Uredniški izbor - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Uredniški izbor - Arhiv
Žival kot praznično darilo? "Prosimo, ne!" Nemška zavetišča za živali so se odločila, da bodo v prazničnih decembrskih dneh začasno ustavila oddajanje živali, saj opozarjajo, da domači ljubljenčki nikakor niso prava izbira za darilo.
Ženske v znanosti: "Računalništvo ni v nasprotju z žensko naravo" So ženske manj ambiciozne? Jih upočasni materinstvo? Jih ovirajo družbeno zasidrani stereotipi in spolne vloge? To so vprašanja, ki si jih je zastavljalo omizje, posvečeno težavam žensk v znanosti.
Cilj treh zimskih botrov ‒ vsakemu otroku podariti darilo December je mesec veselja, radosti, praznovanja in obdarovanja, a vsi si daril zaradi težkih finančnih razmer ne morejo privoščiti. V tem primeru pomembno vlogo opravljajo humanitarne akcije.
Majda Širca o Vodniku po Ljubljani, bunkerirani slovenski nanizanki iz 70. let Eden največjih in najdražjih projektov TV Ljubljana, nanizanka z naslovom Vodnik po Ljubljani oziroma Devet krogov nekega raja, ni bil nikoli dokončan.
Pozimi v gore le s primerno opremo in z zadostnimi izkušnjami V hribe je vedno primerno iti, toda le s pravo opremo, ob tem da izberemo cilje, primerne svojim izkušnjam in sposobnostim, je ob mednarodnem dnevu gora in ob začetku zimske sezone v gorah poudaril ...
Ivica Buljan: Družinska saga kot metafora za razumevanje slovenske zgodovine Skozi zgodbo ene družine je metaforično povedana zgodovina celega naroda, strne bistvo Ivica Buljan, režiser predstave V imenu matere , v kateri Ivo Svetina potuje po dobrih 100 letih drobcev ...
So kohezijska sredstva uspešna pri odpravljanju zaostanka manj razvitih regij? "R azlike z zahodno regijo so velike in se povečujejo, tudi znotraj vzhodne kohezijske razlike med regijami rastejo, nekaj očitno ne deluje," je dejal direktor zasavske razvojne agencije Tadej ...
Sindikati protestirali pred gospodarstveniki: Zahtevamo višje plače "Z veseljem delam, še raje živim," "Pošlji GZS30 na 1919" in "Skupaj za višje plače" so sporočila protesta sindikatov pred poslopjem gospodarskih organizacij.
"Volkovi že prihajajo na domača dvorišča in raztrgajo domače pse, ki so privezani na verigo" Lovci pozivajo ministrstvo za okolje, da uredi ravnanje tako z volkovi kot tudi s šakali.
Vročinski valovi: globalno segrevanje ogroža več 100 tisoč Slovencev Vzdrževalna dela na cesti so tudi letos spremljala turistično konico. Avtomobili so se v poletnem zastoju ustavili na primorski, gorenjski ali kateri drugi slovenski avtocesti.
V delti Nigra: kjer domačini "dihajo in pijejo Shellovo umazanijo" "Šokiralo me je, da v celotni delti Nigra, ki je kljub vsemu še vedno zelo zelena, zrak smrdi po nafti. Voda ni več pitna, zemlja je sicer še rodovitna, a so rastline zastrupljene, zaradi več ...
"Gonilna sila okužb z virusom HIV so osebe, ki ne vedo, da so okužene." Poznaš svoj status? Okužba z virusom HIV je še vedno neozdravljiva, a sodobna zdravila ljudem omogočajo normalno življenje, brez strahu, da bi okužili ljudi okoli sebe, celo otroke, ki jih zaplodijo, saj je virus v ...
Ko človek obleži v lastnih izločkih in čaka na pomoč sosedov ali nevladnikov Ob vstopu v sobo naletiva na možaka, stisnjenega ob spodnji rob postelje, kjer je bila vzmetnica še suha.
Kek pred enako nalogo kot pred ducat leti - kako iz brezna na vrh Južna Afrika. Jo'burg. 18. junija 2010. Slovenija - ZDA 2:0. Odmor. Ali pa pet dni pozneje. Zadnji žvižg v Port Elizabethu. Slovenija je navidezno v osmini finala svetovnega prvenstva v nogometu.
InSight je na Marsu, prvi pristanek po šestih letih Nasina sonda InSight je pristala na Marsu nepoškodovana in je že poslala prvo fotografijo. Gre za prvi pristanek na Marsu po šestih letih. Nasina sonda InSight je pristala na Marsu, 146
Prevratna leta v balkanski versajski državi Ob koncu prve svetovne vojne je zavladalo vsesplošno olajšanje in Slovence je preveval navdušujoč up o svetli prihodnosti v okviru nove, bratske države.
Boštjan Kline raje išče hitrost kot popolnost Boštjan Kline je ob neuspešni lanski sezoni dobil veliko lekcijo: " Predvsem sem se naučil, da neuspeh ni nič strašnega."
Rudolf Maister – od mitizacije do zgodovinskega spomina "Ne priznavam teh točk. Maribor razglašam za posest Države Slovencev, Hrvatov in Srbov in prevzemam v imenu svoje vlade vojaško poveljstvo nad mestom in vso Spodnjo Štajersko," je 1. novembra 1918 ...
Christian Petzold: "Fašiste bo na koncu pokopalo to, da ne premorejo smeha in empatije" Christian Petzold, režiser "razdeljene nemške zgodovine" ter "gonilna sila berlinske šole, ki je nemškemu filmu vrnila nekdanji glamur", kot se radi izražajo kuratorji filmskih retrospektiv, je bil ...
Dejstva so kruta: Slovenija je samo 38. in brez igre Naliti si čistega vina in postaviti realna pričakovanja – to naj bi moral imeti naslednji selektor slovenske nogometne reprezentance.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
MMCteden 1. svetovna vojna Jezikovni spletovalec Podcast Številke Lepota bivanja Živalski otok
Kazalo