Aris Zarifović je odločil srečanje ob Kamniški Bistrici. Foto: BoBo
Aris Zarifović je odločil srečanje ob Kamniški Bistrici. Foto: BoBo
Josh Parker
Josh Parker je zatresel mrežo, a so mu zadetek razveljavili zaradi prepovedanega položaja. Foto: BoBo
Gorica - Koper
Goričani so brez večjih težav odpravili Koprčane. Foto: BoBo

V Domžalah gostiteljem kljub dobri igri ni uspelo doseči zadetka. So bili pa zato uspešnejši gostje iz Ljubljane, ki so na vrata Nejca Vidmarja sprožili štiri strele (dva v okvir), mrežo so zatresli enkrat, in sicer po dobre pol ure igre, ko je v polno zadel Aris Zarifović.

26-letnik iz Šempetra pri Gorici se je v kazenskem prostoru gostiteljev odlično znašel in z glavo iz neposredne bližine zadel za 1:0. Predložek Mihe Zajca je do strelca zadetka z glavo podaljšal Andraž Šporar. Domžalčani, ki so v prvem polčasu sicer zatresli mrežo, ko je zadel Josh Parker, a iz prepovedanega položaja, so bili v napadu odločnejši, a tako želenega izenačujočega zadetka jim ni uspelo doseči.

Celjani slavili na Ptuju
Prvi sredin pokalni obračun so na Ptuju dobili nogometaši Celja, ki so z 2:3 odpravili Zavrč. Goste je v vodstvo popeljal Andraž Žurej, ki je v 17. minuti premagal Marka Ranilovića, a so gostitelji še pred koncem polčasa izid poravnali. V polno je zadel Toni Datkovič. V nadaljevanju so gledalci videli še tri zadetke, dva v Ranilovićevi mreži. Po slabi uri igre je zadel Valon Ahmedi, v 75. minuti je s silovitim strelom hladnokrvno na 1:3 povišal Sunny Omoregie. Poraz je kmalu zatem omilil Jure Matjašič, za izenačenje je gostiteljem zmanjkalo časa.

Gorica dobila primorski derbi
V mestu vrtnic je primorski derbi brez večjih težav dobila Nova Gorica, ki je s 3:1 odpravila Luko Koper. V polno so zadeli Luka Majcen, Simone Napoli, Alessio Innocenti (vsi Gorica) in Mitja Lotrič (Koper). Zaradi igranja Maribora v Ligi prvakov je zadnji četrtfinalni par preložen na poznejši termin. V četrtfinale je že uvrščena Krka, Maribor pa mora za preboj med najboljših osem najprej še odigrati tekmo z Radomljami.

Povratne tekme bodo na sporedu prihodnji teden.

Pokal Slovenije, četrtfinale:
ZAVRČ - CELJE 2:3 (1:1)
Datkovič 43., Matjašič 77.; Žurej 17., Klemenčič 55., Omoregie 75.
GORICA - LUKA KOPER 3:1 (1:0)
Majcen 37., Napoli 47., Innocenti 56.; Lotrič 64.
DOMŽALE - OLIMPIJA 0:1 (0:1)
Zarifović 34.

Domžale: Vidmar, Skubic, Zec, Horić, Maksimović, Parker (77./Vuk), Doborovoljc, Simić, Majer (71./Požeg Vancaš), Morel, Korun.

Olimpija: Šeliga, Jović, Zajc (81./Đurković), Rodić (82./Burgić), Matić, Šporar (88./Škarabot), Vukčević, Kapun, Bajrić, Zarifović, Mitrović.

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)

Preloženo:
KRKA - MARIBOR/KALCER RADOMLJE


Osmina finala, torek ob 20.00:
MARIBOR - KALCER

Prednost za Celjane in Novogoričane
Zarifović mož odločitve v Domžalah
Pokal: Celjani in Goričani do prednosti
Zarifović Olimpijo povedel v vodstvo
Parker zadel iz prepovedanega položaja
Prednost za Celjane in Novogoričane
Zarifović mož odločitve v Domžalah
Pokal: Celjani in Goričani do prednosti
Zarifović Olimpijo povedel v vodstvo
Parker zadel iz prepovedanega položaja