V Romuniji so zaradi mraza zmrznile štiri osebe. Foto: EPA
V Romuniji so zaradi mraza zmrznile štiri osebe. Foto: EPA

O močnem sneženju poročajo tudi iz Romunije in Bolgarije. Tudi tam so v določenih delih države razglasili izredne razmere, saj je več krajev ostalo brez elektrike, številne ceste so zaprte. Zdaj se najbolj bojijo mraza, saj vremenoslovci napovedujejo, da se bodo temperature v prihodnjih dneh spustile tudi 25 stopinj pod ničlo.

Izredne razmere so razglasili tudi v desetih občinah v bližini bolgarske prestolnice Sofije. Pri odpravljanju posledic sneženja sodelujejo pripadniki civilne zaščite, policisti in gasilci, ki so morali iz zasneženih avtomobilov rešiti več ljudi.

V Romuniji so morali iz avtomobilov, ki so obstali pod snegom, rešiti kar 2.000 ljudi, ena oseba pa je zaradi podhladitve v vozilu umrla. Na zasneženi cesti je ostalo tudi reševalno vozilo z nosečnico, ki je rodila kar v rešilcu.

V minulih dneh je precej snega zapadlo tudi v Srbiji in Črni gori. Iz Srbije poročajo, da je snežna odeja ponekod visoka do tri metre, v Črni gori pa prebivalcem pri odstranjevanju snega pomaga tudi vojska. Snežno neurje je v preteklih dneh v Romuniji terjalo štiri smrtne žrtve, v Bolgariji pa eno.