Voditeljico jutranjega programa na MSNBC-ju je Trump označil za
Voditeljico jutranjega programa na MSNBC-ju je Trump označil za "neumno kot noč", njenega sovoditelja pa za "psihota". Foto: Reuters
Donald Trump
Trump je spet napadel medije in jih označil za lažne. Foto: Reuters

Trump je ta teden ostro napadel voditelja in voditeljico jutranje oddaje Morning Joe na televiziji MSNBC, za katero je dejal, da je ne gleda več, in ju osebno užalil. Za Miko Brzezinski je tako dejal, da ima "nizek inteligenčni kvocient" in da je "neumna kot noč", Joeja Scarborougha pa je označil za "psihota".

Voditeljski par je med lansko predsedniško kampanjo Trumpa pogosto povabil kot gosta, odnos med njimi pa se je poslabšal, ko sta postala voditelja do predsednika bolj kritična.

Mika Brzezinski je hčerka maja umrlega Zbigniewa Brzezinskega, svetovalca predsednikov Jimmyja Carterja in Lyndona Johnsona. Scarborough pa je nekdanji republikanski kongresnik.

Medije spet označil za lažne
Trump je objavil več tvitov proti ameriškim medijem, v katerih jih je označil za lažne. Kot je pojasnil, je zmagal na volitvah tudi s svojim načinom retorike in uporabe družbenih omrežij, piše francoska tiskovna agencija AFP.

"Lažni in goljufivi mediji se trudijo, da bi prepričali republikance in druge, da ne smem uporabljati družbenih omrežij – ampak spomnite se, na volitvah 2016 sem zmagal z intervjuji, govori in družbenimi omrežji," je tvitnil Trump.

"Moral sem premagati lažne novice in sem jih. Še naprej bomo zmagovali," je dodal.

Kritizirajo ga tako demokrati kot republikanci
Medtem ko je predsednikovo obnašanje na Twitterju poželo kar nekaj kritike tako s strani demokratov kot republikancev, ga Bela hiša brani. Trump naj bi se tako le odzival na surove napade medijev nanj. Trump vztraja: "Moja uporaba družbenih medijev ni predsedniška – je sodobno predsedniška," je tvitnil v soboto.

Z napadi proti "lažnim medijem" in njihovim upravičevanjem je nadaljeval tudi na shodu, posvečenem veteranom ameriške vojske v Washingtonu. Množici je dejal, da so jim "lažni mediji skušali preprečiti vstop v Belo hišo, ampak jaz sem predsednik in oni niso".

"Nepošteni mediji nam ne bodo nikoli preprečili, da izpolnimo svoje cilje v imenu naših velikih ameriških ljudi," je dodal.