Hollande je prvi francoski predsednik, ki ni poročen. Foto: EPA
Hollande je prvi francoski predsednik, ki ni poročen. Foto: EPA
Segolene Royal in Francois Hollande
Združena v stranki, vsaksebi v zasebnem življenju. Foto: EPA

Na prodajne police je prišla biografija La Frondeuse, v kateri je opisano zasebno življenje Trierweilerjeve, sicer ugledne politične novinarke. V njej avtor Christophe Jakubyszyn, ki velja za tesnega prijatelja francoske prve dame, razkriva pravi ljubezenski trikotnik.

Kdo s kom?
V začetku novega tisočletja naj bi danes 47-letna Trierweilerjeva, ko je bila še poročena z akademikom Denisom Trierweilerjem, s katerim imata tudi tri otroke, imela kar dva ljubimca. Prvi je bil njen zdajšnji partner in francoski predsednik Hollande, s katerim sta uradno zunajzakonsko zvezo začela šele leta 2006, saj je bil on predtem več kot 30 let partner Segolene Royal, nekdanje predsedniške tekmice Nicolasa Sarkozyja.

A tudi Hollande ni bil njen edini ljubimec, saj se je hkrati zabavala še z enim politikom, nekdanjim ministrom za gospodarsko okrevanje v Sarkozyjevi vladi, Patrickom Devedjianom. Seveda ni treba poudarjati, da je bil tudi on takrat poročen.

Ko se je Trierweilerjeva ločila, naj bi se, sodeč po zapisih v knjigi, dolgo odločala med Devedjianom in Hollandom, a ker je prvi predolgo okleval, se je odločila za Hollanda. Moška sta menda ves čas vedela drug za drugega.

Sarkozy: Kdo pa misli, da je?
A to še ni vse. Da bi bil klobčič res zamotan, naj bi pri Trierweilerjevi poskušal tudi Sarkozy, ki ji je delil komplimente, medtem ko je na neki proslavi v Elizejski palači držal za roko nekdanjo ženo Cecilio. "Čudoviti ste," naj bi ji zašepetal na uho in ko mu je namenila le presenečen pogled, naj bi se pridušal drugim novinarjem: "Kdo pa misli, da je? Ali nisem dovolj dober zanjo?"

Podrobnosti o ljubezenskih prigodah Hollanda in njegove partnerke so prišle na dan le dan zatem, ko se je nekdanji obrambni minister Gerard Longuet norčeval iz predsednika, "da želi poroko za vse, razen zase". Vlada namreč namerava do sredine prihodnjega leta legalizirati istospolne partnerske zveze.

"Ženski ravs"
Hollande, ki ima trenutno najnižjo podporo od majske izvolitve, je tudi s prejšnjo partnerko, vidno članico socialistične stranke Segolene Royal, živel v zunajzakonski zvezi, z njo pa ima štiri otroke. Junija pa sta se besedno spopadli tudi Royalova in Trierweilerjeva, torej nekdanja in zdajšnja Hollandova partnerka. Takrat je Trierweilerjeva na parlamentarnih volitvah prek Twitterja podprla tekmeca Royalove, za kar se je pozneje opravičila z besedami, "da še ni dojela, da ni več običajna državljanka, ampak prva dama". Mediji so takrat obsežno poročali o grdih pogledih in zavisti med njima, sprli sta menda tudi Hollandove otroke.

Od tega incidenta se je Trierweilerjeva držala bolj ob strani, kljub temu pa pri državljanih ni priljubljena, saj jo po javnomnenjski raziskavi kot pozitiven lik vidi le 29 odstotkov Francozov.