Zlatan Ibrahimović si je nadel začasne tatuje. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović si je nadel začasne tatuje. Foto: EPA
Polet Petra Prevca za svetovni rekord - 250 m
Slalomska vožnja Mazejeve do zlata

Na portalu Športni SOS tudi ta teden izpostavljamo nekaj športnih dogodkov tedna. Vabljeni k dodajanju svojih dogodkov v komentarjih pod tem izborom.

Teden 16 (od 9. do 15. februarja)

10. Tetovaže Zlatana Ibrahimovića
Nogometaši PSG-ja so v 25. krogu francoskega prvenstva igrali proti Caenu 2:2. Že v drugi minuti se je gola veselil Zlatan Ibrahimović, ki je slekel dres in razkazal številne tetovaže. Šlo je za začasne tetovaže, ki so prikazovali imena resničnih oseb, ki stradajo lakoto. "Imel sem imena 15 ljudi, ki so lačni. Mojih tetovaž ni več, a ti ljudje so še vedno lačni," je humanitarno potezo razložil Šved, ki je bil za svojo potezo standardno kaznovan z rumenim kartonom, zaradi česar ne bo smel igrati proti Monacu.
9. Bradford presenetil še enega prvoligaša
Tretjeligaš Bradford je v osmini finala angleškega FA-pokala izločil še enega prvoligaša Sunderland z 2:0. V prejšnji fazi tekmovanja je presenetljivo izločil že vodilno ekipo elitnega prvenstva Chelsea.
8. Osem golov Bayerna
Bayern morda res ni najbolje začel pomladanskega dela prvenstva, a v 21. krogu se je znesel nad Hamburgom in mu nasul kar osem golov.
7. Sprememba na klopi Jesenic
Pomočnik trenerja slovenske hokejske reprezentance Nik Zupančič je prevzel vodenje ekipe SIJ Jesenice. Med tem je Olimpija začela drugi del Lige Ebel z dvema porazoma in eno zmago.
6. Marit Björgen že osvojila globus
Najboljša smučarka tekačica tega stoletja Marit Björgen si je že sredi februarja zagotovila četrto zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala.
5. Salin zapustil Olimpijo
Finski ostrostrelec Sasu Salin je zapustil Union Olimpijo. Slednja je končala evropsko sezono z domačim porazom proti Dijonu s 76:73.
4. Kaj pa Goran Dragić?
V Ligi NBA se bliža rok za menjavo igralcev. V zadnjih dneh je na domnevni tržnici pristal najboljši slovenski košarkar Goran Dragić, ki bi se lahko sredi tega tedna znašel v drugem delu ZDA.
3. Novi trije Bloudkovi lavreati
Bloudkove nagrade za leto 2014 so prejeli Žan Košir, Peter Prevc in Miklavž Sever.
2. Druga zlata medalja Tine Maze
Tina Maze je na svetovnem prvenstvu v Vailu prejela še drugo zlato medaljo, Črnjanka je bila najboljša v alpski kombinaciji.
1. Peter Prevc - prvi človek pri 250 metrih
V Vikerusundu sta padla kar dva svetovna rekorda v poletih. Peter Prevc je v soboto postal prvi človek, ki je pristal pri 250 metrih, dan pozneje je Anders Fannemel poletel še meter in pol dlje.

Polet Petra Prevca za svetovni rekord - 250 m
Slalomska vožnja Mazejeve do zlata