Ste med kupci pametnega telefona Samsung Galaxy Note 7?

Galaxy Note 7 lahko eksplodira!

Potem ko je podjetje Samsung zaustavilo prodajo pametnega telefona Samsung Galaxy Note 7, je zaradi nevarnosti eksplozije uporabo telefona na letalu prepovedala Adria Airways.

Pred dnevi je eden največjih proizvajalcev pametnih telefonov na svetu, Samsung, sporočil, da so zaustavili prodajo modela telefona Galaxy Note 7, saj je temeljita raziskava odkrila težavo pri delovanju baterije. Zaradi stika anode in katode namreč lahko pride do pregrevanja baterijske celice in v skrajnem primeru do eksplozije.

Po trditvah odgovornih gre za izjemno redko napako v proizvodnji, a bo podjetje kljub temu zamenjalo vse Galaxy Note7 s popolnoma novimi telefoni. Adria Airways je uporabo telefona na njihovih letih prepovedala.

Evropska agencija svetuje prepoved uporabe telefona

Telefon Galaxy Note 7 mora biti med letom popolnoma izključen, prav tako je med letom prepovedano polnjenje baterije, kar vključuje tudi prenosne polnilnice. Adria Airways je ukrepe sprejela na podlagi priporočila Evropske agencije za varnost v letalstvu. Hkrati velja prepoved shranjevanja telefona v oddani prtljagi ali v ročni prtljagi, ki se odda pred vhodom na letalo. Ukrepi so posledica številnih poročil o eksplozijah pametnega telefona. Zaradi napake na bateriji lahko ta predstavlja nevarnost požara in opeklin.

Samsung bo telefone brezplačno nadomestil z novimi

Iz podjetja Samsung kupce aparata Galaxy Note7 pozivajo, naj naprave izključijo in jih ne uporabljajo. Čeprav je možnost tveganja, da do omenjene okvare dejansko pride, izjemno majhna, v podjetju odsvetujejo kakršno koli tveganje. Od 19. septembra dalje bo Samsung obstoječe telefone brezplačno zamenjalo z novimi. Slovenski kupci bodo to lahko storili na mestu nakupa ali pri pooblaščenih trgovcih podjetja Samsung. Tisti pa, ki so telefon že naročili, bodo morali na novega počakati nekoliko dlje, saj obstoječi telefoni s sporno baterijo niso več v prodaji.

Spremljajte nas tudi na in !

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 0

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor
Zadnja oddaja
Arhiv oddaj
NE PREZRITE
Več
  • Zlom roke pri 92-letni stanovalki odkrili šele po več kot 24 urah

  • Do konca leta bo pripravljen Predlog zakona o dolgotrajni oskrbi

  • Obiskali smo dom za starejše na Dunaju

  • Kako varna je voda, ki teče po azbestnih ceveh?

  • Zaradi opioidov vsak dan umre 130 Američanov

Facebook

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Twitter