Uredniški izbor - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Uredniški izbor - Arhiv
Država Jelinčiču podarila knjige, za katere so davkoplačevalci odšteli več kot deset tisočakov Poslanska skupina SNS-a oz. njen vodja Zmago Jelinčič je v mandatu 2008–2011 v DZ-ju nabavila za več kot 10.000 evrov knjig in jih ni vrnila. DZ je bil nato neuspešen s sodno izterjavo.
Dom upokojencev Kranj izgubil še drugo tožbo, s katero je od zaposlenih zahteval vračilo potnih stroškov Dom upokojencev Kranj je izgubil še drugo tožbo proti svoji zaposleni zaradi domnevno preplačanih stroškov prevoza na delo.
Oglasi za prepoznavne blagovne znamke z delovno silo na brezplačni preizkušnji Produkcijsko podjetje Bas Production se lahko pohvali s širokim naborom prepoznavnih blagovnih znamk, za katere so snemali oglase, a oglasi nastajajo pod vprašljivimi praksami z vidika pravic ...
Foto: 20 let od Pantanijeve velike zmage na Touru Danes mineva natanko 20 let od zgodovinske zmage na Dirki po Franciji ene najvznemirljivejših osebnosti v zgodovini kolesarstva – Marca Pantanija.
Žalosten vsakdan Venezuelcev: prazne police, nenehni izpadi elektrike, hiperinflacija ... Maracaibo, prestolnica največje venezuelske zvezne države Zulia in srce do pred nekaj leti cvetoče venezuelske naftne industrije, je bil nekoč znan po divjih celonočnih zabavah, na katerih so njeni ...
Če bi vsi živeli kot Slovenci, bi vsako leto porabili za skoraj tri planete naravnih virov Človeštvo je do današnjega dne porabilo vse naravne vire, ki jih je imelo na razpolago za tekoče leto, odslej se zadolžujemo pri prihodnjih generacijah.
Razdvojena Nikaragva še daleč od konca krize Od aprila, ko so se začeli protesti proti predsedniku Danielu Ortegi, je v Nikaragvi umrlo že več kot 300 ljudi, krizi pa ni videti konca.
Evropske volitve prek spleta? Ne prihodnje leto, morda pa leta 2024. Evropska unija skuša tudi z reformo evropske volilne zakonodaje povečati volilno udeležbo na volitvah v evropski parlament. Med drugim tudi z možnostjo volitev prek spleta.
Vrednost Facebooka v enem dnevu nižja za 120 milijard dolarjev Zdi se nezaslišano, da delnice podjetja, ki je četrtletne prihodke povečalo za 42 odstotkov, padejo za 20 odstotkov, a prav to je doletelo Facebook, s čimer je v zrak "odfrčalo" 120 milijard dolarjev.
Po apartheidu zdaj obdobje nasilja nad belopoltimi Južnoafričani? Marca je opozicija v Južni Afriki okarala belopolte južnoafriške kmete, ki se v zadnjem času množično izseljujejo iz države, češ da "bežijo pred samim seboj".
Slovensko podjetje dobilo milijon iz ZDA, razvija avtonomna vozila na umetno inteligenco Visokotehnološko zagonsko podjetje NERVteh je dobilo naložbo v vrednosti milijon evrov. NERVteh razvija tehnologije za ocenjevanje voznikov in algoritme za avtonomna vozila.
Ugotavljanju deviškosti v Afganistanu bo morda le odbila zadnja ura Leta 2018 je v afganistanskih zaporih več sto žensk, saj v državi še vedno opravljajo t. i. teste deviškosti, s katerimi preverjajo, ali so imele spolne odnose pred poroko.
Vodonoša si lahko zdaj z užitkom odpre šampanjec Kar ni uspelo Napoleonu, je uspelo nogometnemu napoleonu.
Tekaški podvig: z Ljubljanskega gradu na Triglav v manj kot 24 urah Med večernim spektaklom izteklega nogometnega prvenstva, ko je v Kazanu Belgija zabila gol Braziliji, je trojica tekačev med nogometnimi navdušenci, ki so po Ljubljani na prostem spremljali tekmo, ...
Darla Smoking ali predrugačenje tradicij kot odgovor prehitremu sodobnemu svetu " Prek Darle s predelavami tradicionalnih muzik na en način ponujava nazaj krik robnega sveta, ki ga sodobni svet ob svoji hitrosti več ali manj ignorira, " pravita Brgs in Nac, oba sicer posamič že ...
Britanski vladi, oslabljeni po odmevnih odstopih, teče voda v grlo Odstopa britanskega zunanjega ministra Borisa Johnsona in ministra za brexit Davida Davisa sta jasen kazalnik, da britanska vlada ni nikoli zares strnila vrste glede brexita, temveč je bil ta vedno ...
Fascinantna najdba na Gosposvetski cesti: poznorimska nekropola z več kot 350 skeletnimi pokopi Čeprav je bilo območje današnje Gosposvetske ceste v Ljubljani že povsem zunaj obzidja rimske Emone, pa je za del takratnega prebivalstva tam ležalo prav posebno mesto.
OZS: Naš namen ni ustvarjanje suženjstva, a prevozniki postajamo avtošola za nemško gospodarstvo Po našem razkritju, da sta GZS in OZS ministrstvu predlagala podaljšanje obdobja, po katerem bi morali biti tuji delavci iz BiH-a za ohranitev delovnega dovoljenja zaposleni najmanj pet let pri ...
Usodni selfi - ko na pametni telefon posnameš lastno smrt Kako daleč bi šli, da posnamete popoln selfi? Nekateri so šli – predaleč in jih je med fotografiranjem samih sebe pomendral slon, odnesel val, povozil vlak.
"V taboriščih je tudi to, ali živijo begunci v šotorih ali kolibah, politično vprašanje" Begunska taborišča so verjetno najneposrednejši prevod politike v prostor, pravi švicarski arhitekt Manuel Herz, ki je preučeval taborišča v Alžiriji in Čadu.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
MMCteden 1. svetovna vojna Jezikovni spletovalec Podcast Številke Lepota bivanja Živalski otok
Kazalo