Luka Zahović je znova dokazal, da ima
Luka Zahović je znova dokazal, da ima "nos" za gol. Dosegel je peti zadetek v letošnji sezoni državnega prvenstva. Foto: BoBo
Milivoje Novaković
Milivoje Novaković je podal pri prvem in takole zabil drugi gol Maribora. Foto: BoBo
Dare Vršič
Dare Vršič strelja, Elvedin Džinić pa skuša blokirati njegov poskus. Foto: BoBo
Maribor
Zračni troboj Marka Šulerja, Janeza Piška in Marvana Kabhe. Foto: BoBo
Domžale
Domžalčani so zmagali devetič v letošnjem prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com
Zahović in Novaković v polno za zmago Maribora
Zadetki s tekme Domžale – Gorica

Celjani so bili pred 2.500 gledalci v Ljudskem vrtu (dokaj) enakovreden nasprotnik favoriziranim domačinom, o čemer priča tudi končna statistika: streli 16:14 za Maribor, streli v okvir vrat 7:7, posest žoge pa 50:50.

Vrnil se je Aleksander Rajčević
Maribor, pri katerem se je po več kot enoletni odsotnosti v začetno postavo vrnil Aleksander Rajčević, je v uvodnih minutah odločno krenil proti vratom Celja. Vijoličasti so pletli obetavne akcije na polovici Celjanov, ki pa so se uspešno branili.

Po obetavnem začetku Maribor popustil
Po uvodnem pritisku domačih so napadalne ambicije pokazali tudi gostje. Po enem izmed predložkov je domači vratar Jasmin Handanović nerodno izpustil žogo, a so njegovi soigralci razčistili nevarno situacijo. Celjani so bili v nadaljevanju celo nevarnejši, proti Handanoviću sta dobro sprožila Dalibor Volaš in Lovre Čirjak, a je bil domači vratar na mestu.

Zahović na pravem mestu
Celjani so tudi po odmoru pretili. V 59. minuti je Elvedin Džinić poskusil z glavo in namučil Handanovića, ki je žogo s skrajnimi močmi odbil čez prečko. Malo pozneje pa vodstvo domačih. Dare Vršič je podal iz kota, v kazenskem prostoru je Milivoje Novaković podaljšal na drugo vratnico, kjer je bil na pravem mestu Luka Zahović in žogo z glavo s kakšnega metra zabil v mrežo.

Novaković zapečatil usodo gostov
Celjani so po prejetem zadetku tvegali še več in vse sile usmerili v napad, kar so domači znali kaznovati. V 70. minuti je Vršič potegnil v protinapad, nato pa lepo podal do Novakovića, ki se je sam znašel pred vratarjem Matjažem Rozmanom in žogo spodkopal čezenj v mrežo. Tekma je bila tako bolj ali manj odločena.

Celjani so do konca napadali za vsaj častni gol, a so izkušeni Mariborčani nevtralizirali vse poskuse. Najnevarnejši je bil spet poskus Džinića. Maribor se je tako vsaj do nedelje, ko Olimpija gostuje v Kopru, zavihtel na vrh lestvice.

Aluminij odbil vse napade Rudarja
V prvi tekmi dneva sta se Rudar in Aluminij razšla brez zadetkov (0:0). Na stadionu Ob jezeru je približno 500 gledalcev videlo bolj malo dobrega nogometa. Nekoliko več so pokazali domači, pri katerih je Stjepan Babić po kotu in gneči v 15. minuti zadel vratnico. Rudar je tudi v nadaljevanju poskušal prebiti obrambo Aluminija, a razen poskusa Johna Maryja, ki je z lobom s 40 metrov poskušal premagati vratarja Luko Janžekoviča, si večjih priložnosti ni priigral.

Domžale hitro razbile Goričane
Tretjeuvrščene Domžale so s 5:0 nadigrale Gorico. Domači so goste razbili že po pol ure igre. Prvič so terensko premoč kronali v 23. minuti. Slobodan Vuk je povratno podal do Lucasa Maria Horvata, ta pa je z diagonalnim strelom po tleh ukanil Gregorja Sorčana. Sedem minut pozneje je Vuk s peto atraktivno podal do Marka Alvirja, ki je sprožil z roba kazenskega prostora, žoga se je odbila od Alena Jogana in končala v mali mrežici na desni strani vrat Sorčana. "Blitzkrieg" Domžal je v 33. minuti zaključil Alvir, ki je z volejem poslal žogo pod prečko. Podal mu je Luka Volarič.

Vuk ujel Ljubijankića
V 56. minuti je po dveh podajah Vuk dosegel še zadetek za 4:0, kar je njegov 35. gol za Domžale, s čimer se je na vrhu klubske lestvice izenačil z Zlatanom Ljubijankićem. Domači so nato tekmo mirno peljali proti koncu. Za piko na i je poskrbel Alvir, ki je izkoristil enajstmetrovko po prekršku Matije Bobna nad Amadejem Vetrihom. Gorica se je sicer trudila za vsaj častni zadetek, a so bili ti poskusi jalovi, saj si ni priigrala niti ene priložnosti. Varovanci Mirana Srebrniča so v veliki krizi, na zadnjih devetih ligaških tekmah so premagali le Radomlje.

DRŽAVNO PRVENSTVO

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 16. krog

MARIBOR - CELJE 2:0 (0:0)

2.500; Zahović 61., Novaković 70.

Maribor: Handanović, Šme, Rajčević (46./Mertelj), Šuler, Viler, Hotić (63./Pihler), Kabha (76./Vrhovec), Salalich, Vršič, Novaković, Zahović .

Celje: Rozman, Kous (71./Lovrečič), Džinić, Hadžić, Travner, Pungaršek (65./Požeg Vancaš), Pišek, Cirjak, Rahmanović , Cvijanović, Volaš.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


DOMŽALE - GORICA 5:0 (3:0)
500; Horvat 22., Alvir 30., 34., 92./11-m, Vuk 56.

Domžale: Milić, Volarič, Vuk (67./Mance), Matjašič (59./Repas), Žužek, Širok, Horvat, Blažič, Balkovec, Žinko (61./Vetrih), Alvir.

Gorica: Sorčan, Škarabot, Gregorič, Burgić, Arčon (67./Nagode), Kolenc, Grudina, Žigon, Humar (46./Kotnik ), Jogan, Boben .

Sodnik: Vojko Goričan (Loče pri Poljčanah)


RUDAR - ALUMINIJ 0:0
300 gledalcev

Rudar Velenje: Radan, Jahić, Grgić , Kašnik, Mužek, Grbić (79./Zec), Babić, Lotrič (68./Vručina), Trifković, Glavina, Eterović (59./Mary).

Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Turkalj, Zeba, Kocić, Krljanović (75./D. Petrović), Cvek, Škoflek, Vrbanec, T. Petrović (90./Rebernik), Kramer (72./Srdić).

Sodnik: Miran Bukovec (Lendava)



Nedelja ob 15.00:
KRŠKO - KALCER RADOMLJE

Ob 16.55:
LUKA KOPER - OLIMPIJA

Lestvica:                            
MARIBOR           16 10 4  2 28:12 34
OLIMPIJA          15 10 2  3 21:10 32
DOMŽALE           16  9 2  5 36:17 29
CELJE             16  7 2  7 17:18 23
LUKA KOPER        15  6 3  6 16:18 21
GORICA            16  6 3  7 18:21 21
RUDAR             16  5 5  6 21:19 20
KRŠKO             15  4 5  6 16:23 17
ALUMINIJ          16  3 6  7 13:21 15
KALCER RADOMLJE   15  0 4 11 11:38  4
Zahović in Novaković v polno za zmago Maribora
Zadetki s tekme Domžale – Gorica