Dejan Zavec ima v svojih rokah spet pas za naslov svetovnega prvaka. Foto: BoBo
Dejan Zavec ima v svojih rokah spet pas za naslov svetovnega prvaka. Foto: BoBo
Degenkolb po 119 letih poskrbel za nemško zmago
Sanjski zaključek dramatičnega dvoboja
Vrhunci dvoboja Zavec - Jengojan
Slovenski hokejisti nadigrali Japonce
Vijoličasti s taktično igro do točke v Stožicah

Na portalu Športni SOS spet objavljamo pregled nekaterih pomembnejših športnih dogodkov preteklega tedna. Vabljeni, da v komentarjih pod izborom navedete svoje predloge.

Teden 19 (od 6. do 12. aprila)

10. Namišljeni prepir pripeljal do gola
No, dogodek se je v resnici zgodil 2. aprila, a rubrika je nekaj tednov počivala in tale dogodek si res zasluži pozornost. Šlo je za tekmo ženskega angleškega nogometnega prvenstva med Notts Countyjem in Arsenalom. Gostiteljice so v 28. minuti izvajale prosti strel, pri tem so odigrale namišljeni prepir, katera igralka bo izvajala strel, žoga je prišla do Ellen White, ki je zadela za 1:0. Tekma se je sicer končala z izidom 1:1.

9. Severni pekel in srečanje z vlakom
John Degenkolb je dobil kolesarsko dirko Pariz-Roubaix. Znamenita enodnevna dirka, ki je poimenovana tudi Severni pekel, je postregla še z zanimivim prečkanjem železniških tirov, polovica kolesarjev je ušla vlaku, polovica pa je morala počakati prečkanje vlaka.

8. Začetek kvalifikacij SP-ja v snookerju
Konec aprila se bo v Sheffieldu tradicionalno začelo svetovno prvenstvo v snookerju. Najboljša ženska igralka Reanne Evans je dobila posebno povabilo, a je v 1. krogu kvalifikacij izgubila proti nekdanjemu prvaku Kenu Dohertyju z 10:8.
7. Rekordni turnir Jordana Spietha
Ameriški golfist Jordan Speith je v Augosti dobil uvodni major sezone. Za zmago je potreboval 201 udarec (izenačen rekord igrišča), postavil je rekord po 2 in 3 krogih igrišla, postal je drugi najmlajši zmagovalec in udaril je 28 bierdijev (rekord turnirja).
6. Že po tretji dirki spori v Mercedesu
Lewis Hamilton je v Šanghaju dobil tretjo dirko sezone v formuli ena. Še tretjič v sezoni je ugnal moštvenega kolego Nico Rosberga in na plan so že prišli spori med obema voznikoma, ki smo jim bili priča tudi večji del lanske sezone.
5. Kralji ostali brez krone
Čeprav so bili hokejisti Los Angelesa večji del sezone uvrščeni izven mest, ki vodijo v končnico Lige NHL, si skorajda noben strokovnjak ni upal napovedati, da bodo dvakratni prvaki najmočnejše hokejske lige na svetu ostali brez preboja med najboljših 16 ekip. A nepričakovani scenarij se je uresničil. Anže Kopitar je še osmo leto zapored med Kralji zbral največ točk, kar je svojevrstni dosežek.
4. Risi dobili tri pripravljalne tekme
Morda bo Kopitar v naslednjih tednih oblekel reprezentančni dres. Igralci, ki jih vodi njegov oče Matjaž, so dobro začeli priprave na svetovno prvenstvo, saj so dobili prve tri pripravljane tekme (Hrvaška, Japonska, Madžarska).

3. Tretji derbi Maribor - Olimpija
V preloženi tekmi 3. kroga PrveLige sta se v Stožicah pomerila Olimpija in Maribor. Kljub dinamični tekmi sta obe mreži ostali nedotaknjeni. Prednost Maribora na lestvici je vmes zrasla na 7 točk in Štajerci suvereno korakajo proti novemu naslovu prvaka.

2. Jan Oblak le dočakal svojo priložnost
Vratar Jan Oblak je dolgo časa čakal na svojo priložnost in jo dočakal. V državnem prvenstvu je ostal nepremagan več kot 400 minut (premagal ga je šele soigralec Fernando Torres), vmes pa je nanizal nekaj res spektakularnih obramb.
1. Kri in ... Dejan Zavec
Potem ko je obraz najboljšega slovenskega boksarja Dejana Zavca že po nekaj sekundah obračuna proti Saši Jengojanu oblila kri, je le malokdo verjel, da bo Trdobojec končal dvoboj, a v spektakularem obračunu mu je uspelo prav to. Z zmago si je priboril naslov svetovnega prvaka v supervelterski kateforiji. Zavec je spet svetovni prvak, verzija WBF sicer ne sodi med najpomembnejše, za 39-letnika je bolj pomembno dejstvo, da mu lahko še enkrat odpire vrata do največjih asov svoje kategorije.

Degenkolb po 119 letih poskrbel za nemško zmago
Sanjski zaključek dramatičnega dvoboja
Vrhunci dvoboja Zavec - Jengojan
Slovenski hokejisti nadigrali Japonce
Vijoličasti s taktično igro do točke v Stožicah