Berlusconi se mora vse pogosteje otepati očitkov glede zasebnega življenja. Foto: EPA
Berlusconi se mora vse pogosteje otepati očitkov glede zasebnega življenja. Foto: EPA
Silvio Berlusconi
Berlusconijevi ženi je zaradi škandalo moža prekipelo in je lani vložila zahtevo za ločitev. Foto: EPA

Prejšnji teden je izbruhnil zadnji v nizu škandalov glede zasebnega življenja italijanskega premierja, ko je prišlo na dan, da se je 17-letna nezakonita maroška priseljenka udeležila zabave v premierjevi vili v Milanu, kjer ji je Berlusconi podaril tudi denar in darila, vendar je zanikala, da bi z njim imela spolne odnose.

"Iz vsega tega ne bo nič. Na koncu se bo izkazalo, da sem deloval zgolj iz solidarnosti, tako kot to vedno počnem," je zatrdil Berlusconi, ki je krivdo za zadnjo afero, kot je to že v njegovi navadi, naprtil medijem.

"Kot vedno delam brez predaha in se občasno zgodi, da pogledam kakšno lepo dekle v obraz. Bolje je imeti rad lepa dekleta kot pa biti gej," je dejal ob odprtju salona motociklov v Milanu in zagotovil, da ima njegova vlada v parlamentu večino in bo odslužila svoj mandat do konca.

Berlusconija ganila tragična zgodba dekleta
Italijanski mediji so prejšnji teden razkrili, da je Berlusconi maja letos posredoval pri policiji in dosegel izpustitev takrat še 17-letne Maročanke Karime El Marug, nekdanje go-go plesalke, ki je bolj znana po svojem umetniškem imenu Ruby.

Berlusconi je uredil, da je začasno skrbništvo nad Ruby prevzela članica njegove stranke in nekdanja televizijska hostesa, pri čemer naj bi premier policistom celo dejal, da je Ruby nečakinja egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka.

V preteklih dneh je Berlusconi priznal, da je posredoval pri policiji, a vztraja, da je to storil v znak solidarnosti in dobrote, potem ko ga je ganila tragična zgodba mlade Maročanke, ki naj bi od doma pobegnila, ker ji je grozila dogovorjena poroka s starejšim moškim, kar pa je njen oče zanikal.

Zahteva po opravičilu
Opozicija zahteva odstop Berlusconija, saj meni, da njegov življenjski slog ni primeren za premierja. O njem še meni, da je bolan in bi se moral zdraviti. Premierja so začeli kritizirati tudi njemu naklonjeni mediji.

S svojo zadnjo izjavi je Berlusconi sprožil ogorčenje skupine Arcigay, ki se zavzema za pravice homoseksualcev. Omenjena skupina je od njega zahtevala takojšnje opravičilo, saj je s svojimi "vulgarnimi besedami" globoko užalil tako homoseksualce kot ženske.

"Te besede so izraz zaostale in žaljive mačistične kulure, iz katere izhaja očiten prezir do človeškega dostojanstva," je dejal predsednik skupine Paolo Patane.