Berlusconi je znan po tem, da je v vlado pripeljal cel kup lepih žensk s pomanjkljivimi sposobnostmi in usposobljenostjo. Foto: EPA
Berlusconi je znan po tem, da je v vlado pripeljal cel kup lepih žensk s pomanjkljivimi sposobnostmi in usposobljenostjo. Foto: EPA

Potem ko se je ta teden oglasila še zadnja izmed številnih žensk, ki trdijo, da jim je Berlusconi plačal za spolne usluge, je premier sklical sestanek kabineta, na katerem so potrdili zakonski osnutek, ki prepoveduje prostitucijo, piše Guardian.

Mara Carfagna, nekdanji model, ki se je v preteklosti pogosto slikala zgoraj brez za številne moške revije, danes pa je Berlusconijeva ministrica za enake možnosti, je za spletno stran Clandestinoweb dejala, da sveženj varnostnih ukrepov, o katerem mora zdaj glasovati parlament, vključuje prepoved prostitucije na vseh javnih krajih. "Cilj je prekiniti dotok kisika kriminalnim organizacijam, ki služijo s telesi žensk, ki so pogosto zelo mlade in, v veliki večini primerov, tujke," je povedala.

Vse več pričevanj Berlusconijevih deklet
Prejšnji teden je prišlo na dan, da tri premierjeve znance preiskujejo zaradi suma, da služijo s prostitucijo. Med njimi je najslavnejši voditelj na njegovi TV-mreži, iskalec talentov, ki zalaga mrežo z lepimi dekleti, in nekdanja plesalka, ki je bila Berlusconijeva zobna higieničarka, dokler je ni on postavil v območni parlament.

Med tistimi, ki jih je policija zaslišala, je 18-letna Maročanka, ki je povedala, da je obiskovala Berlusconijev dom zunaj Milana. Priznala je, da je prejela 7.000 evrov od njega, a zanika, da bi imela z njim spolne odnose. Nekdanja prostitutka, ki je prav tako podala izjavo tožilstvu, pa trdi, da je Berlusconiju ob dveh priložnostih nudila spolne usluge po ceni 5.000 evrov.

Kritiki iz opozicije so takoj pohiteli in izpostavili, da se bodo predlagani ukrepi nanašali le na prostitutke, ki delajo na ulicah. "Če ne bi bilo tako grozno resno, bi umrla od smeha," je dejala senatorka Donatella Poretti iz italijanskih radikalcev.