Redwan Bourles, ki je bil nazadnje član druge ekipe Rennesa, bo v Ljudskem vrtu ostal do poletja 2026, so zapisali pri Mariboru.

"Želeli smo dodati igralca z nekoliko drugačnimi značilnostmi, kot jih imamo v trenutnem kadru. Redwan ima hitrost, drznost. Gre za mladega igralca, ki je pokazal nadarjenost, a mu je kot najstniku igranje v prvi francoski ligi pomenilo prevelik korak. Zdaj išče nove izzive," je med drugim dejal športni direktor Marko Šuler.

Maribor, ki po jesenskem delu prvenstva zaseda četrto mesto v Prvi ligi, je pozimi izredno dejaven na nogometni tržnici. Novi člani vijoličastih so pred mladim Francozom že postali napadalec Maks Barišić, bočni branilec iz Litve Pijus Sirvys in branilec Lan Vidmar.

Lasickas obnovil sodelovanje z Olimpijo

Olimpija jeobnovila sodelovanje z litovskim reprezentantom Justasom Lasickasom. Desni bočni branilec, ki je član Olimpije postal julija 2022, bo v zeleno-belem dresu ostal do poletja 2025, so sporočili iz kluba.

26-letni Litovec, ki je v preteklosti igral za domači Žalgiris, poljsko Jagiellonio in srbska kluba Zemun ter Voždovac, je doslej za Olimpijo zaigral na 55 tekmah.

"Lasickas je zelo marljiv in zanesljiv nogometaš. Skupaj z Jorgejem Silvo bo tudi v prihodnje kandidiral za nastop na desnem bočnem položaju. V drugi polovici jesenskega dela je dobil več priložnosti za igro in izkoristil ponujeno. Zoran Zeljković računa nanj, igralec je v načrtih za prihodnost, zato nas veseli, da smo uspeli najti skupen jezik. Lahko je v veliko pomoč vsem mladim fantom," je ob podaljšanju pogodbe dejal športni direktor Goran Boromisa.

"Hvala klubu za zaupanje. Tukaj sem do zdaj zelo užival in še vedno se želim z Olimpijo boriti za naslove. Letos smo sicer malce padli v prvem delu, a brez evropskih tekem bomo lahko močno pritisnili in poskušali znova osvojiti dvojno krono. Zimske priprave predstavljajo zelo dobro priložnost za dvig forme celotne ekipe. S soigralci trdo garamo in komaj čakamo na selitev v Turčijo, kjer bomo kar nekaj časa bivali in delovali v izvrstnih pogojih," pa je izrazil hvaležnost vodstvu kluba Lasickas.

Orazov se vrača v Kazahstan

Koper bo sezono, kot je že pred dnevi napovedalo vodstvo kluba, nadaljeval brez kazahstanskega reprezentanta Ramazana Orazova. Kot prosti igralec se vrača v domovino k Aktobeju, pogodbo pa je podpisal do konca leta.

25-letni vezist je v Koper prišel lani poleti iz Tobola, član Aktobeja pa je bil že med letoma 2021 in 2023. V tujini je igral še za latvijski Daugavpils in rusko Čajko. V 12 nastopih v Prvih ligi je Orazov dosegel gol za remi proti Bravu (1:1) in zbral 643 igralnih minut.

Koprčani, ki jih po novem vodi Aleksandar Radosavljević, so sicer pozimi v ekipo pripeljali Ahmeda Francka Sidibeja, Frana Tomeka, Petra Petriška in Tina Blaža Lauša.