Ste med kupci pametnega telefona Samsung Galaxy Note 7? Foto:
Ste med kupci pametnega telefona Samsung Galaxy Note 7? Foto:

Po trditvah odgovornih gre za izjemno redko napako v proizvodnji, a bo podjetje kljub temu zamenjalo vse Galaxy Note7 s popolnoma novimi telefoni. Adria Airways je uporabo telefona na njihovih letih prepovedala.

Evropska agencija svetuje prepoved uporabe telefona

Telefon Galaxy Note 7 mora biti med letom popolnoma izključen, prav tako je med letom prepovedano polnjenje baterije, kar vključuje tudi prenosne polnilnice. Adria Airways je ukrepe sprejela na podlagi priporočila Evropske agencije za varnost v letalstvu. Hkrati velja prepoved shranjevanja telefona v oddani prtljagi ali v ročni prtljagi, ki se odda pred vhodom na letalo. Ukrepi so posledica številnih poročil o eksplozijah pametnega telefona. Zaradi napake na bateriji lahko ta predstavlja nevarnost požara in opeklin.

Samsung bo telefone brezplačno nadomestil z novimi

Iz podjetja Samsung kupce aparata Galaxy Note7 pozivajo, naj naprave izključijo in jih ne uporabljajo. Čeprav je možnost tveganja, da do omenjene okvare dejansko pride, izjemno majhna, v podjetju odsvetujejo kakršno koli tveganje. Od 19. septembra dalje bo Samsung obstoječe telefone brezplačno zamenjalo z novimi. Slovenski kupci bodo to lahko storili na mestu nakupa ali pri pooblaščenih trgovcih podjetja Samsung. Tisti pa, ki so telefon že naročili, bodo morali na novega počakati nekoliko dlje, saj obstoječi telefoni s sporno baterijo niso več v prodaji.