Volivke in volivci so lahko predčasno glasovali. Foto: MMC RTV SLO
Volivke in volivci so lahko predčasno glasovali. Foto: MMC RTV SLO
Vojaki se pritožujejo nad volitvami

Državna volilna komisija (DVK) je spororčila, da je v torek svoj glas oddalo 6.645 volivk in volivcev, v sredo 11.135, danes pa še 13.555. V prvi volilni enoti Kranj sta na predčasnih volitvah glasovala 4.502 volivca, v drugi volilni enoti Postojna pa jih je glasovalo 3.940. V tretji volilni enoti Ljubljana Center se je predčasnega glasovanja udeležilo 5.955 volivk in volivcev, v četrti volilni enoti Ljubljana Bežigrad pa 5.132 volivk in volivcev.

V peti volilni enoti Celje je svoj glas oddalo 4.167 volivk in volivcev, v šesti volilni enoti Novo mesto 3.080, v sedmi volilni enoti Maribor 2.408 in v osmi volilni enoti Ptuj 2069. V volilni enoti Koper je glasovalo 13 volivk in volivcev, v Lendavi pa 69.

Zadnji dan za vložitev zahteve za glasovanje na domu
Volivke in volivci, ki se v nedeljo ne bodo mogli udeležiti volitev, so lahko predčasno glasovali na sedežih okrajnih volilnih enot. Volišča so bila odprta od 9. do 17. ure, volivci pa so morali s sabo imeti osebni dokument in obvestilo okrajne volilne komisije. Predčasno se je lahko glasovalo le na okrajni enoti stalnega bivališča volivca.

Danes je bil tudi zadnji dan za vložitev zahteve za glasovanje na domu, volišču posebej prirejenem za invalide ali izven kraja stalnega bivališča. Bolne in invalidne volivce, ki ne morejo na volišča bo po vložitvi zahteve na domu obiskal t.i. leteči odbor in jim omogočil oddajo glasu.

Vsaka okrajna komisija je določila tudi po eno, t.i. OMNIA volišče, na katerem lahko glasujejo tisti, ki v nedeljo ne bodo v kraju svojega stalnega bivališča in so o tem obvestili svoje okrajne komisije. Enako velja za posebna volišča prirejena invalidom. Takih je 97.

Vojaki se pritožujejo nad volitvami