Vlado Čuš meni, da v predvolilni kampanji nobena stranka ni parlamentarna. Foto: MMC RTV SLO
Vlado Čuš meni, da v predvolilni kampanji nobena stranka ni parlamentarna. Foto: MMC RTV SLO

"V 21. stoletju bodo preživeli oziroma bolje živeli tisti, ki bodo obvladovali vodo, hrano in energetiko. Tega se v Sloveniji premalo zavedamo, imamo pa vse to na dlani," je na predstavitvi kandidatov v 8. volilni enoti dejal predsednik stranke Vlado Čuš.
Kandidati Zelenih Slovenije v tej volilni enoti so poleg Čuša še Daniel Hemghelman, Milena Babič, Alenka Sovinc Brglez, Milan Trol, Igor Kocbek in Viktorija Bezjak.

Predstavili so tudi svoj volilni program, kjer med drugim napovedujejo "vrnitev ukradenega državnega premoženja pravim lastnikom", ustavitev neustavnih sodnih postopkov in ukinitev zastaranja kaznivih dejanj v privatizaciji.

Zelene tehnologije bolj nepristranski mediji
Zavzemajo se tudi za tehnološko posodobitev gospodarstva, spodbujanje zelenih tehnologij in delovnih mest, finančno podporo za obnovljive vire energije in učinkovito rabo energije, zagotovitev pitne vodne iz pipe vsem gospodinjstvom, večjo avtonomijo učiteljev ter subvencije kmetom po oddanem pridelku.

Najnižja pokojnina za polno delovno dobo mora po besedah Čuša pokriti osnovne življenjske stroške. Prav tako začetna plača delavcev ne sme biti nižja od 720 evrov neto, otroški dodatek pa mora pokriti stroške šolanja, meni Čuš. Sprememb si želijo tudi na medijskem področju, saj se v predvolilni kampanji čutijo zapostavljene.