EP v košarki 2017
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.8 od 42 glasov Ocenite to novico!
25 let je Slovenija čakala na preblisk košarkarjev na velikih tekmovanjih in ga dočakala v neverjetnem slogu - 9 tekem in 9 zmag. V polfinalu je padla Španija, v finalu Srbija. Foto: Reuters
       V vse mulce, ki zdaj začenjajo trenirati košarko, se bo ta uspeh zapisal, kot se je tisti leta 1970, ko je Jugoslavija z Ivom Daneuom v Ljubljani postala svetovni prvak.       
 Marko Milić
Boštjan Nachbar
Boštjan Nachbar je bil v igri, da spet obleče reprezentančni dres, a je poškodba terjala svoje. Vse kaže, da bo Boki čez nekaj dni sporočil, da je končal kariero. Foto: KZS/Aljaž Močnik
       Ko sem videl Gogija, kako ga grabijo krči, sem kolegu rekel: Upam, da ga Kokoškov potegne iz igre. Slutil sem, da z njim tekme ne bi mogli dobiti, a izkazalo se je, da lahko uspešno končamo tudi brez kapetana.       
 Boštjan Nachbar
Uroš Slokar in Matjaž Smodiš
Matjaž Smodiš, nekdanji kapetan reprezentance, hvali delo selektorja Kokoškova in pravi, da je postavil sistem, pisan na kožo Dragiću in Dončiću. Foto: EPA
       Ko sem dobival SMS-je, so mi prišle solze v oči. Zelo sem emocionalen. Ne moreš mimo tega, bil sem del tega. Leta 2009 nam žal ni uspelo priti v finale, zdaj pa ne le da smo prvaki, ampak smo še Srbom pokazali, kako se igra košarka.       
 Jure Zdovc
VIDEO
Milić: Takega prijateljst...

Dodaj v

Po carigrajskem zlatu: solze, preznojene majice, predvsem pa ponos

Glavna prednost: ekipa je imela enega vodjo
19. september 2017 ob 07:20
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Košarkarji so dali navdih vsej državi, ki je morda bolj kot uspeha lačna pristnih odnosov," zlato pravljico podoživlja Marko Milić, ki je bil med finalom tako nervozen, da je moral zamenjati preznojeno majico.

Kaj je nekdanjega reprezentanta najbolj fasciniralo? "V tem športu, v katerem pomembno vlogo igrajo menedžerji in statistike, takšnega otroškega veselja, kot ga je bilo opaziti v slovenski igri, zlepa ne vidiš. Ves turnir je Slovenija prevladovala, zmaga niti enkrat ni bila vprašljiva. Goran Dragić je tako izstopal kot nekoč Dražen Petrović ali Saša Đorđević. Uspelo mu je mobilizirati narod, vsi igralci so mu verjeli. To se v evropski košarki dogaja na 20 let. Vse to prijateljstvo, nepopustljiva borba, bratstvo igralcev, to šteje več kot vse pogodbe. Navijači to znajo ceniti, košarkarji so dali navdih vsej državi, ki je morda bolj kot uspeha lačna pristnih odnosov. Pogrešamo dobre zgodbe, da še bolj držimo skupaj. V vse mulce, ki zdaj začenjajo trenirati košarko, se bo ta uspeh zapisal, kot se je tisti leta 1970, ko je Jugoslavija z Ivom Daneuom v Ljubljani postala svetovni prvak."


Slabi spomini: ko tudi pet zmag v predtekmovanju ne pomeni nič

Je Marko Milić kdaj podvomil, da bo Slovenija tudi tokrat ostala brez medalje? "Nočeš biti negativec, a vendarle veš, da pet zmag v predtekmovanju še nič ne pomeni. Veš, kako trofejni so Španci in kakšna imena imajo, a tudi veš, da je njihova krivulja že obrnjena navzdol. Slovenci so bili medtem lačni uspehov, bili so v neverjetnem naletu in verjel sem, da bodo lahko premagali Španijo. A da bo 20 točk razlike in da si bosta brata Gasol že štiri minute pred koncem odvezala vezalke, tega ne bi verjel v najbolj norih sanjah. Morda je bila še težja tekma z Latvijo, ki je po mojem mnenju trenutno še močnejša kot Španija. Ko je Slovenija dobila to tekmo, sem rekel: zdaj je vse je mogoče. Ko so na tekmah na izpadanje dosegali po 100 točk, se nisem več bal. A med finalom sem bil vseeno nervozen in sem moral zamenjati preznojeno majico."

Nachbar upal, da gre Dragić v finišu na klop
Boštjan Nachbar poudarja vrline Igorja Kokoškova in njegovih pomočnikov. "Bili so trenutki v finalu, ko se je Slovencem ustavilo, a so na tem prvenstvu vedno znali pravilno odreagirati. Kokoškov je tudi v finalu mirno vodil tekmo, na koncu so bili na parketu igralci, ki znajo igrati dobro obrambo in ne bi kar tako pustili Srbom, da se razletijo. V napadu so v pravem trenutku našli prave rešitve. Ko sem videl Gogija, kako ga grabijo krči, sem kolegu rekel: Upam, da ga Kokoškov potegne iz igre. Slutil sem, da z njim tekme ne bi mogli dobiti, a izkazalo se je, da lahko uspešno končamo tudi brez kapetana." Nachbar še opozarja, kako izjemno je turnir odigrala tudi Srbija. "Pogovarjal sem se z Igorjem Rakočevićem (nekdanjim srbskim reprezentantom). Manjkalo je osem igralcev, a so vseeno prišli v finale. Veliko spoštovanje do te ekipe, predstavljajte si Slovence brez osmih standardnih igralcev. Nam se je vse poklopilo, tudi poškodb ni bilo, če odštejemo Dončićevo v finalu."

Do 1. avgusta v igri, da spet obleče reprezentančni dres
Nachbar je bil letos resen kandidat, da ga Igor Kokoškov uvrsti na seznam igralcev, zato nas je zanimalo, ali mu je zelo žal, da ni dobil te medalje. "Seveda si kot igralec želiš zmagati na evropskem prvenstvu, v Evroligi ali v Ligi NBA. Še 1. avgusta sva bila s Kokoškovom na zvezi, a se je moja poškodba preveč zavlekla, da bi se lahko pridružil. Po treh mesecih bi bil ogromen podvig, če bi mi uspelo, a tveganje je bilo zaradi mojega zdravja preveliko in s Kokoškovom sva se odločila, da me ne bo zraven. Lažje mi je, ker vem, da je bila kriva višja sila, smo pa res bili zelo blizu, da se priključim." Nachbar pravi, da finalne tekme ni doživljal preveč čustveno: "Dokler sem bil na terenu, je bilo tako, zdaj pa spremljam dokaj mirno in poskušam bolj z distance gledati na vse."

V normalnem slogu igre ni nemogočih trojk
O tem, ali so v finalu sploh bili trenutki, ko je bilo slovensko zmagoslavje ogroženo, smo se pogovarjali z Urošem Slokarjem: "Ne. Ves čas sem verjel, da bodo zmagali. Da so se Srbi vrnili, je bil le neki njihov zadnji potisk, saj so se preveč iztrošili, da so prišli do te točke. Vso tekmo so Slovenci igrali tako, da ni bilo dvoma, kdo bo okronan z zlatom, sploh če pomislim na igro in energijo, ki jo je prikazal Goran Dragić. Že v polfinalu proti Španiji je zadeval trojke iz nemogočih položajev, in to je tista energija, ki je prej ni bilo. V normalnem slogu igre tega ni, a ko se to zgodi, dobi ekipa neki zagon, posebno energijo. V finalu je Goran vse to le še nadgradil. Ni dvoma, da je trenutno najboljši evropski igralec in v evropski košarki ni osebe, ki se s tem ne bi strinjala."

Glavna prednost: ekipa je imela enega vodjo
V čem je po mnenju Uroša Slokarja ta reprezentanca drugačna od prejšnjih? "Njena izjemna prednost je predvsem v eni stvari: imela je enega vodjo, drugi pa so vedeli, kje jim je mesto. Pomembno je bilo, da ni bilo pritiska na njih. Tako je bilo vedno tudi pri drugih uspešnih reprezentancah. Me je pa pozitivno presenetil Vidmar in v finalu Prepelič. Meti, ki so bili včasih nerezonski, so šli noter. In seveda Dončić. Vsi vedo, kako lepo je pri 18 letih igrati na takšen način, a jaz gledam drugače. Nihče ne vpraša, koliko si star, nihče ne reče: lahko greš v prodor, ker si star 18 ... Igra na ravni, kot da ima 10 let Evrolige. Tudi s Samom Udrihom sva se pogovarjala in je opazil, da je fascinantno, da igra tako umirjeno kot nekdo z več leti izkušenj. Če bo tako nadaljeval, bo lahko celo nadgradil delo Gorana Dragića. Izjemen je tudi za evropsko košarko, ki je 20 let iskala takšnega igralca."

Vragolije na igrišču
Matjaž Smodiš je v pogovoru za Val 202 ocenil, da je Slovenija enostavno igrala drugačno košarko: "Ne igramo tako šablonsko, ne igramo počasi, morda tudi zato, ker nimamo toliko kakovostnih visokih igralcev, ki bi lahko igrali s hrbtom proti košu." O gonilni sili ekipe ni dvoma: "Goran je na ravni, ko mu uspe narediti soigralce boljše. Že sama njegova pojava na igrišču, da se nasmeji, te potreplja, da doseže koš, vse to je dvigovalo ekipo in reprezentanca je rasla iz tekme v tekmo. Rasla je samozavest, odstotek meta se je dvigal in Goran je glavni razlog za to. Zadnji kanček v mozaiku je selektor Igor Kokoškov. Sistem, ki ga je postavil, je pisan na kožo Goranu in Luki. V dveh letih mu je uspelo sestaviti poezijo in vsak s ponosom gleda, kaj se dogaja. Najbolj me je navduševalo, da so zganjali vragolije na igrišču, metanje na parket za izgubljene žoge pa je le odraz stanja v reprezentanci. Smo na vrhu Evrope in smo ponosni!"

Končno zadovoljni s sojenjem
Kaj pa sojenje v finalu? Srbi so imeli precej pripomb. Kaj meni nekdanji reprezentant in selektor Jure Zdovc? "Takoj po tekmi sem rekel, da bodo nekateri glasni. V Atenah ima v torek Duda Ivković poslovilno tekmo, povabil je igralce iz prejšnjih generacij. Če mi bo kdo kaj rekel, bom odvrnil: 'Vidite, kako to zgleda.' Končno je imela Slovenija dobro, pošteno sojenje. Fantje so si to zaslužili." Zdovc je v izjavi za MMC priznal, da je zelo čustveno doživljal izjemen uspeh: "Ko sem dobival SMS-je, so mi prišle solze v oči. Zelo sem emocionalen. Ne moreš mimo tega, bil sem del tega. Leta 2009 nam žal ni uspelo priti v finale, zdaj pa ne le da smo prvaki, ampak smo še Srbom pokazali, kako se igra košarka." Ker je Zdovc igral z Draženom Petrovićem, nas je zanimala še primerjava Petrović-Dragić. "Te primerjave so nesmiselne. V drugih časih smo. Absolutno pa je Goran zasluženo MVP. Bil je tisti, ki je vlekel celotno ekipo, na parketu in zunaj."

Tomaž Okorn
Prijavi napako
Komentarji
sportivko
# 19.09.2017 ob 08:06
DRUAGI LJUBITELJI ŠPORTA, KOŠARKE.

Že včeraj sem spremljal razne komentarje po forumih ter medijskih portalih in množično smo si enotni da je POP TV UNIČIL PRIHOD EVROPSKIH PRVAKOV. To kar je uspelo voditelju BAVCU bi redko komu.
Da Zagorac Saši prijaviš da je dal na prvenstvu samo 5 pik (cela reprezentanca se je samo spogledala), da Dončiću predvajaš risanko Nodija sred kongresnega trga, ki je eden izmed največjih zvezdnikov Real Madrida, navijači pa pridejo praktično iz cele Slovenije (tudi dež jih ni motil), ..to morš bit res malo nor ali pa si pred prireditvijo nekaj čudnega pokadil.
Ne mi zdej nabijat o šalah, sarkazmu in črnem humorju, ker tole presega vse meje dobrega okusa!

Če imata Pahor in Cerar tle kej pristojnosti mora nekdo za to odgovarjat.
top
# 19.09.2017 ob 07:38
Kljub neposrečenemu voditelju, prostoru in dežju, je bil včerajšnji večer top.
Tolk pozitivne energije ne občutiš vsak dan.
Hvala košarkarjem, hvala odbojkaricam, hvala športu!
Hvala SLOVENIJA!!!
Fleaa
# 19.09.2017 ob 07:51
samo res je bilo prijetno gledat poročila pa dnevnik, pa večerne poročila..... brez katastrof, vojen, slabih novic, orkanov, arbitraže, .... v glavnem brez ene same negativne informacije.... pa človek popolnoma drugače zaživi
velika uharica
# 19.09.2017 ob 07:47
Navijači to znajo ceniti, košarkarji so dali navdih vsej državi, ki je morda bolj kot uspeha lačna pristnih odnosov. Pogrešamo dobre zgodbe, da še bolj držimo skupaj.

Milić zadel žebljico na glavico.
Fantje so dali srce in Evropo smo pustili odprtih ust.
xcw
# 19.09.2017 ob 10:18
pikabu
# 19.09.2017 ob 08:02
Zanima me, zakaj KZS ne da v tisk nove pošiljke dresov? Ti so že od prvenstva razprodani in če zmaga na evropskem prvenstvu ni razlog, da bi dali izredno v tisk še nekaj tisoč dresov in rekvizitov, potem ni čudno, da se borijo z rdečimi številkami, če ne znajo videti niti take poslovne priložnosti, ki jih buta v glavo. Tudi po Evropi bi se zdaj verjetno prodalo še kaj dresov z imeni slovenskih reprezentantov.

Tako pa bomo čakalo na naslednje leto?!
RobiK3a
# 19.09.2017 ob 10:36
Tudi Zdovca brezveze kritizirate.
Zdovc je ikona slovenske košarke in kritike njegovega dela niso na mestu.
Človek gara celo svoje življenje in ima kaj pokazati. Spomnim se ga.kot košarkarja in vem, da ni samo obrambni igralec, njegov met je bil briljanten, če mu je bilo dovoljeno, je bil pravi snajper.
Ampak v Yu reprezentanci so bili za met pač zadolženi drugi, še boljši od Zdovca, tam se je vedela hierarhija.
Zdovc, vsaka ti čast, kot igralcu in trenerju.
nuLanuLa
# 19.09.2017 ob 08:24
Ja, politiki nas razdružujejo in skrbijo za spore in kregarije med nami, medtem pa nas naši fantje združejejo in nam dajo najlepše trenutke in prepotrebno dozo ponosa in veselja.

Hvala.
sLoVaN
# 19.09.2017 ob 10:09
se vidi,da so na Popu pod vplivom Kmetij, Big Brotherjev, itd., ...
Vipavec
# 19.09.2017 ob 09:28
Težko je bilo prenašati vse tiste ki so izkoristili košarkarje za svojo promocijo...
Ministrica in predsedniška kandidatka , ki je bila močno izžvižgana...pa omenja 50.000 €, pa rente...pa kaj vem še vse...O kej je za šolstvo in šport odgovorna, ko je pa pred dnevi DONČIČ omenjal možnost zastonj ali pa vsaj subvencioniranih letal do Carigrada, pa ni nikjer bilo nobenega.
Ne le to. Predsednik CERAR se je izognil novinarjem in pobegnil. Nobenega idgovora pohvale ni dal.
Potem pa je le priletel na koncu v carigrad da je čestital v soju žarometov.
don_draper
# 19.09.2017 ob 09:19
cartel

al pa ti o bayernu, ob vsaki priliki...
čez nekoga udrihaš, sam pa nič boljši. ejejjej...
zapravico
# 19.09.2017 ob 08:17
Vsaj en dan je minil brez stresa z obilo pozitivne energije-hvala fantje
Jerica
# 19.09.2017 ob 09:40
Žal mi je, da sem sploh vključila televizijo...ko te je sram zaradi nekoga, ki očitno ne pozna občutka sramu :S :S :S

Hvala košarkarjem za dopamin zadnjih tednov, predvsem vsem tistim, ki so jih včeraj potisnili na rob pomembnosti. Brez njih ne bi bilo MVPja, ne zlata, niti evforije!
Vipavec
# 19.09.2017 ob 09:31
Smilijo se mi vsi ki želijo NAŠE ZLATE košarkarje izkoristiti za svojo promocijo kot
MAJA Brenčič Makovec z zelo slabim govorom
Omenjanjem tistega ki je dal prostor na Kongresnem Trgu itd...

Proslava je za Košarkarje in ne za POLITIKE.
iN PRAV JE DA SO BILI IZVIŽGANI.
Voditelj pa...ja lahko bi bil boljši no.
Enkrat Zlato pa že meša z risankami, in nekimi ocenami ki niso bile včeraj vse ravno na nivoju...
maliP
# 19.09.2017 ob 09:52
Ha, na POP tv novinarje učijio samo provocirat in vlečt napačne novice iz svojih sogovornikov, tako da bogi novinar pač ne zna.
Evaleš
# 19.09.2017 ob 09:05
Lahko bi dejali, da so naši prišli na ep s sloganom: Veni, vidi, vici.
grapar
# 19.09.2017 ob 08:35
Zgodba je dosegla svoj cilj - zabavo in le to naj bi poleg zdravega življenja pomenil šport. Vse ostalo so frustracije, ki pogosto koreninijo v nezdravem načinu življenja, tako v duhovnem kot telesnem pomenu besede. In danes je zopet en čisto navaden in polega vsega še deloven dan.
Fleaa
# 19.09.2017 ob 07:41
po bitki so vsi generali...
jaz priznam, pričakoval sem da bo sprejem na Brniku že po zaključku v Helsinkih.... to pa zato, ker sem se navadil v 25ih letih na drugačen odnos do reprezentance kot so ga pokazali letos.
In ravno ti fantini zgoraj (z izjemo Bokija) so se vedno na odločilne tekme odpravili s polnimi hlačami... zato sem letos pričakoval podobno zgodbo in vesel sem, da sem se tako zelo motil...
kapljač
# 19.09.2017 ob 09:53
Kako je država poskrbela za navijače? Da bi ti prišli, kar se da pod normalnejšimi cenami v Turčijo bodrit naše fante.
Če ni, se politika nima kaj španat.
nanook
# 19.09.2017 ob 08:43
Malo za šalo malo zares....včeraj bi morali na balkon SAZU namontirat veliko platno...pa malo bolj zrihtat ozvočenje
Binder Dandet
# 19.09.2017 ob 07:57
2 tedna smo dihali kot eno. Zdaj se spet razdelimo na kavbojce in indijance, ali partizane in domobrance...kar vam je ljubse.:)

Pa muci me...kaj bomo pa zdaj sanjali?:)
top
# 19.09.2017 ob 07:52
Šampioni
OLE, OLE!
Fleaa
# 19.09.2017 ob 10:10
sprejem je bil kakršen je bil zaradi peščice gospodov na javnem zavodu, ki jim je sedaj verjetno žal kolikor imajo las na glavi, da niso oni prenašali Eurobasketa... in prav je, da se sekirajo in upam, da so se kaj iz tega naučili in da kdo od odgovornih dobi brco na cesto
svabo
# 19.09.2017 ob 09:57
Zgodba vecja od naroda. Zgodba, ki na nek nacin demistificira uspehe Yu kosarke. Ker zdaj Slovenski igralci, ki so bili del zmagovalnih ekip Yu kosarke, niso vec nekje v nedosegljivih sferah. S tem ko so jo osvojili fantje so relativizirali preteklost in koncno usmerili pozornost v sedanjost.kar so dosegli je rezultat popolne igrivosti. Kosarkaski romantiki so nazaj, in igrajo za Slovensko reprezentanco. Koncno vsi ljubitelji sablonske kosarke za vecno na smetisce zgodovine.
makoshark
# 19.09.2017 ob 09:31
Ramus
Aha,... opij za množice že popušča. Še malo pa bo narod nazaj v kruti realnosti in ugotovil, da ni nič drugače, kot pred to košarkaško omamo,...

Ramus, že dva dni nabijaš o opiju. Poglej se v ogledalo, kaj pa je tvoj opij? Ga je že kdo videl, boga namreč, tvoj opij je bog? Torej zadevaš se na idejo, ki sploh nima konkretne pojavnosti v svetu.
brancica
# 19.09.2017 ob 10:21
Jankovič podaril Goranu zlatega zmaja......ja za koga je pa navijal jankovič....za svoje al za naše
Wasabi
# 19.09.2017 ob 10:06
Po carigrajskem zlatu: Wasabi je končno dobil svoj najljubši film

Gogi in druščina (2017), akcijska športna dramica, slovensko-srbsko-ameriška koprodukcija primerna tudi za tiste z diagnozo sosedovega sindroma
Režiser: Igor Kokoškov
V glavnih vlogah: Dragić G. Dončić L., Vidmar G., Prepelič K., Randolph A.,...
juventina10
# 19.09.2017 ob 09:03
res čuden je ta kolektivni šport, ko imaš imena ni želenega uspeha oz cilja, ko imaš razmeroma vzhajajoča imena, razen d in d, dosežeš naslov prvaka.nehote se smopnem na nogomet in prvake dance oz grke.danci so bili takrat že na dopustih, pa so se uspeli sestaviti za evropski naslov,mogoče je kriva sproščenost in neobremenjenost z rezultatom, medtem ko so šli grki od tekme do tekme in se zapisali v zgodovino.včasih je pomembnejši ekipni duh, ko sestaviti velika imena za igro,trenutni primer je argentina
Mancica
# 19.09.2017 ob 13:38
Kaj slišim nekaj o Zdovcu? Imate slab spomin?
KOlikor vem je drugi najuspešnejši selektor SLO za Kokoškovim. Pa Z Olimpijo je bil tudi dober... tako ,da ne bi....
levak
# 19.09.2017 ob 11:48
Včerajšnji sprejem zlatih reprezentantov je bil dober že zato, ker je prišlo na sprejem 20.000 ljudi iz vseh delov Slovenije. Zakaj bi iskal napake?
Še najmanj štiri leta smo prvaki Evrope -:)
el CARTEL
# 19.09.2017 ob 09:38
to, da pa je imel zdovc takrat boljšo ekipo in fail-al pa je dejstvo.
pač, kokoškov je boljši trener.
zato pa je v NBA, zdovc pa v zagrebu.
Zuppkko
# 19.09.2017 ob 09:35
Prenos bi res lahko bil bolj slovenski. Ne rabimo se silit z ameriškim limonadastim stilom. Kakšna po so vaša čustva glede tega? :P
1a34
# 19.09.2017 ob 09:26
Vsi za enega, eden za vse!
Slo-veni-ja, Slo-veni-ja!
snjaper
# 19.09.2017 ob 19:54
Pa te drese ne menjajte še nekaj časa, so najlepši dresi do zdaj...
Paul_Scholes
# 19.09.2017 ob 11:45
@ pikabu

tocno tako. Zelo slabo s strani KZSja, da niso kos povprasevanju po dresih. Mislim, ce ne zdaj kdaj??? Dresi, majice, puloverji, vse to bi moralo biti vse od Finske (ce ne ze prej) na zalogi!

Totalna nesposobnost marketinga na KZSju. Upam, da Kitajci zacnejo s ponaredki, kupim takoj!
srka
# 19.09.2017 ob 10:30
Aha,... opij za množice že popušča. Še malo pa bo narod nazaj v kruti realnosti in ugotovil, da ni nič drugače, kot pred to košarkaško omamo,...

Ni panike za nas Slovence. Kmalu bo Martinovanje :)
Do takrat pa bomo malo pridni, da ne popustijo jetra.
xcw
# 19.09.2017 ob 10:03
Gogi (in tudi Edo) v angleščini vzpodbuja ostale, Kokoškov mu pa skulirano kaže, naj se usede :-)

https://twitter.com/Bren
dan_Tobin/status/909724636631502848
2px_orbitala
# 19.09.2017 ob 09:01
Samo nekaj bi rad omenil o včerajšnjem sprejemu. Ja, morda je imel Bavec slabe momente. Vendar morate razumeti, da ni izkušen na tem področju.

Pa še to. Večina je kritizirala Zagorca skozi celo prvenstvo in pripravljalne tekme. Potem pa kritizirate Bavca, ker je na lep način povedal, da ni veliko igral in mu na neki tekmi ni šlo? Raje postavite ogledalo pred sebe!

Kaj pa naj mu pove? Ja, igral si super in bil nepogrešljiv del ekipe? Mar ni to očitna laž, ki bi jo lahko razumeli kot sarkazem?

Nehajte iskati napak povsod! Gre za vesel dogodek, ne pa za nepotrebnega izživljanja!

Mi Slovenci!
moj komentar
# 19.09.2017 ob 20:58
Prejšnje reprezentance so imele precej smole. Tale nova si smole ne dovoli. Sreča spremlja hrabre in odločne.
juventina10
# 19.09.2017 ob 11:34
s politiki je tako, če jih ni je narobe, če so je narobe,res pa je da nam vsem parajo živce in da jih nihče ne mara.predvsem zato, ker ne naredijo nič dobrega za narod,borijo se za svoje stolčke, predvsem tisti v bruslju,znajo pa razporejat denar na svoje račune in potem se dajejo zraven športnikov,ko le ti nekaj dosežejo, prej pa jih ni nikjer, je vse breme na starših.
Binder Dandet
# 19.09.2017 ob 09:49
Sam res, rente. Včeraj je ministrica omenila pokojnine. Nekako v stilu, "Ja goran, pokojnine tudi bodo". Kdo ve kaj več?
Fleaa
# 19.09.2017 ob 10:40
Zdovc, vsaka ti čast, kot igralcu in trenerju.

kot igralec se strinjam, kot trener pa ni dorasel poslu in tudi ni karakterno primeren za vodenje ekipe. je delavec, garač in to pričakuje tudi od vseh fantov, če pa kdo izstopa iz okvirjev, ga pa ne zna vodit in je bolje da ga ni v ekipi.... podobne težave z podstrešjem in svojim egom ima fudbalski selektor
prim00z
# 19.09.2017 ob 10:45
še sreča da te ni bilo, Nachbar
Ramus
# 19.09.2017 ob 08:56
Po carigrajskem zlatu: solze, preznojene majice, predvsem pa ponos

Aha,... opij za množice že popušča. Še malo pa bo narod nazaj v kruti realnosti in ugotovil, da ni nič drugače, kot pred to košarkaško omamo,...
RobiK3a
# 19.09.2017 ob 10:26
Bavec je vodil čisto v redu, pri vsakem se je osredotočil na nak pomemben detajl,, pozna košarko.
Edino pri Dončiću se mu je zalomilo kajti največjega zvezdnika evropske košarke mora predstaviti njegovemu renomeju primerno.
Pa tudi preveč se je afnal pri izgovorjavi srbohrvaškega ter angleškega jezika.
Sicer pa dokaj soliden.
el CARTEL
# 19.09.2017 ob 07:52
jure zdovc ma še vedno travme pred srbi očitno :)
slovenija je evropski prvak on pa trobi o srbih.

verjetno ne more preboleti, da so njega, ki je imel objektivno boljšo ekipo od današnje kot tudi od tiste srbske, so ga takrat srbi učili kako se igra košarka

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!