Svet
Reuters
Odločitvi Donalda Trumpa glede Jeruzalema so na palestinskih ozemljih sledili protesti. Foto: Reuters
Donald Trump je bil na začetku novega leta prek Twitterja zelo dejaven. Foto: Reuters
Reuters
Najprej je o ustavitvi pomoči Palestini govorila ameriška veleposlanica pri Združenih narodih Nikki Haley. Foto: Reuters
VIDEO
Trump spet razburja s tviti

Dodaj v

Trump prek Twitterja zagrozil z ustavitvijo pomoči Palestincem

Haleyjeva: Palestina se noče pogajati, prosi pa za pomoč
3. januar 2018 ob 07:44
Washington - MMC RTV SLO

Potem ko je bil po novem letu ameriški predsednik Donald Trump prek Twitterja kritičen do Pakistana, se je nato dotaknil Palestine in zagrozil, da bodo ZDA prenehale pošiljati pomoč.

Trump je prepričan, da se Palestina ni pripravljena pogovarjati o miru, hkrati pa ga jezi, da za pomoč, ki jo namenjajo ZDA, ni izkazala nobene hvaležnosti ali spoštovanja. Palestinska stran pravi, da je Trump z odločitvijo, da veleposlaništvo preseli iz Tel Aviva v Jeruzalem, pokazal, da ZDA ne morejo biti nevtralni posrednik v pogajanjih. "Ne plačujemo milijard samo Pakistanu, ampak tudi številnim drugim. Kot na primer, Palestincem plačujemo na stotine milijonov letno, a nam ne izkažejo nobene hvaležnosti ali spoštovanja. Že dolgo se niti ne želijo pogajati o mirovni pogodbi z Izraelom. Ker se Palestinci niso več pripravljeni pogovarjati o miru, zakaj bi mi izvedli katero koli od teh velikih prihodnjih plačil?" je tvitnil ameriški predsednik.

Kmalu po decembrski odločitvi Washingtona, ki je v Palestini sprožila val protestov, je palestinski predsednik Mahmud Abas dejal, ne bo sprejel nobenega ameriškega mirovnega načrta za Bližnji vzhod, in označil Jeruzalem "za večno glavno mesto države Palestine", piše BBC. Proti ameriški odločitvi glede Jeruzalema je v Generalni skupščini Združenih narodov glasovalo 128 držav in z resolucijo pozvalo ZDA k umiku priznanja Jeruzalema za izraelsko prestolnico.

"Palestina se noče pogajati, prosi pa za pomoč"
Trumpovi tviti so sledili besedam ameriške veleposlanice pri ZN-u Nikki Haley, ki je razložila, da ameriški predsednik ne bo več plačeval pomoči, če se Palestinci ne bodo vrnili za pogajalsko mizo. Povedala je, da Trump noče dati dodatnega denarja oziroma namerava popolnoma ustaviti plačila Agenciji ZN-a za pomoč palestinskim beguncem (UNRWA). Ob tem je dejala še, da glasovanje držav v ZN-u ni pomagalo v tem položaju, in dodala: "Palestinci se ne želijo pogajati, prosijo pa za pomoč. Ne bomo jim poslali pomoči, ampak bomo zagotovili, da se usedejo za mizo." ZDA so namreč največje posamične donatorke omenjeni agenciji in so ji leta 2016 zagotovile skoraj 370 milijonov dolarjev. Na drugem mestu je Evropska unija s 160 milijoni dolarjev, vendar pa je k temu treba prišteti še prispevek posameznih članic EU-ja in skupni evropski znesek je bil leta 2016 tako 470 milijonov dolarjev.

Ostra je bila na Trumpovo tvitanje članica Palestinskega zakonodajnega sveta in izvršnega odbora Palestinske osvobodilne organizacije (PLO), Hanan Ašravi: "Ne bomo se pustili izsiljevati. Predsednik Trump je sabotiral naša prizadevanja za mir, svobodo in pravico. Zdaj pa si drzne kriviti Palestince za posledice njegovih lastnih neodgovornih dejanj."

"Jeruzalem je večna prestolnica države Palestina in ni naprodaj za zlato ali milijarde," je v odzivu povedal tiskovni predstavnik palestinskega predsednika ABA Nabil Abu Rudejna. "Nismo proti vrnitvi k pogajanjem, vendar pa morajo ta temeljiti na mednarodnih zakonih in resolucijah, ki priznavajo neodvisno Palestino z Vzhodnim Jeruzalemom kot njeno prestolnico," je poudaril.

Status Jeruzalema je občutljivo vprašanje v izraelsko-palestinskem vprašanju. Po Trumpovi odločitvi se je na zasedenih palestinskih ozemljih razplamtelo novo nasilje. Vzhodni del mesta je od leta 1967 pod izraelsko zasedbo. Tako rekoč celotna mednarodna skupnost je ameriško odločitev obsodila. Izrael od zasedbe dalje v Vzhodnem Jeruzalemu, ki ga Palestinci zahtevajo za glavno mesto neodvisne Palestine, gradi domove za judovske naseljence, kar je v nasprotju z mednarodnim pravom, in uničuje palestinske domove, tisočim Palestincem pa je odvzel status stalnih prebivalcev. Izrael na drugi strani trdi, da je Jeruzalem izraelska prestolnica in enotno mesto.

Trump: Imam večji gumb od Kim Džong Una
Trump se je prek svojega najljubšega komunikacijskega orodja Twitterja na začetku novega leta razpisal o različnih temah. Spregovoril je tudi o Severni Koreji, poroča STA. "Voditelj Severne Koreje Kim Džong Un je izjavil, da je jedrski gumb vedno na njegovi mizi. Ali bi ga lahko nekdo iz njegovega shiranega in sestradanega sveta obvestil, da imam tudi jaz jedrski gumb, vendar veliko večjega in mogočnejšega, kot je njegov, in moj celo deluje," je tvitnil ameriški predsednik, ki se je odzval na besede severnokorejskega voditelja v novoletni poslanici, ko je ta dejal, da ima s seboj vedno pripravljen gumb za jedrsko orožje.

Ob izbruhu protestov v Iranu je sporočil, da so se Iranci uprli brutalnemu in skorumpiranemu režimu, je za Radio Slovenija poročal Edvard Žitnik. Dodal je, da je ves denar njegovega predhodnika Baracka Obame končal v žepih iranskih oblastnikov in teroristov. Pisal je celo o letalstvu in si, ko je Mreža za letalsko varnost sporočila, da v letu 2017 ni nikjer na svetu strmoglavilo nobeno večje civilno potniško letalo, kar pripisal zasluge za to. Zapisal je, da je od prevzema položaja naprej zelo oster do komercialnega letalstva, in dodal dobro novico, da lani v najboljšem in najvarnejšem letu ni bilo nobene smrtne nesreče. Upadanje smrtnih žrtev v letalskih nesrečah se sicer nadaljuje vse od leta 2005.

T. J.
Prijavi napako
Komentarji
bilzerian
# 03.01.2018 ob 08:24
če nekomu daješ denar, potem pa istočasno nekomu drugegemu prodajaš orožje in mu daš dovoljenje da z njim pobija prvega, ti prvi za tistih nekaj dolarjev prav gotovo ne bo hvaležen.
Stanko58
# 03.01.2018 ob 08:33
Vprašajte se kaj ste naredili z domorodci in potem solite pamet po svetu
SamoRes
# 03.01.2018 ob 08:23
 Izrael od zasedbe dalje v Vzhodnem Jeruzalemu, ki ga Palestinci zahtevajo za glavno mesto neodvisne Palestine, gradi domove za judovske naseljence, kar je v nasprotju z mednarodnim pravom, in uničuje palestinske domove, tisočim Palestincem pa je odvzel status stalnih prebivalcev. 

Država z najnižjo stopnjo demokracije v regiji, po vseh dosedanjih praksah bi morala mednarodna skupnost najprej s sankcijami nato še z uvažanjem demokracije z bombniki prisiliti Izrael da se drži mednarodnega prava.
KovacevaKobila
# 03.01.2018 ob 08:35
Dan se začne s kavo in novo Trumpovo grožnjo po Twitterju.

Trump: Imam večji gumb od Kim Džong Una

Ja, Donny, tvoj gumb je največji. Pa kravata tudi. Le tvoja emocionalna in intelektualna zrelost sta malce zakrneli.
Stanko58
# 03.01.2018 ob 08:26
Največji demokrati na svetu drugo ne delate kot vojne in vojna žarišča po svetu
KLIPAN
# 03.01.2018 ob 08:25
Najprej enostransko kršijo mirovni sporazum med Izraelom in Palestino, potem pa jim očitajo, da se nočejo pogajat???
Sicer pa, kaj so Palestinci dobili v vseh teh letih okupacije, apartheida....od "pogajanj"?

Če se z davčno ugodnim paketom za bogate, ki bo naredil kar 1500 miljard veliko lukno v proračunu skrbi za "malega človeka", je pač treba vzeti drugje.
pajcan
# 03.01.2018 ob 08:52
Izrael in ZDA so najhujša teroristična grožnja mednarodni skupnosti. V tem smislu je treba z njimi postopat.
šurda
# 03.01.2018 ob 08:40
Lep pozdrav prav vsem na MMC-ju !
Predsednik ZDA Donald Trump ne more iz svoje kože in
znova grozi, tokrat Palestincem, skupaj z Izraelom pa
netita spore v Iranu, žugajo Pakistanu pa Severni Koreji
pa Venezueli, itd, itd in nekateri na tem portalu temu
celo ploskate, oziroma pozdravljate take poteze, ne
zavedajoč se tega, da bo znova trpela EU če kje pride
do nove vojne.
Svit-1
# 03.01.2018 ob 09:19
Mislim, da si zadel bistvo problema, pajcan!!
šurda
# 03.01.2018 ob 08:49
No ko smo ravno pri Palestincih, Izraelu, in ZDA čez dan ali
dva bo "ponovoletna žurka " za poslušne države, ki so
Jeruzalem priznale kot glavno mesto Izraela, "roštilj" bosta
imela v rokah predsednik ZDA Donald Trump in Niki za
pijačo pa bo skrbel prijatelj Benjamin iz Izraela !
kralj matjaž
# 03.01.2018 ob 11:21
šurda
Kaj pa ima vera z državo? A nista cerkev in država ločena, torej kaj je bistvo tvojega komentarja.
Lahko pa te vprašam nekaj drugega, ali se ti je že kdaj zgodilo, da bi ti bil preprečen vstop v katerokoli cerkev v svobodnem svetu? Sedaj pa probaj vstopiti v Meko, pa da vidimo heroja.

To je ta razlika v družbi, na katero opozarjamo in za katero se borimo.
KovacevaKobila
# 03.01.2018 ob 09:01
države BV naj se dločijo, ali bodo podpirale teroriste ali bodo naredile red, Husein Obama in HC sta dejansko oboroževala IS, sedaj je za to kriv Trump.

Hm. Če me spomin ne vara, tudi Donny Savdijcem prodaja gore 'čudovitega' orožja ... in med sklepanjem kupčije celo radoživo poplesuje s 'towel headi'.

Kim pa naj se malo umiri in začne kakšno shujševalno kuro

Pridruži se mu lahko tudi debeloriti Donny, da se bosta lahko vzajemno bodrila.
feminist
# 03.01.2018 ob 11:02
Na srečo imajo zaščito drugih arabcev , ki jih je okrog cca 100 miljonov . Izrael ima zadnjo šanso, da se pomiri z Palestinci in Arabci ker bo drugače propadel kot že nekajkrat v zgodovini

LOL, pajade.
kaj bo od drugih arabcev? drugi arabci so prodajali zemljo izraelcem in obrnili hrbet ko so jih palestinci najbolj potrebovali. o katerih arabcih ti govoris - v parih dneh je izrael razbil egipt, sirijo in jordan; ostali spoh zraven niso hoteli pridet pa so imeli sanso. se celo vec: ko je egipt spusil jim je izrael vrnil nazaj pridobljeno ozemlje.
kaksna zadnja sansa? ravno ker so arabci tako razkrojeni med sabo jih izrael lahko obraca kot jih hoce - kar, glede na to da se arabci preko islama ohranjajo v plemenski mentaliteti iz leta 800, niti ni presenecenje.
aparat-čik
# 03.01.2018 ob 10:05
da damo iz EU skoraj 500 miljonov € za neke arabce? Noro. To je treba ukinit čimprej, naj jih njihovi zalivski dobrotniki hranijo, saj imajo še preveč denarja.
boro007
# 03.01.2018 ob 10:02
da imam tudi jaz jedrski gumb, vendar veliko večjega in mogočnejšega, kot je njegov, in moj celo deluje

Uh spomini na peti razred osnovne šole...
HOR
# 03.01.2018 ob 13:12
@KovacevaKobila
# 03.01.2018 ob 09:01
"...Hm. Če me spomin ne vara, tudi Donny Savdijcem prodaja gore 'čudovitega' orožja ... in med sklepanjem kupčije celo radoživo poplesuje s 'towel headi'..."


Če me spomin ne vara se je Obama celo priklanjal saudskemu Kralju in mu do nadaljnjega dobavil većjo vrednost orožja (115 milijard), kot Trump (110 milijard), pa še ta realizacija je pri Trumpu vprašljiva, večji zneski pa bi se naj realizirali v ca 10 letih...
LINK
http://d2vrsup6vl2y4n.cloudfront.net/wp-content/uploads/2016/01/Obama-Bows-To-Soudi-King.jpg
LINK
https://motherboard.vice.com/en_us/artic
le/qkjmvb/obamas-administration-sold-more-weapons-than-any-other-since-world-war-ii
LINK
http://abcnews.go.com/International/trut
h-president-trumps-110-billion-saudi-arms-deal/story?id=47874726

Tako, da v tej prodaji orožja Saudijcem zaenkrat Trump nič kaj ne odstopa...
smallbudget
# 03.01.2018 ob 11:59
Ti Palestinci so kot bivša žena. Noče se pogovarjat, preprečuje stik z otroki, a preživnino pa bi.
vl4do
# 03.01.2018 ob 10:15
Dobro, da ima Twitter in lahko komunicira s svetom.
cairns
# 03.01.2018 ob 10:07
"Palestina se noče pogajati, prosi pa za pomoč"

Pomoč jim morajo ZDA ukiniti. Pa naj palestinski arabci fehtajo zalivske muslimanske države.
KPRAA
# 03.01.2018 ob 13:44
Kdaj bodo uvedene gospodarske sankcije zoper ZDA zaradi podpiranja terorizma in netenje vojaških spopadov na bližnjem vzhodu?
direndaj
# 03.01.2018 ob 13:40
cairns
# 03.01.2018 ob 10:07
Pomoč jim morajo ZDA ukiniti. Pa naj palestinski arabci fehtajo zalivske muslimanske države.


A ti to resno al se samo nevednega delaš?
Kaj ti res misliš da ameriška "pomoč" pride do palestincev in ali res da bi fašistični izrael dovolil komurkoli da pomaga palestincem?
Da ti osvežim spomin:
V napadu izraelske vojske na konvoj šestih ladij, ki so iz Turčije plule proti Gazi in na kateri so bili humanitarni delavci, je bilo 31. maja lani na ladji Mavi Marmara ubitih devet Turkov. A komisija, ki jo je imenovala izraelska vlada, je sklenila, da so vojaki ravnali v skladu s pravili mednarodnega prava.
http://www.rtvslo.si/svet/izrael-napad-na-konvoj-zakonit-zapora-gaze-tudi/249268
WeeBay
# 03.01.2018 ob 13:08
Komaj čakam na ponedeljkove nagrade v beli hiši za najbolj nepoštene MS medije.

Ramus
# 03.01.2018 ob 10:37
"Trump: Imam večji gumb od Kim Džong Una"

Resno ljudje, obstaja kje večji bedak od Donalda Trumpa na tem svetu???
Gautama
# 03.01.2018 ob 09:54
Ej, a ste slišal? Neverjetno.
Trump je twittnil, da ima on večjega kot Kim.

Ful ma velkega in mogočnega.
REES!

Kako lahko KDORKOLI to osebo resno jemlje ... ? Ni mi jasno.
zeus.zeng
# 03.01.2018 ob 09:50
In očitno ima NAJMANJŠEGA LULČKA NA SVETU.
----------
očitno bi potreboval Freuda ...
KLIPAN
# 03.01.2018 ob 14:50
@HOR
Obama ali Trump, Amerika je Amerika.
Vojaška diktatura.
KLIPAN
# 03.01.2018 ob 14:48
@HOR
Že zadnjič sem ti prilepil linke Wikipedie in zahodnih medijev, kdo je PODPISAL do sedaj največjo pogodbo o prodaji orožja v zgodovini in to šeriatskim Saudijcem.
Če ne verjameš meni, pač poglej na wikipedio, preprosto.
Me pa čudi, da je zapriseženi antiislamist pripravljen prodati šeriatskemu carstvu en sam metek.
Korošec
# 03.01.2018 ob 11:28
Trump in njegove ZDA naj si vse te milijone nekam vtaknejo in naj ostali svet ze enkrat pustijo pri miru da svobodno zivi ....kakor je komu volja

Tipičen produkt leta dolge anti ZDA propagande, ki smo jo deležni v tej 2. švici pod alpami, ZDA krive za vso zlo na tem svetu... Ne bom rekel, da so nedolžne ovčke so pa daleč od bav bava za katerega jih imate nekateri, ne želite si da propadejo, ker obstajajo na tem svetu veliko bolj temačne sile, ki bodo zapolnile vakum, pač zaradi slepega sovraštva niste sposobni tega videt.
SpookyDonk
# 03.01.2018 ob 10:28
Še malo in bo Trump tvital, da je sonce vzšlo samo zaradi njega.
boro007
# 03.01.2018 ob 10:07
Ob izbruhu protestov v Iranu je sporočil, da so se Iranci uprli brutalnemu in skorumpiranemu režimu, je za Radio Slovenija poročal Edvard Žitnik.

Po teh parametrih bi se zlahka prepoznale tudi precej agresivne/brutalne in skrajno skorumpirane ZDA... Le da so tam korupcijo legalizirali v obliki lobiranja.
Gautama
# 03.01.2018 ob 09:47
... da imam tudi jaz jedrski gumb, vendar veliko večjega in mogočnejšega, kot je njegov ...

Mislim, a me vi za*e*avate!?!?

Ta človek je popolnoma neuravnovešen.

In očitno ima NAJMANJŠEGA LULČKA NA SVETU.
socrates
# 03.01.2018 ob 09:46
Mi ni jasno, zakaj vsak dan objavljajo tvite tega orangutana oz. "očeta vseh neumnosti"? Mogoče zato, ker Pavliha že dolgo ne izhaja več .... ;)
kapljač
# 03.01.2018 ob 08:11
"Palestina se noče pogajati, prosi pa za pomoč"
------------------------------------
Ma ja! Ukinit vso mednarodno pomoč, se bodo razmere v hipu spremenile na bolje.
junkmail
# 03.01.2018 ob 12:55
Dajmo stisnti pesti za protestnike v SA. Nekaj se kuha.
zeus.zeng
# 03.01.2018 ob 12:41
smallbuget
Ti Palestinci so kot bivša žena. Noče se pogovarjat, preprečuje stik z otroki, a preživnino pa bi.
----------------
ti Palestinci so kot brezpravni ljudje , ki so jih ZDA, GB in EU izgnali iz svoje zemlje in priselili žide , ki se zdaj na njihovih ,,ognjiščih ,, delajo ,,pametne ,, in izgnance trpajo v taborišča in gete .. Ta greh bo prej ali slej maščevan - samo upamo lahko da bo ostalo maščevanje le na bližnjemu vzhodu ....
zeus.zeng
# 03.01.2018 ob 12:34
tore
Bi reku, da je to pomoč Izraelu vzdrževat koncentracijska taborišča za Palestince, ne pa pomoč za te. Saj vemo, da je Gaza popolnoma ograjena in da Izraelci odločajo kaj in koliko bo šlo not in kaj ven, drugod je pa tudi podobno.
Pokvarjenost politikov ZDA in EU je brezmejna.
-------------
seveda in lokavost tega ameriškega debila tudi . Nekaj časa sem še verjel da bo kaj iz njega - ampak zdaj je očitno da je ultra črnošolec ....
tore
# 03.01.2018 ob 12:20
ZDA so namreč največje posamične donatorke omenjeni agenciji in so ji leta 2016 zagotovile skoraj 370 milijonov dolarjev.
skupni evropski znesek je bil leta 2016 tako 470 milijonov dolarjev.


Bi reku, da je to pomoč Izraelu vzdrževat koncentracijska taborišča za Palestince, ne pa pomoč za te. Saj vemo, da je Gaza popolnoma ograjena in da Izraelci odločajo kaj in koliko bo šlo not in kaj ven, drugod je pa tudi podobno.
Pokvarjenost politikov ZDA in EU je brezmejna.
brain2k
# 03.01.2018 ob 12:07
"Jeruzalem je večna prestolnica države Palestina in ni naprodaj za zlato ali milijarde," je v odzivu povedal tiskovni predstavnik palestinskega predsednika ABA Nabil Abu Rudejna"

Nič ni večno. Meje držav so se skozi zgodovino vedno spreminjale, države so izginjale, nastajale so nove države.
Korošec
# 03.01.2018 ob 10:17
Očitno nekaterim ni jasno, da je v Palestini na silo oblast prevzel Hamas, obtožil vse intelktualce in tiste ki so bili še tolikor zmerni in pripravljeni pogajat sodelovanja z Izraelom, ter jih hladnokrno pobil, iztrebil Arafatov Fatah, se vam zdi normalno, da se morajo Palestinci bolj bat Hamasa kot Izraela? In tem teroristom najhujše sorte tudi EU daje naš denar, namesto da bi jim zaprli pipico in zahtevali da se njihovim vodstvom sodi na sodišču zaradi genocida nad lastnim narodom.
Tao3
# 03.01.2018 ob 09:42
Ta Trump dejansko ni diht ... kakšen otrok ...
REsnica
# 03.01.2018 ob 20:47
plešasti debeluh misli, da lahko vse in vsakega (pod)kupi. še najlažje z denarjem davkoplačevalcev.
HOR
# 03.01.2018 ob 13:30
@tore
# 03.01.2018 ob 13:04
"...Tudi jaz, dokler nisem malo pred volitvami prebral, da imajo vsi 4 njegovi odrasli otroci židovske partnerje in da njegovo firmo praktično vodijo židje..."

...
Kakšne sorodnike pa je imel Obama, ki je tolkel rekorde s sporazumi dobave vojaške pomoči Izraelu...!?
LINK
https://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/why-obamas-military-aid-israel-breaking-all-records
guverner
# 03.01.2018 ob 11:06
Vzhodni del mesta (Jeruzalema) je od leta 1967 pod izraelsko zasedbo.

Od leta 1948 do 1967 je bil pa pod jordansko zasedbo. Pred tem pa pod ''zasedbo'' Društva narodov, ki so jo izvajali Britanci. Še pred tem pa pod zasedbo Osmanskega cesarstva. Pred tem ....

P.S.: .Nikoli pa ni bil pod ''zasedbo'' palestinskih Arabcev! :)
šurda
# 03.01.2018 ob 10:19
Ni potem se ob 09:04 oglasi copcop........
Za kaj pa naj bodo Palestinci hvaležni ZDA in Izraelu ?

Zavedati se moramo le tega, da bo znova trpela EU če pride
do nove vojne tam doli, sodeč po dogodkih v Iranu nismo
ravno daleč od tega ! In potem novi in novi begunci pred
vrati EU, tako je to, ker so ZDA malce predaleč, da bi tja
lahko odplul z čolnom ali barko !

Kaj pa grožnje neposlušnim država ?, vsem tistim, ki niso
priznale Jeruzalema kot glavnega mesta Izraela ??
KLIPAN
# 03.01.2018 ob 10:00
@pantha rei
"Bravo, Trump! Ena odlična poteza za drugo. Zelo ponosni na slovenskega zeta!"

Nekaj vas je res.
Šteješ med odlične poteze tudi rekordno prodajo orožja šeriatskim Saudijcem?
Ta je bila še najboljša, a ne?
zeus.zeng
# 03.01.2018 ob 09:42
Trump prek Twitterja zagrozil z ustavitvijo pomoči Palestincem
----------
ta tip res ni normalen . Preko ničvrednih dolarjev brez pokritja ,,šteje ,, palestinska življenja - pa drugi strani pa skupaj z sionisti sankcionira Gazo ... če bi bil čarovnik bi mu zaželel naj se mu jezik , hočem reči ,, tipkajoča dva prsta posušita ,, ... sicer pa je znano da je popolnoma podložen izraelu oz. judovski populaciji v ZDA . S to ,,ameriko bo še križ ,, .....
REsnica
# 03.01.2018 ob 20:47
denarna "pomoč" ni zastonj. Pohleno klečeplazit pred dobrotnikom je demokratična vrednota.
kapljač
# 03.01.2018 ob 19:41
Trump pove svojo kritiko, kot bi jo vsak državljan. "Hvala Titu". "Hvala bogu" Hvala kmečki pameti".
Krepko gre že Na jetra, kako svojo kritiko "zavijajo v celofan opasanimi z mašnicami" ti, ki so že dalja časa v politiki. Zato pa imamo problem v svetu.
"Udarit po Trumpovo" in direkt "na učko", če treba, ima končno učinek , v svetu in politiki in tam kjer " že močno smrdi" v vesolju "
kapljač
# 03.01.2018 ob 19:35
Trump je najmanj v primeri Pakistana ,Palestine, Severne Koreje , Združenih narodov, Nata globoko zakoličil bistvene probleme , ki prihajajo od imenovanih. "Udarit po denarnici" je velik smisel , kako priti do razuma.
HOR
# 03.01.2018 ob 15:30
@KLIPAN
# 03.01.2018 ob 14:48

Samo, da si tokrat spet pisal o največji prodaji in ne le o pogodbah za največje zneske..
Že zadnjič sem ti priložil linke kdo je do zdaj prodal oziroma realiziral največ prodaje Saudijcem in ne samo podpisal pogodbe, ki bi se naj ralizirale v 10 letih in do sedaj le nekaj od tega izpolnil oziroma dobavill*
Trump še ni prodal več orožja Saudijcem, kot Obama, ki pa je tudi že podpisoval pogodbe za del tega kar je sedaj že prodal Trump in kar je manj od tega, kar je že prodal Obama...

*Ni nujno, da vsaka podpisana pogodba postane veljavna. V tem primeru mora biti za izpolnitev vsaj realizirana dobava v vrednosti...

Sicer pa se Trump od predhodnih predsednikov v mednarodni politiki v glavnem najbolj vidno razlikuje po zunanji formi in "stilu" izražanja...
Kazalo