Športni SOS
Primož Roglič
Na zmagovalnem odru da dobro vedeti, kaj je bil njegov prvi šport. Foto: Reuters
Primož Roglič
Vse bolj zanimiv postaja tudi med navijači. Samo na dan njegove etapne zmage na Touru se je število njegovih sledilcev na Twitterju povišalo za 16 odstotkov. Foto: EPA
VIDEO
V ekipi Lotta navdušeni n...
VIDEO
Roglič ponosen na četrto...
VIDEO
Valjavec in Brajkovič nap...
VIDEO
Roglič: Popolnoma nič si...
VIDEO
Roglič pisal slovensko šp...

Dodaj v

Fenomen Primoža Rogliča: Nova priložnost za vero v upanje

Kolumna Slavka Jeriča (204)
30. julij 2018 ob 07:04
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Res je, želel sem postati najboljši na svetu," je v dokumentarcu rahlo sramežljivo priznal Primož Roglič in s tem razložil, zakaj svoje prihodnosti ni več videl v smučarskih skokih.

Ena najbolj neverjetnih slovenskih športnih zgodb se začenja v Kisovcu, kjer je bila smučarska skakalnica kriva, da se je Primož Roglič začel športno udejstvovati prav v tem športu. Vrhunec je doživel leta 2007, ko je v bližnjem Trbižu z ekipo postal svetovni mladinski prvak, na posamični tekmi pa je skočil na peto mesto. Le nekaj dni pozneje je v Planici na letalnici utrpel famozni padec, ki je bil dolgo prva asociacija na njegovo ime.

V grozljivem padcu je utrpel pretres možganov in si zlomil nos. Pozneje je priznal, da se je letalnice enostavno lotil s premalo spoštovanja. Padec v zibelki smučarskih poletov ni bil kriv, da se je poslovil od zimskega športa, temveč nekaj zaporednih zim, v katerih se mu ni uspelo prebiti na tekme svetovnega pokala, kaj šele postati najboljši tekmovalec v tem atraktivnem športu.

A želja biti najboljši ni usahnila, temveč je v njem s še večjo močjo tlela naprej. Tako je pristal na kolesu. Če bi se zgodba ustavila na tem mestu, bi njegove prve korake v svet kolesarstva lahko razumeli skoraj donkihotovsko. Prek spleta je iskal slovenske kolesarske ekipe, se jim predstavljal in iskal morebitnega delodajalca, prek Roga ga je našel v Adrii.

Kljub pomanjkanju odraščanja s kolesom se je ves čas učil in s trojnimi koraki nadomeščal zamujena leta. Sledile so prve zmage, odhod na Nizozemsko, lani prva slovenska etapna zmaga na Touru in srebro na svetovnem prvenstvu v kronometru. Divja rast uspehov se je letos nadaljevala s kar tremi večjimi zmagami (Baskija, Romandija in Slovenija) ter s fantastičnim četrtim mestom na dirki vseh dirk. Letošnja etapna zmaga na Touru (spet na kraljevski etapi) je brez dvoma vredna več kot lanska. Ko kolesar v skupni razvrstitvi ni več v igri za najvišja mesta, ga najboljši veliko prej spustijo, da poskuša s samostojnim napadom. Ko si enkrat v igri za rumeno majico, so ti pobegi skoraj onemogočeni. To je letos dobro občutil Roglič, ko je v Pirenejih precej poskušal, a je bil končni zmagovalec Geraint Thomas kot po pravilu vedno pripravljen na vsak napad. Tako je Rogličev spust v 19. etapi, s katerim si je zagotovil zmago, zato še toliko bolj spoštovanja vreden.

Kisovčan je zmagovalni oder izgubil predzadnji dan na posamičnem kronometru, a ta ne spreminja končne ocene – Roglič je potrdil, da ima potencial za skupno zmago na Dirki po Franciji in jo lahko v prihodnjih letih napada brez lažne skromnosti. Letos je skupno zmago zgrešil za 202 sekundi. In kje jih je izgubil?

Tip dirkeRazlika
kronometer129
Alpe64
bonifikacije23
Pireneji-14
Skupaj202


Opomba: Razlika je podana v sekundah.

Thomas je skoraj dve tretjini prednosti (več kot dve minuti) pridobil samo na dveh kronometrih. Prva ura resnice je bila ekipna in ta je pokazala pravzaprav največjo razliko med zmagovalcem in najboljšim Slovencem – ekipa. Ni skrivnost, da je Sky nesporni kolesarski dominator. Ekipa je nastala ob prelomu desetletja z namenom, da v petih letih Britanec dobi francosko pentljo. Načrt jim je uspelo uresničiti že v tretjem letu, ko je slavil Bradley Wiggins. V sedmih letih je ekipa dobila kar šest dirk (štiri Chris Froome, zadnjo letošnjo pa Thomas). Strategija izjemnega dela je vidna v novem predvidenem serijskem zmagovalcu – to je komaj 21-letni Egan Bernal, ki je letos predvsem v gorah fantastično opravljal vlogo pomočnika. Roglič je po osmem mestu na posamičnem kronometru priznal, da je bil to maksimum, s prstom pa pokazal tudi na kakovostno razliko v materialu. Skoraj neverjetni so rezultati kronometra, Skyjevci so zasedli mesta od 2 do 4, kar šest se jih je uvrstilo med najboljših 25. Ta neverjetna premoč le potrjuje, da ima Sky občutno prednost tudi pri materialu.

V gorah je bila razlika precej manjša, saj je Thomas pridobil 50 sekund, glavnino dela je opravil v Alpah, nato pa v Pirenejih zgolj nadzoroval svoje tekmece, Valižan je preostalo razliko proti Rogliču pridobil z bonifikacijami.

Tekmovalec za zmago potrebuje tako izjemne sposobnosti ter ogromno podporo v ekipi. Vsaj ta hip se zdi, da ima Roglič še precej rezerv v obeh kategorijah. Svoje sposobnosti ves čas izboljšuje in ni se bati, da tu ne bo še napredoval. Na drugem področju – ekipe – je v njegovih rokah precej manj asov. A v Lottu Jumbu ima precej zagovornikov, Nizozemci (vsaj govorijo tako) so prepričani, da lahko dobi tritedensko dirko, zdaj je čas, da v skladu s tem potegnejo naslednje poteze.

Kolesarstvo take zgodbe ni doživelo vse od časov Lancea Armstronga. Kdo ni bil navdušen nad zgodbo človeka, ki je premagal raka, nato pa kar sedemkrat v rumeni majici prikolesaril v Pariz? Mar ni bil to ultimativni dokaz upanja? No, vsaj dokler ni bila razkrita njegova sistemska goljufija. Kolesarstvo ima zdaj s Primožem Rogličem novo neverjetno zgodbo o upanju, močni želji, motivaciji in uspehu, ki je sprva mogoč le v glavi (ali filmskem scenariju).

Želja biti najboljši na svetu v Primožu vse bolj gori. Letošnji Tour je dokazal, da "biti najboljši" ni več le njegova pretirana želja ali plod domišljije, ampak uresničljiva želja.

Slavko Jerič, MMC
Prijavi napako
Komentarji
AtomX
# 30.07.2018 ob 07:14
Kaj bomo pa zdej počel ko je konc toura?
eos
# 30.07.2018 ob 08:07
Primož, hvala za najbolj napet Tour zadnjih 20 let.
Rdeča zvezda
# 30.07.2018 ob 07:35
Na eni strani filmska zgodba, na drugi pa garanje, znoj in neomajna volja... Vse to pooseblja Primoža. Vedno je bil trmast, nepopustljiv, a veliki garač, ki v sebi skriva ogromno talenta. To ga pelje naprej! Drži se Primož, le tako naprej!
mr.cook
# 30.07.2018 ob 08:20
kak-tus
# 30.07.2018 ob 07:59
Mene je Rogla šokiral z izjavo da: '...vsega lepega je enkrat konec in tako tudi tura..." Ne vem ali je to bil lapsus (pred mikrofoni se to pač dogaja) ali dejansko tako čuti. Ker ko vidiš ostale tekmovalce polomljene, shujšane, trpeče, .... Rogla pa komaj čaka naslednje leto..., lahko tako razmišljanje dejansko pelje do vrha dirke vseh dirk. Potem dejansko na tej poti manjkajo 'samo' Skyu konkurenčni pomočniki in 1000€ dražje kronometer kolo...
ApolonDioniz13
# 30.07.2018 ob 08:49
Roglič je fenomen,

skupek izjemnega talenta, mučeniškega garanja, volje, veselja, predrznosti in hrabrosti.

Kolesari 5 let, 5! V 5 letih bi še vedno lahko vozil v amaterski ligi, tako pa je osvojil 4. mesto na TDF! Si to predstavljate?

Še enkrat, globok poklon!
prim00z
# 30.07.2018 ob 08:12
Bravo Primož! Drugo leto pa do vrha, pot je že prava. Samo brez padcev!
dp71831
# 30.07.2018 ob 09:08
Simboli gor al dol...
Veste kaj mene zanima... relacija Roglič - Froom... glede na to kako sta se pogledala na 19. etapi, ko je Primož zmagal, se ne marata ali je tam Froom gledal Rogliča in mu mislil reči naj neha napadat ali kaj je bilo tam... berem skoraj vse o TDF ampak tega pa nisem zasledil, ne komentarja Primoža ne kogarkoli... drugače pa tako kot sem švicnil na tisti etapi pred TVjem nisem še nikoli. Hvala Primož :)
por
# 30.07.2018 ob 08:01
Vera v upanje :D
rokers
# 30.07.2018 ob 09:48
O Rogliču ne bom izgubljal besed je bilo že ogromno napisanega, je fenomen, car legenda, o njegovi formi ni noben dvomil, bili smo pa skeptični, če bo to zdržal vse tri tedne in če se bo znal izogniti vsem pastem, ki jih je mnogo na TdF-ju predvsem v prvem tednu. Ko se je tudi po sreči (predvsem v etapi ko je cel Jumbo razen Kruijswijka zaostal zaradi ešalonov, ki jih je naredil QS) prebil do Alpskih etap z znosnim zaostankom se je vedelo, da lahko ogrozi tudi stopničke. Po Alpah - torej na vseh resnih etapah, je imel vse super dneve, le dva malce slabša: na Alp d Huez ko ga je pripeljal ubogi Nibali z minimalnim zaostankam do cilja in na kronotu, kjer ponavadi Rogla blesti. Res je njegova zgodovina povzeta na kratko, a da novinar ne omeni, da je Rogla že v prvi sezoni med profiči dobil etapo na giru in bil na prologu drugi je malo nonšalantno - če RTV prenaša zgolj TdF ne pomeni, da druge dirke ne obstajajo.

Dovolj o Rogli: Slovenija je top država v kolesarstvu: Rogla nadaljuje tradicijo saj že od gira 17 zmagamo vsaj eno etapo na GTjih: Polanc na giru17, Rogla TdF 17, Mohorič vuelta 17, Mohorič giro 18, Roglič TdF 18.. Mislim, da je le malo reprezentanc (Italija ni dobila nobene etape na TdFju, verjetno le Španija in mogoče Kolumbija).

Bi pa še besedo dve o TdFju: pustimo vso evforijo ob super Rogliču ob strani, ta TdF po vsem kar je obetal je razočaral. Toliko favoritov, toliko odličnih kolesarjev in na koncu sploh kakega pravega boja nismo videli. Imeli smo malo menjav v vodstvu: le 4 rumene majice: Gaviria, Sagan, GVA in potem Thomas in od tam naprej skoraj lagano kontroliranje SKYa, ki je dal kar dva na stopničke. Nikjer ni bila zmaga Thomasa niti malce ogrožena, noben ni resno napadal, razen Rogle ne kratki etapi in Dumoulina na prvi Alpski, vse drugo je bilo obsojena na neuspeh. Res nikjer in niti 1x se ni podvomlo o tem, da bo SKY imel zmagovalca. Če je na letošnjem giru in na lanskem TdFju imel SKY (Froome) kar nekaj težav in smo večkrat upali, da ne bo zmagal in da se zna ta prevlada SKYa v bližnji prihodnosti spremenit, smo sedaj spet izgubili nekaj upanja. Pa ne to, da bo kdo rekel, da imam proti SKYu, ni mi všeč, da ni neke resne borbe, da ni nepredvidljivosti. Če pogledamo tudi za druge majice sploh ni bilo prave borbe: Sagan je imel zeleno zagotovljeno že po 1/3 tdf-ja, Allaphilipe je suvereno dobil pikčasto, za belo se pa je bil obskurni boj (npr belo so enkrat zmagovali Schleck, Nibali in podobni, letos par anonimnih francozov, ki bi jih lahko Bernal peljal scat kadarkoli, ali pa Lopez, ki je belo osvojil na giru). In potem je tu še organizator: sicer so skušali naredit tako traso, da bi imel SKY težave in omogočili Bardetu čimveč šans, a jim ni uspelo. SKY je z izjemo padca v prvi etapi prišel mimo vseh pasti, Bardet pač ne in še par drugih: Porte, Uran, Dumoulin (ki je praktično TdF izgubil na ekipni krono in na Mur de Bretagne). Prvih 9 etap z izjemo Mura in kock je bilo ultra dolgočasnih in razen šprinta in padcev ni dalo praktično nič zanimivega. V Alpah ena lepa trasa, a iz nje ni bilo nič, ker so se ustrašili naslednjih dveh etap, potem pa na Alp D Huez katastrofa v organizaciji, kjer so organizatorji šlampasto zavarovali cestišče - ve se da pride na Alp d Huez ogromno ljudi in bi morali vse bolj zaščitit. Mislim, da je bil Nibali v odlični formi in bi bile edini, ki bi lahko ogrozil SKY - škoda.
Težke etape, tiste dolge, prave gorske so bile prelahke, tisti dve kratki pa je treba rečt, da sta bili spektakularni in ja, sta bili skoraj edini svetli točki tega toura in ju ponovit, a potem morajo bit še kake težje in bolje razporejene čez cel Tdf.
Rogla nam je dal upanje, a nam ga SKY tudi vzame.. Me prav zanima kaka bo zasedba na vuelti, če bomo gledali kaj razburljivega, ali lahko že razglasimo zmagovalca.. Bo to Thomas ali Bernal? Ali nam bodo dali Nibali, Rogla, Lopez kako upanje po nepredvidljivi vuelti?
Binder Dandet
# 30.07.2018 ob 07:58
"Toliko kot je on letos spromoviral Slovenijo je ni še noben drug Slov. športni uspeh, to je jasno kot beli dan!"

Res nimam predstave, koliko ljudi spremlja tour de france. Gotovo lepa promocija Rogljiča, ampak uletel si z izjavo ravno v letu :) , ko smo dobili evropsko prvenstvo in ko je iz evrope v zda šel najboljši evropski talent vseh časov. Oboje je bila velika promocija za Slovenijo.
mr.cook
# 30.07.2018 ob 11:01
darko56
# 30.07.2018 ob 09:31
se spomnim izjave T. Valjavca, ko je prvič resno nastopil na tdf, da ni problem moč, temveč biti tri tedne skoncentriran. in res je, letos mu je uspelo, da se je izognil vsem težavam, padcem. drugo leto, pa gre spet vse od začetka. tudi največji so se že opekli, odstopili. torej, veliko sreče naslednje leto. sicer, pa je letos še vsaj sp...
apollo11
# 30.07.2018 ob 08:09
Predvsem je bistveno, da je zamenjal šport, ker Roglič ima neverjetno vzdržljivo telo. Drugo kot drugo pa, skoki so zelo omejeni, po popularnosti in dosegu publike nimajo nobenih možnosti tekmovati s kolesarstvom. Tu se konec koncev vidi tudi v denarju, Roglič je na takšni letni pogodbi, takšnega denarja Peter Prevc in vsi ostali naši skakalni reprezentantje skupaj ne bodo dobil v svojih celotnih karierah.
mr.cook
# 30.07.2018 ob 10:56
Ima križ, kolo in skakalca . . .
miško5lin
# 30.07.2018 ob 09:54
2px_orbitala

# 30.07.2018 ob 08:45
Pričakoval sem več, a je Froome trenutno veliko predober za Roglića.

V katerem svetu pa ti živiš?
Koliko si pa pričakoval kakšne tri tedne nazaj, npr?

Rajši komentiraj nogomet, ker se nanj vsaj malce bolje spoznaš.

Pa tudi, če ne bi bilo takšnega uspeha, bi bilo na tem portalu 80% manj komentatorjev.
To se vidi tudi po tem, ker nekateri še vedno vztrajno pišejo Rogljič, namesto ROGLIČ.

Ko sem nekomu odgovoril, da bodo rogljiča pojedli pri kavici, mi je pa odgovoril, kako sem nesramen ter kako Primožu slabo privoščim.

Recimo, da komentatorju na Eurosportu, Ircu Seanu Kellyu še nekako oprostimo izgovorjavo ROŽLJIK, vam Slovencem, pisanje ROGLJIČ, nikakor ne moremo...
kotzi
# 30.07.2018 ob 08:43
saj res Ima kriz okoli vratu..kriz ma tetoviran..je veren...in kaze da tudi iz tega črpa motivacijo..voljo..ne vem...prou..naj mu daje vse poptrebno....da je dober
Franc 1952
# 30.07.2018 ob 14:43
Sem se nasmejal izjavi Jerneja Damjana: smo trenirali v Kranjski Gori, pa je šel popoldan s kolesom čez Vršič do Bovca in nazaj, ob vrnitvi pa dejal da ima premalo in je šel še enkrat!:)
Tist spust je bil pa čisto utrgan, kot po ovinkasti skakalnici! Ustaviti ne moreš, preživeti pa želiš!:)
Bravo, vendar pazi nase!
Mitja Lisjak
# 30.07.2018 ob 07:44
@rdečinavijač

Pozdravljeni,

končni vrstni red Navidezne dirke bomo objavili danes popoldne, upoštevajo pa se rezultati do predzadnje, 20. etape.

Pravila igre

Lep pozdrav!
Seneca
# 30.07.2018 ob 07:17
Padli za Slovenijo:
Rigoberto Uran
Vincenzo Nibali
Richie Porte
mile952
# 30.07.2018 ob 09:51
@2px_orbitala

# 30.07.2018 ob 08:45
Prijavi neprimerno vsebino Pričakoval sem več, a je Froome trenutno veliko predober za Roglića


Froome predober za Rgliča? Očitno si za hece.
Lekki
# 30.07.2018 ob 09:35
Po eni strani se mi zdi da ga bo skupno 4 mesto še bolj podžgalo za naslednje leto. Zdej pa že odštevamo do Innsbrucka
bojanko
# 30.07.2018 ob 08:22
@Mitja Lisjak:
Običajno je bil zmagovalec Navidezne igre prisoten v studiu med prenosom zadnje etape Toura. Letos mislim, da ni bilo tako. Zakaj?
a-dee-jay
# 30.07.2018 ob 10:49
Upam samo, da je Roglič pošten in se ne dopingira. Problem je, ker je doping pogosto korak pred protidopinškim organizacijam. Ampak se vseeno pa se tudi slednje izpopolnjujejo in nato šele čez leta ulovijo prevarante.
Na žalost je bilo v kolesarstvu že toliko dopinga doslej kot v redkokaterem športu, tako da sem vedno v dvomih v poštenost. Je pa sicer to lep šport. Samo pošten bi moral biti bolj.
kotzi
# 30.07.2018 ob 10:20
zanimivo koliko ljudi deva minuse ko reces da je veren...kriz ma...tetovoiran ma...to je njegova stvar..prou da je...ampak...ljudje mu devajo minuse..kaze da so jezni nanj..ce je veren...ali kaj...ne vem
mile952
# 30.07.2018 ob 09:48
Potem dejansko na tej poti manjkajo 'samo' Skyu konkurenčni pomočniki in 1000€ dražje kronometer kolo...

Skyjevo kolo za kronometer po moje stane nad 50.000 EUR-ov, oziroma druge ekipe ne pridejo do njega za noben denar, če res dela tako veliko razliko.
športnica19
# 30.07.2018 ob 14:26
Včeraj sem spet jokala pred televizijo... enostavno prelep pogled na generalno razvrstitev. Hvala Primož!
817263
# 30.07.2018 ob 10:18
@BrutalBosko
Kruiswijk in Bennet sta potrjena pri LNL... Roglič gre na klasiko san sebastjan potem pa se bo pripravljal na SP.

Tu pa so zaenkrat vsi potrjeni kolesarji za vuelto:
https://www.cyclingstage.com/vuelta-2018/riders-spain-2018/
miško5lin
# 31.07.2018 ob 13:40
Franc 1952

Saj, Jernej Damjan.
On je tako en posebnež. Glede izjav in tistih zdrizastih poljubčkov v kamero...

Za ostalo sicer ne vem, vendar mislim, da je takšen tudi drugje.
raknac navi
# 30.07.2018 ob 14:31
Primoz, ti si najboljsi na svetu!
veza
# 30.07.2018 ob 14:13
Bravo, Roglič, sedaj je čas za veselje, pa tudi za analize in razmišljanja.
Škoda je te izjemne priložnosti, ni bil v pravi ekipi, menda mu Lotto- Jumbo pripravljajo vse za leto 2020, a težko je verjeti napovedim, dokler se ne uresničijo.
Pa opozorilo, dragi Primož, verjamem, da po zmagi na kraljevski etapi je težko najti prave besede, a moral bi se spomniti in se zahvaliti svojim kolegom iz ekipe, še posebno Gesingu, brez njega ne bi ujeli ubežnikov.
MrSepia
# 30.07.2018 ob 14:05
"za vero v upanje" hahaha
grabla23
# 30.07.2018 ob 11:04
dovolj močna želja, premaga vse, in bo tudi Sky !! Bravo Rogla in maš to drugo leto, ko te čakamo spet pod vrhom. Hvala za letošnji show in globok priklon
817263
# 30.07.2018 ob 10:13
Tale trasa kar dobra za Rogliča, če se bo dobro počutil v soboto.

https://www.cyclingstage.com/clasica-de-san-sebastian-2018/
neviden
# 30.07.2018 ob 09:42
Že sedaj je dosegel dovolj , kar naprej Primož.....................
Rotty
# 30.07.2018 ob 09:04
In z vero v Boga, ki ga nosi na roki in okoli vratu
BrutalBosko
# 03.08.2018 ob 14:24
Franc 1952, prosim, če s svojim avtomobilom prenehate ovirati nas majhne rogljičke med podenjem po magistralkah, do katerih imamo seveda enako pravioc kot vi...
kotzi
# 31.07.2018 ob 13:11
no ja ma vse...kriz..skakalca....kolo..kulll...le
po
1a34
# 30.07.2018 ob 12:25
duledoz
Vera, upanje, manjka pa ljubezen, Slavko ;-) Ljubezen, strast
Kaj ti bo strast, ce je namesto ljubezni sovrastvo.
kotzi
# 30.07.2018 ob 10:51
gorilla..a res..jst sm videl da ima kriz....mogoce ima tudi skakalca...kriz se je fajn videl....
d_a_r_k_o
# 30.07.2018 ob 10:29
Če naj bi bil Čôp pravzaprav Čòp, kako je potlej pri Rogliču? V Zasavju na primer.
Na spletu se za Prekmurje in za izraz ròglič najde pomen slonovega trobca ali rilca.
BrutalBosko
# 30.07.2018 ob 10:12
A kdo ve, a je že 100% potrjeno, da Rogliča ne bo na vuelti?
rdečinavijač
# 30.07.2018 ob 10:07
Mitja Lisjak:
Pozdravljeni,

končni vrstni red Navidezne dirke bomo objavili danes popoldne, upoštevajo pa se rezultati do predzadnje, 20. etape.

Pravila igre

Lep pozdrav!


Ok, vidim da se spregledal v pravilih to razlago. Ni mi pa jasno zakaj zadnje etape ne bi upoštevali. Pa kaj če je le parada šampionov, doberšen del kolesarjev s vsemi "preživelimi" šprinterji so se udarili za zmago. Pa tudi menjave kolesarjev pred zadnjo etapo so bile še omogočene.
The Stig
# 30.07.2018 ob 09:16
dol z dopingom!
kotzi
# 30.07.2018 ob 08:37
sem mislil da bosta Domoulien pa froome pofilala na kronometru..opa sem se zmotil ...dobra sta...ma ja vsi ki so na touri so dobri...ala jim vera...tezke tekme...ni kaj...naš Roglic pa samo kapo dol...4 mesto na touru..je velik uspeh....upam še na veliko uspehov Roglica...mislim da se za to ni treba bat
foxhunt
# 30.07.2018 ob 08:33
tip je imel, ne ima vero, amapk ne vero v upanje. veliko vero v tisto kar nosi na desni roki.
kotzi
# 30.07.2018 ob 10:54
jst glledam slike...ima kriz..ko koeasri..lahko ima tudi se skakalca...torej....
GORILA
# 30.07.2018 ob 10:24
@kotzi
saj res Ima kriz okoli vratu..kriz ma tetoviran..je veren...in kaze da tudi iz tega črpa motivacijo..voljo..ne vem...prou..naj mu daje vse poptrebno....da je dober

..okoli vratu ima obesek skakalca...
Hijena
# 30.07.2018 ob 07:58
@Gravesen
Hahahaha, dober štos, lp
luckyss
# 30.07.2018 ob 08:51
Ne pretiravajte s temi simboli...
Če bi pa Heinekena spil, bi ga pa rdeči vzeli za svojega...
Vera v upanje je lesena peč ;)
Tip je preprosto najboljši na svojem področju in to je to...
Izbor