je to njegova končna odločitev, je odvrnil: "Po mojem, da."

'Sem navaden Gogi iz Kosez'
Zlata reprezentančna zgodba iz Carigrada bi si zaslužila tudi hollywoodski film, a 'Gogi' je prepričan, da bi bilo bolje posneti dokumentarne oddaje. "To je treba posneti za naše otroke in vnuke, da bodo videli, kaj smo naredili za to državo. Ko bo prišel ven kakšen filmček, ga bom z veseljem pogledal. Osebno pa ne bi rad snemal kaj konkretnega, ni dovolj časa. Sem navaden Gogi iz Kosez. Raje sem v ozadju. Imamo nekaj fantov, ki si to res zaslužijo. Predvsem trenerji," je povedal Dragić. Sklenil je: "Naj ta zgodba traja v medijih. Mislim, da je to pozitivna zgodba. Združili smo celo Slovenijo in navijače. Zakaj bi se pisalo samo o negativnih stvareh? Naj se piše o pozitivnih in naj traja!"

VIDEO
Igor Resni: Gledalci ne prihajajo gledat trenerja
VIDEO
"Tudi če bom osvojil NBA-prstan, ne bo šlo čez to kolajno"
VIDEO
Kako bo zlato medaljo unovčil KZS?
VIDEO
"Selektor je pomemben, ni pa najpomembnejši"
VIDEO
Novinarska konferenca slovenskih košarkarjev
Mitja Lisjak
Prijavi napako
Komentarji
judoka
# 19.09.2017 ob 10:14
Se mi ze malo smilijo fantje. Kaj novega jih lahko novinar sploh vprasa?

#kaksnisoobcutki
zzob
# 19.09.2017 ob 10:11
No, pa še to - sinoči se je voditeljica Odmevov opravičila, ker je besedo košarka naglasila na prvem zlogu - "kóšarka" - in se potem popravila "pardon, košárka". V resnici pa sta po SSKJ obe izgovorjavi pravilni.
mike1968
# 19.09.2017 ob 13:26
Katastrofa so ta nova pravila FIBE! Kako se lahko zgodi, da mora Evropski prvak v košarki iti v kvalifikacije za Svetovno prvenstvo???
metkkkka
# 19.09.2017 ob 13:54
Goran je povedal le to, kar nam je zagotovil že pred prvenstvom. Nedvomno je rekel, da je to njegovo zadnje prvenstvo. Kaj je lepšega kot to, da se športnik poslovi na vrhuncu, z dosežkom kariere, z dosežkom,ki do tedaj ni uspel še nobenemu? Mislim, da s tem doseže večno slavo... Še se spomnim, kako so na prvenstvu v Ljubljani, ko je v igro stopil Lakovič in mu ni šlo ravno najbolje, navijači vzklikali "hočemo Gogija". In to igralcu,ki se nikoli ni odpovedal igranju za reprezentanco. Zato je po mojem mnenju bolje se posloviti na vrhuncu,prej ko začneš padati v formi. Navijači očitno hitro pozabijo/pozabimo na vse dosežke iz preteklosti...
RLily
# 19.09.2017 ob 13:47
Ko vidiš cmok v grlu Dragića, ko ga sprašujejo, ali je dokončno zaključil z reprezentanco, se vidi, kaj mu je pomenilo igranje za svojo državo!!! Prosim, da se to razširi naokoli in se pouči vse nas in mladino, kaj pomeni NARODNA ZAVEST!

Vsee čestitke celotni ekipi&Igorju&Gogiju... To, kar ste naredili, se je meni in marsikomu z zlatom vgraviralo v srce! Solze ponosa pa mi kar lijejo že od nedeljske zmage dalje.... Brez besed! Bolj kot ponosna na vas ne morem biti.... Hvala Vam vsem za te občutke....
friks
# 19.09.2017 ob 13:37
Se mi pa zdi povsem brez veze zdaj že desetič spraševati Gorana, če je res zaključil reprezentančno kariero.

Kot je že stokrat povedal jo je uradno zaključil. Neuradno pa bo ponovno razmislil, ko se bo pred naslednjimi akcijami pogovoril z družino in strokovnim štabom.

Več kot toliko je zaenkrat povsem neplodno pritiskanje nanj. Tudi če bi pod vsem tem pritiskom rekel da bo nadaljeval, to ne bi bilo niti najmanjše zagotovilo.
Lesinar
# 19.09.2017 ob 12:23
Bom gledal samo če bo Bavec voditelj. Vi dragi RTV bi pa lahko kak prenos (včeraj sprejem, danes novinarska konferenca), dali na tv in ne na ta vaš MMC TV. Ampak ne, na tvju ni maneverskega prostora, ker mora biti mesto za Dobro jutro, Zvezdano, Čas za Manco Košir - seveda vse to z predpono ZNOVA.
veza
# 19.09.2017 ob 14:29
Joker
# 19.09.2017 ob 14:11
Zbogom Gogi in srečno v nadaljnjem življenju. Lepo te je bilo gledati in upam, da se premisliš.
praznik
# 19.09.2017 ob 14:30
Kar ima Dragič od Srbije so le neke daljne korenine. Njega so naredili slovenski ljudje z začetkom na Iliriji, enako Donke...
Rdeči valjar
# 19.09.2017 ob 12:14
Upam, da ne bo spet Bavec moderiral, ker ga bom lastnoročno nesel ven!
Joker
# 19.09.2017 ob 14:43
Najbolj všeč mi je bilo, ko sta Gogi in Kokoškov izjavila, da je ta naslov največji uspeh v njuni karieri. To je pravi šport, NBA je pa samo (dobro plačana) služba.
DLeagueStar
# 19.09.2017 ob 14:32
Goran naj se posveti svoji NBA karieri. Star je 31 in playmakerji se ne starajo tako kot centri. Pri taki igri ima se kaksne 4-5 let igranja kar pomeni, da po koncu te pogodbe lahko se kaksno solidno podpise pred penzijo in zakljuci v miru.

Slovenski reprezentanci je dal vse in jo 10 let skor neprekinjeno zastopal povsod. Tale medalja je sanjski konec reprezentance kariere za kapetana.
pop-drakula
# 19.09.2017 ob 13:52
V zadnjih dveh letih:
- srebrna medalja z EP v odbojki
- bronasta medalja na svetovnem prvenstvu v rokometu
- zlata medalja na EP v košarki
nomenestomen
# 19.09.2017 ob 13:24
igor je tudi rekel, da je nemogoče, da vodi zaradi fibinih pravil reprezentanco na kvalifikacijah, tako da sta se ubistvu oba že odrekla nadaljevanju
apBCN
# 19.09.2017 ob 13:23
Goran rekel, da je to skoraj zagotovo konec. Tisto kar je želel je dobil in misli, da je to najboljši trenutek za zaključek.
zigag
# 19.09.2017 ob 15:21
Goran je vedno bil in vedno bo naš! Tudi ko se sedaj odloci koncati reprezentančno pot. Enostavno je najboljsi na tem prvenstvu in Slovenija te ima rada Gogi!

Hvala za vse Goran! Radi te imamo!!!!!
ZETAC
# 19.09.2017 ob 14:11
Najbolje se je posloviti na vrhuncu slave lahko mu rečemo samo še enkrat, hvala za vesele trenutke, ki nam jih je pričaral!
Saturn
# 19.09.2017 ob 13:43
Žal je pri nas tako, da so ljudje prepričani, da si športnik ne sme vzeti kakšnega leta reprezentančnega premora in biti raje s familijo. Če se tako odloči je takoj izdajalec ipd. Zato je bolje uradno končati kariero in imaš mir. Nazaj se lahko itak vedno pridružiš.
abvgd
# 19.09.2017 ob 13:30
Kolikor jaz razumem stvari, so problem zgolj kvalifikacije, ker so med NBA sezono in logično, da klubi trenerjev (pomočnikov) in igralcev ne bojo puščali na tekme. Kokoškov v vsakem primeru "v neki obliki" ostaja. Mogoče pa lahko kvalifikacije vodi Lakovič, pa Kokoškov prevzame na prvenstvu. Ampak Dragića pa verjetno vseeno ne bo.
Jata5
# 19.09.2017 ob 18:54
Dajte že nehat morit Gogija z vedno enim in istim vprašanjem. Že od prvega dne priprav ga po mojem čisto vsak dan vsaj en novinar vpraša, če bo nadaljeval z reprezentanco. Zdaj je fizično in emocionalno povsem izpraznjen in se mu verjetno zdi najlepše, da bi se poslovil z medaljo. Jaz sem pa prepričana, da ga bo čez 2 leti spet zamikalo igranje za reprezentanco. Saj niti zdaj ne zna dokončno povedat, da je to konec. Ves čas malce cinca s temi izjavami. Samo mir mu dajte zdaj, pa bo še igral.
antitrust
# 19.09.2017 ob 14:21
Dragić, prav imaš. Šampioni se poslavljajo na vrhuncu !
Dal si srce in kri za našo reprezentanco. Hvala ti za VSE !
zozozo
# 19.09.2017 ob 12:46
@Modrijan6 - Ja, bojo povedali kaj o "občutkih". Mogoče jih lahko vprašajo, kakšne občutke so imeli včeraj ob Bavčevih vprašanjih na sprejemu.
zozozo
# 19.09.2017 ob 10:17
@zzob - Ja, ta je tudi cvetka. A pozna kdo koga, ki se ukvarja s košarko, ki reče "košárka"?
krasevec
# 19.09.2017 ob 20:00
Ko vidiš Gogija najprej z žogo v rokah in potem s solzami v očeh, veš kako velik Človek je...
Poklon, spoštovanje in iskrene želje za srečno prihodnost kjerkoli in kakorkoli!
konjice
# 19.09.2017 ob 19:03
Goran, kakorkoli se boš odločil oz. si se že odločil bo prav. Seveda bi te osebno še rad spremljal v dresu Slovenije še vsaj na svetovnem prvenstvu 2019 (če se tja uvrstimo) ter OI 2020 (če se tudi tja uvrstimo) po drugi strani pa razumem, da imaš družino, otroci odraščajo in bi rad prosta poletja po zelo naporni ter dolgi sezoni izkoriščal z njimi ter v končni fazi končati reprezentančno karieo na vrhuncu. Kakorkoli, dokazovati se nerabiš več nikomur za Slovenijo si dal vse, bil nagrajen z zlato medaljo na Eurobasketu ter nazivom MVP. Kaj še hočeš lepšega. Hvala ti Goran, da sem ti lahko včeraj ponosno stisnil roko na Brniku in za vse kar si prispeval za razvoj slovenske košarke!
semaino
# 19.09.2017 ob 14:49
Bo Dragić končal reprezentančno pot? "Po mojem, da."

Bi bilo dobro, da ga zdaj ne sprasujejo taksna nepomebna in nesmiselna vprasanja. Vse ima svoj cas in za stvari je potrebno imeti obcutek. Zdaj ni cas, da razmislja o teh stvareh. Zdaj je cas, da uziva in se spocije.


Lahko bi mu rekli, da bomo zelo veseli, ce bo se lahko kdaj pomagal reprezentanci!
Mohikanec
# 19.09.2017 ob 13:14
Randolph: "Thank god."
Drž.prevajalec: "Zahvaljujem se višjim silam."
lexani89
# 19.09.2017 ob 14:16
Fiba bo morala ta pravila porihtat..
TCF
# 19.09.2017 ob 13:57
@Saturn
"Žal je pri nas tako, da so ljudje prepričani, da si športnik ne sme vzeti kakšnega leta reprezentančnega premora in biti raje s familijo. Če se tako odloči je takoj izdajalec ipd. Zato je bolje uradno končati kariero in imaš mir. Nazaj se lahko itak vedno pridružiš."

Ja, žal imaš prav. Se spomnim koliko gnoja je bilo politega po Goranu, ko si je leta 2015 vzel prosto in ni bil v reprezentanci. Bila sem ena redkih, ki smo njegovo odločitev razumeli in sprejeli brez "zamere". Takrat so ljudje kar "pozabili" na vse njegove prejšnje nastope in ga ne le razglasili za izdajalca, temveč še kaj hujšega. Danes pa ti isti ljudje poveličujejo tako njega kot našo celotno ekipo. Primitivna mentaliteta.
25kur
# 19.09.2017 ob 21:01
Dvorano Stožice naj se preimenuje v areno Gorana Dragiča.
nimely
# 19.09.2017 ob 15:31
To tezenje dragicu vsakih pet minut ce bo nehal ali ne je pa ze malo nadlezno..no vsaj men se zdi tako..ker svetovno prvenstvo je se dalec (seveda ce se tja rata uvrstit)..do takrat pa lahko vsak spremeni mnenje in mislenje se stokrat
si-koda
# 19.09.2017 ob 14:33
Kakorkoli se bo odločil, v vsakem primeru, se mu je potrebno zahvaliti, ker take legende ne bomo imeli več vsaj 50 let. Dragon car.
veza
# 19.09.2017 ob 13:54
kapljač
# 19.09.2017 ob 13:49

Pri 27 bi želel zaključiti reprezentančno kariero?


o kom ti pišeš?
Heisenberg
# 19.09.2017 ob 13:52
@kapljač, tebi pa ni ravno matematika šla v šoli a?
zozozo
# 19.09.2017 ob 11:15
@Binder Dandet - Pa da ne bo pomote, mene nič ne moti, če kdo govori košarkar in košárka. To je pač dvojnica, ena od mnogih, ki jih imamo v slovenščini (pa tudi v drugih jezikih). Moti pa me, ko se popolnoma normalni izrazi, ki jih uporablja večina prebivalstva, razglašajo za "neprimerne" in ko se ljudem, predvsem otrokom v šoli, razlaga, da ne znajo govoriti lastnega jezika. Pa košarka je tu samo en od mnogih primerov.

Posledica tega odnosa je splošni strah prebivalstva, da bi se javno in pisno izražali, ker se stalno bojijo, da bo nekaj "narobe" in da jih bo kdo imel za polpismene. In seveda, ker se bojijo izražati in se zato ne izražajo, dejansko postanejo polpismeni, ker pomanjkanje vaje ne naredi mojstra.
e12ka
# 19.09.2017 ob 10:37
Po takem uspehu, si upam trditi, da bosta in Gogi in Vidmar ostala. Ni smisla, da zdj, ko smo na vrhuncu izgubimo dva ključna igralca. Gogi cinca že od zmage nad Španijo, Vidmar pa po zmagi v finalu tudi ni več deloval tako prepričan. Končni fazi imata te dva fanta šele 30, 31let, mogoče je pa še res malo prezgodaj, da se že poslovita. Naj bosta kot Gasol in Navarro, ki sta pri 37 letih še kar igrala/igrata.
Zveza bo pa tudi poiskala eno rešitev, da obdržijo Kokoškova. Sem prepričan.
luisa
# 19.09.2017 ob 10:26
v vednost :)

http://4d.rtvslo.si/arhiv/sportni-prispevki/174238632
Glasna
# 19.09.2017 ob 20:43
Goran je en tak clovek, ki ga enostavno moras imeti rad, dobricina po domace. Hvala, Gogi za vse, odlocitev je pa samo tvoja in spostovali jo bomo. Uzivaj v zasluzeni kolajni in vse dobro v NBA in v zivljenju se naprej.
davison20
# 19.09.2017 ob 14:49
Hvala Dragiču in Kokoškovu za vse užitke ob osvojitvi medalje in srečno naprej v karieri
veza
# 19.09.2017 ob 13:45
Dragić se bo poslovil, nikoli se pa ne ve, mogoče se bo še poklopila za SP ali OI, odvisno bo tudi od njegovega počutja in iger v NBA!
t.g.
# 19.09.2017 ob 13:39
To je to,Slišal nič nisem,razen teh fotoaparatov,Končana zgodba,odpira se nova..Misija:UVRSTITEV NA SVETOVNO PRVENSTVO.. Upajmo da nebo problemov glede igralcev kateri igrajo v Evropi(Luka,Prle,Zoki...)Pa bomo pokorili še svet..
levak
# 19.09.2017 ob 13:33
Ker nisem slišal praktično nič pa napišite te izjave.
robnin9
# 19.09.2017 ob 13:18
Tale RTV je v ŽIVO prenašale vse dosežke smučarjev, skakalcev in tekačev na smučeh. Obiskovali so njihove družine in prikazovali sprejeme. Ob NAJVEČJEM ŠPORTNEM USPEHU v zgodovini samostojne Slovenije pa, ne vem po katerem dekretu, prikazujejo le kratke inserte. Da o prenosu na MMC ni vredno izgubljati besed.
cicarito
# 19.09.2017 ob 20:13
Titsto, ko pogledaš Gogijev intervju na RTVSLO-Šport in te oblijejo solze in kar jokaš in jokaš...od sreče !!!
Vitez
# 19.09.2017 ob 14:58
Iskreno, ko sem prvič videl Gorana v slovenski reprezentanci, si nisem mislil, da bo to kdaj igralec za NBA, kaj šele neka zvezda, kaj šele kapetan reprezentance. Vedno se mi je zdelo, da mu manjkajo kile. Huh, kaj je ratalo z njega..
aless70
# 19.09.2017 ob 14:52
Zdaj se bo pa usulo...
.
Goran hvala ti za vse. Ostani zdrav in uživaj življenje še zase in svojo družino.
Saj košarka ni vse na svetu.
.
Še enkrat hvala za nepozabne trenutke in srečno!
wisan
# 19.09.2017 ob 13:57
Do naslednjega EP je daleč, dovolj časa sestaviti novo reprezentanco, iz današnjih 16-letnikov ??
Ampak SP je pa blizu, za to tekmovanje, ki bo pomembno prehodno obdobje, bi ogrodje moralo ostati, in počasi priključiti tega in onega, če je kaj zadaj ?
Ampak izgleda: Gogi, Vidmar, Kokoškov - "Ne bih ja, ne bih ja" ! Na Dončića se bo izvajal pritisk, s strani Reala in evt. NBA. Ne bo lahko. In tu je prednost Srbov, Špancev, Hrvatov, Rusov, "baltikov", v velikem številu igralcev.
Treba bo delati na bazi, to je primarnega pomena. Sem že drugje napisal: bivša centra Celje in Maribor bo treba nujno revitalizirati.
nonparel
# 19.09.2017 ob 13:54
Slovencelji pa še kar naprej po slovenceljsko. Tako velik uspeh slovenske košarke, oni pa debatirajo ali je nekdo košarkar ali košarkaš, pa o nacionalnih koreninah in podobne cvetke.
Čemu je vse to namen, ne bom napisal, saj se ve...

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!