Zdi se, da je na tokratnih volitvah precej manj nagovarjanja preko televizijskih oglasov in jumbo plakatov in precej več preko socialnih omrežij. Verjetno zaradi gospodarske krize, ki je tudi strankam precej zmanjšala proračune. Foto: BoBo
Zdi se, da je na tokratnih volitvah precej manj nagovarjanja preko televizijskih oglasov in jumbo plakatov in precej več preko socialnih omrežij. Verjetno zaradi gospodarske krize, ki je tudi strankam precej zmanjšala proračune. Foto: BoBo
Uroš Rotnik, plakat
Plakat Uroša Rotnika, v ozadju TEŠ. Foto: BoBo
SDS
Na SDS-ovih volilnih plakatih je večinoma besedilo, ne slike kandidatov. Foto: BoBo

Stranke so se na volitve podale z različnimi volilnimi gesli. Demokratična stranka dela ima dve "Delo in pravična delitev" in "Delu in znanju čast in oblast". DeSUS volivce nagovarja z "Za uspešno Slovenijo", Državljanska lista Gregorja Viranta - Lista Virant pa z "Ekipa za prihodnost".

Gibanje za Slovenijo v kampanji nastopa z volilnim geslom "Združeni naprej. Za drugačno Slovenijo", LDS pa z "8x5 Enostavna država napredna država!".

Lista Zorana Jankovića - Pozitivna Slovenija nadaljuje s podobnim geslom, kot ga je imel Zoran Jankovič na zadnjih lokalnih volitvah, in sicer "Dela. Upanje. Bolje.".

"Vrnimo upanje Sloveniji" je geslo NSi-ja, "Pametna rešitev 10+100" SDS-a. SLS je na tokratnih volitvah brez klasičnega gesla, na volilnih plakatih pa je poleg imena stranke zapisano še ime predsednika Radovana Žerjava.

SNS-ovo volilno geslo je "Pometimo Slovenijo", podkrepili so ga še z deljenjem in nastopanjem z metlami, SMS - Zeleni se predstavljajo z "Za zeleni preboj", SD s kratkim "Naprej", pri Zaresu gesla nimajo.

Zanimivejše izjave kandidatov
Kandidati in kandidatke pa volivce ne samo prepričujejo, ampak tudi nasmejijo ali razjezijo. MMC je za vas tako izbral nekatere zanimivejše izjave predstavnikov strank.

Franc Kramar (Gibanje za Slovenijo): "Mi ljudi, ki so aktivni v strankah, ki so bili 'majski partizani', ne želimo. Želimo, da z nami sodelujejo tisti, ki so se dokazali z lastnim delom in niso kompromitirani, brez afer, kakršnih koli spornih indicev. Verjemite, še precej takih je v Sloveniji." (MMC, 6. 10 2011)

Borut Pahor o Zoranu Jankoviću: "Gospod Janković je pozitivna osebnost. Njegova slabost ... On jih najbolj pozna."
Zoran Janković o Borutu Pahorju: "Najbolj cenim to, kar je naredil pri sporazumu s Hrvaško. Kot slabost, da je pustil, da se je mimo njega dogajalo preveč stvari na področju gospodarstva." (Pogledi Slovenije 10. 11. 2011)

Janez Janša o Gregorju Virantu: "Vsi imamo pozitivne in negativne lastnosti. Mislim, da je dobro za vse, če iščemo bolj pozitivne."
Gregor Virant o Janezu Janši: "O negativnih ne bi, bi si pa želel, da bi bila reakcija o moji osamosvojitvi manj žolčna.
Odgovor Janeza Janše: "Če bi zanjo vedeli, bi se to morda zgodilo." (Pogledi Slovenije 10. 11. 2011)

Borut Pahor Zoranu Jankoviću: "Boš ti odločal o teh stvareh, če boš premier? Potem ti povem, da boš v primežu takih interesov in takih vplivov … Zato pa moraš na drugi strani imeti AUKN." (Pogledi Slovenije 10. 11. 2011)

Gregor Virant (Lista Virant): "Ne glede na to, ali bomo v koaliciji kot prva, druga ali tretja stranka, bomo čvrsto stali za svojimi načeli in programom. Ne bomo se nikomur podrejali." (MMC, klepet, 15. 11. 2011)

Zmago Jelinčič (SNS): "Mi smo vest slovenskega političnega prostora." (Soočenje na TV Slovenija, 15. 11. 2011)

Janez Janša (SDS): "SDS ni imel namena blokirati vlade. Tudi če bi ga imel, pa ga ni, bi bili težko uspešnejši od vlade same. Takšne blokade, kot so si jo sami postavili, mi ne bi bili nikoli sposobni." (Soočenje na TV Slovenija, 15. 11. 2011)

Gregor Golobič (Zares): "TEŠ 6 je Patria te vlade." (Soočenje na TV Slovenija, 15. 11. 2011)

Borut Pahor (SD): "Dokler ne bomo gotovi, da bo nov sistem boljši, kot ga imamo, ne bomo skočili v prazen bazen. Prejšnja vlada nam ni pustila prijazne dote." (Soočenje na TV Slovenija, 15. 11. 2011)

Radovan Žerjav (SLS) odgovor gledalcu na vprašanje, kje bo, ko bo na Trojanah meja: "Na carini." (Soočenje na TV Slovenija, 15. 11. 2011)

Slavko Bobovnik: "Karl Kresal ..." (Soočenje na TV Slovenija, 15. 11. 2011)

Romana Jordan Cizelj (SDS): "V Ljubljani nabito polna modro-rumeno valovi dvorana hotela Lev." (Twitter, 19. 11. 2011)

Franci Kek (Zares): "Nekoč sem bil precej priljubljena oseba, a sem potem postal poslanec." (Twitter, 21. 11. 2011)

Katarina Kresal (LDS): "Je v Šiški še kaj odprtega? A v Šiški še kdo da svoj glas :)" (Twitter, 21. 11. 21011)

Darko Krajnc (SMS - Zeleni): "Padli smo nizko, če prodajamo vsa podjetja južnim sosedom zdaj, ko jim je padla vrednost." (Soočenje na TV Slovenija, 22. 11. 2011)

Miran Gjörek (SNS) o stanju v DZ-ju: "Floskula, da ne trgujemo z glasovi, ne drži." (Soočenje na TV Slovenija, 24. 11. 2011)

Karl Erjavec (DeSUS): "Ne govorite, da se ne da tajkunov preganjati. Mene so preganjali zaradi nevestnega dela, vsi tajkuni pa so nevestno delali." (Soočenje na TV Slovenija, 24. 11. 2011)

Franc Žnidaršič (DSD): "V razvitem svetu danes najlažje prenašajo gospodarsko krizo podjetja, kjer je soupravljanje, solastništvo in soudeležba pri dobičku že dalj časa način razvoja in prosperiteta gospodarskih subjektov." (MMC, klepet, 24. 11. 2011)

Ljudmila Novak (NSi): "NSi ni RKC, sem pa kristjanka, ki tudi na svoji koži zaradi tega doživljam določena kršenja človekovih pravic in zasramovanja, kar se dogaja tudi duhovnikom." (MMC, klepet, 25. 11. 2011)