Marija Šerifović je s svojimi zapisi na Twitterju poskrbela za pravi vihar. Foto: EPA
Marija Šerifović je s svojimi zapisi na Twitterju poskrbela za pravi vihar. Foto: EPA
Srbija: Moje 3 - Ljubav je svuda
Šerifovićeva je na novinarski konferenci stopila v bran modni oblikovalki Ani Ljubinković, ki je oblekla letošnje srbske predstavnice, skupino Moje 3. Foto: EPA
Marija Šerifović
Marija Šerifović je s pesmijo Molitva Srbiji pripela zmago na Evroviziji leta 2007. Foto: EPA
1. Srbija: Željko Joksimović - Nije Ljubav Stvar
Srbija je na Evroviziji vajena visokih uvrstitev, prav lani ji je Željko Joksimović s skladbo Nije ljubav stvar pripel tretje mesto. Foto: EPA

Začelo se je z novinarsko konferenco, na kateri so letošnje srbske predstavnice, skupino Moje 3, nejevoljni novinarji vprašali, kdo je poskrbel za njihova odrska oblačila in zakaj ta oseba ni bila nemudoma poslana domov.

Namesto Mirne Radulović, Nevene Božović in Sare Jovanović pa se je oglasila Marija Šerifović, ki je novinarjem ostro zabrusila: "Poglejte sebe, kako ste vi videti!"

Njen odziv je izzval precejšnje negodovanje med predstavniki sedme sile, nad netaktnostjo ene izmed članic uradne evrovizijske delegacije pa niso bili preveč navdušeni niti vodilni možje srbske radiotelevizije RTS v Beogradu.

Nad albanskega predstavnika
Toda Marija še ni končala. Svoj ostri jezik je preselila na Twitter, kjer je v četrtek zvečer med nastopom Albanije, za katero sta v drugem polfinalu zapela Adrian Lulgjuraj in Bledar Sejko, pod svojim uporabniškim imenom @futomaki zapisala: "Kreten zaraščeni, kaj se dereš!"

Ta spletni zapis je hitro zaokrožil po srbskih medijih, Šerifovićeva pa je v rokavu skrivala še nekaj materiala.


Kaj vse se na Evroviziji počne na stranišču?
Najprej je presenečeno zapisala, da je očitno izzvala nekakšen škandal na Evroviziji, nato pa dodala: "Ljudje, odkrijte lepote življenja in ne igrajte se z mano!"

Takoj zatem pa je sledila še grožnja: "Ker če se boste igrali, bi lahko številni prebrali, kaj na tej isti Evroviziji vi počnete po WC-jih!" je namignila na umazane podrobnosti, ki jih ve o drugih.

Po Beogradu in Malmöju pa se že šušlja, da bo generalni direktor RTS-a zaradi izjav Šerifovićeve domov predčasno poklical celotno srbsko evrovizijsko delegacijo s komentatorjem vred, čeprav bi morali na Švedskem ostati vse do nedelje.