Vatikan sporoča, da pekel obstaja in da je večen. Foto: Reuters
Vatikan sporoča, da pekel obstaja in da je večen. Foto: Reuters

"Nobenega stavka, ki je v tem članku v narekovajih, ne smemo razumeti kot verodostojnega zapisa besed svetega očeta," so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP poudarili v Vatikanu.

V Vatikanu so v četrtek potrdili, da se je papež pogovarjal z veteranom italijanskega novinarstva, 93-letnim Eugeniom Scalfarijem, a ne za intervju.

Kot je objavila La Repubblica, je papež v pogovoru dejal, da ne obstaja pekel, kjer bi duše grešnikov večno trpele. Dodal naj bi, da se po smrti duše ljudi, ki se pokesajo in jim Bog odpusti, pridružijo Bogu pri premišljevanju, duše tistih ljudi, "ki se ne pokesajo in jim torej ni mogoče odpustiti, pa izginejo".

"Večnost pekla"
V Vatikanu so poudarili, da to niso papeževe besede, in izpostavili, da sta "obstoj pekla in njegova večnost" izrecno omenjena v katekizmu.

V preteklosti so večkrat podvomili o verodostojnosti papeževih citatov v intervjujih za La Repubblico, še posebej zato, ker Scalfari priznava, da pogovorov nikoli ne snema. Kljub temu papež Frančišek še vedno opravlja pogovore z njim.