Matej Žagar se je veselil druge zmage na tekmah grand prixa. Foto: EPA
Matej Žagar se je veselil druge zmage na tekmah grand prixa. Foto: EPA
Risi v Tivoliju opravili z Avstrijci
Gorenje iz Danske z vozovnico za Berlin
Slavje Žagarja pred 50 tisoč gledalci
Đoković dobil turnir v Monte Carlu

Na portalu Športni SOS tudi tokrat pripravljamo pregled nekaterih športnih dogodkov preteklega tedna. Vabljeni, da v komentarjih pod izborom zapišete svoj izbor in/ali predloge.

Teden 20 (od 13. do 19. aprila)

10. Tim Tebow se vrača v Ligo NFL
Presenečenje ali ne - kontroverzni podajalec Tim Tebow se vrača v Ligo NFL. 27-letnik, ki zadnji dve sezoni ni igral, je dobil priložnost pri Philadelphii. Večji del strokovnjakov meni, da se razlog skriva v dokazovanju moči trenerja Chipa Kellyja.

9. Rokometaši vabijo v Zlatorog
Na letošnjem svetovnem prvenstvu je v domovini odmeval odziv rokometašev, ki so nekatere slovenske navijače označili z kavčarji. Duh te oznake očitno ostaja, saj na Rokometni zvezi Slovenije pred kvalifikacijsko tekmo s Švedsko vabi s sloganom "S kavča v Zlatorog!"
8. Odstop Bayernove zdravniške službe
Najboljši nemški nogometni klub Bayern je nekoliko presenetljivo klonil na prvi tekmi četrtfinala Lige prvakov proti Portu (3:1). Po tekmi je počilo v zvezi trener Pep Guardiola-zdravniška služba, končalo pa se je z odstopom celotne zdravniške službe.

7. Risi nadaljujejo zmage
Slovenska hokejska reprezentanca v pripravah na svetovno prvenstvo. V tednu, ki se je ravno končal, so risi v Podmežakli premagali Japonsko (4:1), nato pa v Ljubljani še Avstrijo (4:3).

6. Zoran Dragić zgrabil priložnost
Košarkarji Miamija se letos niso uvrstili v končnico. To možnost so izgubili že pred zadnjo tekmo. Zato je na zadnji tekmi priložnost dobil Zoran Dragić in jo imenitno izkoristil, saj je dosegel kar 22 točk in s tem krepko popravil osebni rekord.

5. Žagar sezono začel z zmago
Matej Žagar je na najboljši način začel novo sezono svetovnega prvenstva v spidveju, saj je v Varšavi dobil tekmo pred 50.000 gledalci. Tekmo so sicer morali prekiniti po 12 vožnjah.

4. Naslov državnega prvaka na Jesenice
Hokejisti Acronija Jesenic so v finalu državnega prvenstva s 3:1 v zmagah ugnali Tilio Olimpijo in po štirih letih naslov najboljše ekipe v državi spet prinesli na Gorenjsko.
3. Đoković dobil še tretji masters sezone
Najboljši teniški igralec sveta Novak Đoković nadaljuje dominacijo v letošnjem letu, saj je dobil tako grand slam v Melbournu, kot vse tri turnirje serije 1.000. Po zmagah v Indian Wellsu in Miamiju je zdaj slavil še v Monte Carlu.

2. Jan Oblak blestel proti Realu
Nogometaši Atletica so v četrtfinalu Lige prvakov proti Realu igrali 0:0. V vratih Atletica je blestel Jan Oblak, ki si je s tem še zabetoniral svoj položaj v začetni enajsterici. Sledile so pohvale z vseh strani.

1. Ose so se uvrstile na zaključni turnir
Rokometaši Velenja so na povratni tekmi četrtfinala Pokala EHF premagali Holstebro z 31:30 in se uvrstili na zaključni turnir, ki bo naslednji mesec v Berlinu.

Risi v Tivoliju opravili z Avstrijci
Gorenje iz Danske z vozovnico za Berlin
Slavje Žagarja pred 50 tisoč gledalci
Đoković dobil turnir v Monte Carlu