Direktor Reala Emilio Butragueno in direktor Atletica Clemente Villaverde sta stara znanca z žrebov. Foto: Reuters
Direktor Reala Emilio Butragueno in direktor Atletica Clemente Villaverde sta stara znanca z žrebov. Foto: Reuters
Real in Atletico
Zadnja evropska obračuna sta pripadla Realu. Foto: EPA
Ian Rush
Ambasador finala v Cardiffu Ian Rush je vlekel kroglice in bobna. Foto: Reuters
Ludovic Giuly in Pavel Nedved
Nekdanja zvezdnika Monaca in Juventusa Ludovic Giuly in Pavel Nedved sta si segla v roki po žrebu v Nyonu. Foto: Reuters
Butragueno in Giuly po žrebu polfinala Lige prvakov

Oba madridska velikana sta se v finalu Lige prvakov pomerila že v letih 2014 in 2016, obakrat so se najprestižnejše nagrade v evropskem klubskem nogometu veselili igralci Reala, obakrat so za zmago garali več kot 90 minut (leta 2014 so slavili po podaljšku s 4:1, lani pa po streljanju enajstmetrovk).
Leta 2015 sta se mestna tekmica srečala že v četrtfinalu, Real je napredoval z golom Javierja Hernandeza v 88. minuti povratne tekme.
Butragueno bi raje imel povratno tekmo doma
Tokrat bo prvo srečanje v torek, 2. maja, ob 20.45 na stadionu Santaigo Bernabeu, povratna tekma bo osem dni kasneje na stadionu Vicente Calderon.
Direktor kraljevega kluba Emilio Butragueno bi precej raje povratno tekmo igral doma: "To je kar neugoden žreb, saj imamo povratno tekmo na njihovem stadionu. Ključno bo, da si priigramo prednost na prvi tekmi."

Pred dvema letoma Vidal z bele točke pokopal Monaco
Drugi polfinalni par je Monaco - Juventus, prva tekma bo v Franciji 3. maja, povratna pa 9. maja v Torinu. Pred dvema letoma je stara dama v četrtfinalu prvo tekmo dobila z 1:0, zadel je Arturo Vidal v 57. minuti z bele točke. V kneževini ni bilo zadetkov in Juventus je napredoval v polfinale, nato pa še v finale, kjer pa je bila v Berlinu boljša Barcelona s 3:1. V sredo so izbranci Massimiliana Allgerija izločili Katalonce (3:0 in 0:0) in lovijo prvi evropski naslov po letu 1996.
"Seveda se spomnimo tistega poraza in želimo se jim oddolžiti. Prepričan sem, da imamo zdaj precej boljšo ekipo. Zares smo zelo napredovali v zadnjih dveh letih," je odločen podpredsednik Monaca Vadim Vasiljev.
"Monaco je v izjemni formi v letošnji sezoni. Imajo veliko talentiranih igralcev. Zelo pazljivi moramo biti pred obema tekmama. Naš cilj je seveda finale v Cardiffu," je poudaril vezist Juventusa Sami Khedira.

Rdeči vragi brez Ibrahimovića v Vigo
Polfinalna para v Evropski ligi pa sta Ajax - Lyon in Celta Vigo - Manchester United. Termina polfinalov sta 4. in 11. maj, finale pa bo 24. maja gostil Stockholm. Napadalec Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimović si je srčno želel tam zaigrati, a zaradi poškodbe proti Anderlechtu vse bolj kaže, da je sezona za Šveda že končana. Podrobnosti bodo znane v prihodnjih dneh.

Liga prvakov, polfinale, prvi tekmi:

Torek, 2. maja, ob 20.45:
REAL MADRID - ATLETICO MADRID

Povratna tekma bo 10. maja ob 20.45.


Sreda, 3. maja, ob 20.45:
MONACO - JUVENTUS

Povratna tekma bo 9. maja ob 20.45.

Finale bo 3. junija v Cardiffu.


Evropska liga, polfinale, prvi tekmi:

Četrtek, 4. maja, ob 20.45:

AJAX - LYON

CELTA VIGO - MANCHESTER UNITED

Povratni tekmi bosta 11. maja ob 20.45.

Finale bo 24. maja v Stockholmu.



Butragueno in Giuly po žrebu polfinala Lige prvakov