Uredniški izbor - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Uredniški izbor - Arhiv
Bodo zgodovinske volitve Turčijo vrnile v preteklost? Nedeljske predčasne predsedniške in parlamentarne volitve v Turčiji bodo morda zadnje demokratične parlamentarne volitve v tej, za zdaj še, sekularni državi.
Pri 15 letih je v Indiji razvila svojega robota, pri 30 se po vsem svetu zavzema za etično umetno inteligenco "V moji šoli je bilo v razredu od 70 do 80 učencev, učitelj se je ukvarjal s petimi najboljšimi učenci in desetimi najslabšimi, vsi vmes so pa dejansko izviseli. Zdaj pa si predstavljajte, da ...
Med delavci v vročini: "Delali bi tudi v Afriki, če bi nas tja poslali" Kljub visokim temperaturam in močnemu sevanju UV-žarkov, gradbeni, cestni in tudi luški delavci večino dneva preživijo na prostem, kar lahko vodi v resne zdravstvene težave.
Svetovni dan beguncev: "Ljudi obravnavajmo kot ljudi, ne pa kot nezaželene naravne pojave" "Če želijo ostati pri nas, se morajo kulturno integrirati, ne glede na njihov status. Lahko so begunci, ekonomski migranti, lahko so prišli sem, ker so se zaljubili ali pa iz čisto tretjega vzroka,"
Nizozemski fenomen: vas, v kateri živijo le ljudje s hudo demenco Po 65. letu je dementen že vsak peti človek; ker število obolelih za to dolgotrajno boleznijo, ki izčrpa tudi svojce, narašča, je tudi v Sloveniji primerno iskati alternativo za oskrbo: edinstven ...
"Dojenje in cepljenje učinkovita v boju proti genitalnim rakavim obolenjem" Profesor Harald zur Hausen je iskriv sogovornik, zavezan znanosti in raziskovanju.
Poznavanje zgodovine nam omogoči pripravo vseh možnih scenarijev "Sedanjost je nakopičena preteklost." Pravi Patrick Boucheron, eden najuglednejših francoskih zgodovinarjev.
Otroci, ki vzljubijo gozd, so do narave spoštljivi, tudi ko odrastejo Skozi gozdno pedagogiko skušajo na Gozdarskem inštitutu Slovenije gozd in spoštljiv odnos do narave približati najmlajšim, zato pod svoja drevesa večkrat povabijo šole in vrtce.
Zamolčano nasilje nad starejšimi: žrtve se sramujejo zlorab svojih najbližjih Nasilje nad starejšimi je v naši družbi pogostejše, kot si mislimo, a ker ima toliko različnih obrazov, ga je težko prepoznati, o njem se v javnosti ne govori, o nasilju, ki ga doživljajo, pa zaradi ...
Slovensko morje onesnažuje plastika, ne pa kemikalije Slovensko morje je z vidika kemijskih spojin zelo čisto, posodobljeni čistilni napravi na Obali uspešno prečiščujeta komunalne odplake, vseeno pa se pri nas zadržuje več mikroplastike kot drugje po ...
Trump in Kim napisala zgodovino - od rokovanja do podpisa dogovora Ameriški predsednik Donald Trump in severnokorejski voditelj Kim Džong Un sta v Singapurju podpisala dogovor, v katerem se je Severna Koreja obvezala k popolni jedrski razorožitvi, ZDA pa bodo ...
Pritiski na sindikaliste v Domu upokojencev Kranj. V drugem sindikatu zadovoljni, da jih vodi "razsoden gospodar" V domu upokojencev Kranj so se odnosi med direktorico in sindikatom zaradi izplačevanja stroškov prevoza na delo zaostrili, spor pa se je preselil na sodišče, kar za DU Kranj pomeni visoke stroške ...
Počitniško delo: ponudbe je veliko, mladim izkušnje ponujajo tudi občine Po napornem izpitnem obdobju in končevanju ocen v srednjih šolah sledijo težko pričakovane počitnice. Številni mladi bodo del prostega časa namenili tudi počitniškemu delu.
Bi morali bela LED-svetila zaradi svetlobnega onesnaževanja prepovedati? Lepota neokrnjene nočne narave izginja, saj je svetlobno onesnaženje dodobra "izbrisalo" zvezde z neba. Največja grožnja so bele LED-svetilke (4.000 K), ki svetijo z veliko belo-modre svetlobe.
Veliko odpadne plastike je zanič in predelava ne prinaša dobička Ministrstvo za okolje in prostor ne razume, zakaj družbe ne odvažajo odpadne embalaže, ki se je je nabralo že za 6000 ton, Ekologi brez meja pa opozarjajo, da je vzrok tudi v slabi plastiki, katere ...
Rusija pred SP-jem – od dobička in homofobije do trkanja Kitajske na nogometna vrata "Ruski BDP bi se lahko zaradi svetovnega nogometnega prvenstva povečal za 31 milijard dolarjev." "Svetovno prvenstvo bo imelo le majhen kratkoročen vpliv na rusko gospodarstvo."
Volilni dan na MMC-ju iz minute v minuto Volivci so izbrali novih 90 poslancev, ki bodo sestavljali državni zbor prihodnja štiri leta. Končni izidi bodo znani 11. junija. Na MMC-ju smo volilni večer spremljali iz minute v minuto.
Estonija utira pot na področju brezplačnega javnega prevoza Estonija, znana po digitalizaciji, postavlja nove mejnike tudi na področju javnega prevoza.
Luka Zahović: Po drugem zlomu sem si rekel, da se ne bom smilil samemu sebi Nogometno državno prvenstvo, ki se je končalo v nedeljo, je z 18 spomladanskimi zadetki, 17 jih je dal na zadnjih 12 tekmah, zaznamoval tudi najboljši strelec Luka Zahović.
"Pri nas med staranjem v lastnem domu in v domu za starejše ni dosti druge izbire" Sobivanje lahko pomembno vpliva na kakovost življenja, saj so starejši v bivanjskih skupnostih manj osamljeni, olajšajo si vsakodnevna opravila in znižajo stroške.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
MMCteden 1. svetovna vojna Jezikovni spletovalec Podcast Številke Lepota bivanja Živalski otok
Kazalo