Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Okolje

Po večini države se je že občutno shladilo, prihaja dež, ponekod tudi sneg

Krajevne padavine in posamezne nevihte se od severa že širijo po vsej državi. Občutno se bo shladilo, ponekod v osrednji in južni Sloveniji se bo meja sneženja spustila do nižin.

2

Več novic

Ture avanture V Škocjanskem zatoku postavili hotel za žuželke

V naravnem rezervatu Škocjanski zatok pri Kopru je zrasel hotel za žuželke ‒ gre za objekt iz naravnih materialov, ki različnim vrstam žuželk nudi primeren prostor za gnezdenje.

4

Posvoji in očisti obalo Pri Strunjanu v dveh urah pobrali 20.000 cigaretnih ogorkov

Ste vedeli, da lahko posvojite košček slovenske obale? A tisti del, ki ga boste posvojili, boste morali tudi očistiti. Največkrat cigaretnih ogorkov.

27

Komentar Pritiski zaradi Mojce Dumančič: "Nesprejemljiv poskus vplivanja na poročanje"

Občinski svet Kanala ob Soči je pred dnevi sprejel sklep, v katerem uredništvu informativnega programa Televizije Slovenija predlaga, da oceni objektivnost poročanja dopisnice Mojce Dumančič.

86

Vreme in podnebje Za nami nadpovprečno topla zima, prehod v pomlad sončen

Začelo se je trimesečno obdobje meteorološke pomladi, ki prinaša v prvih dneh tega tedna sončno in stabilno vreme, medtem ko se konec tedna za kratek čas obeta prehod fronte in ohladitev.

7
Več

Svet živali

Več kot 30.000 slonjih infrardečih podob kot del rešitve za njihov obstoj?

Da bi pomagali ljudem in slonom živeti v sožitju, so se britanski znanstveniki lotili razvoja aplikacije, ki bo ljudi tudi v temi opozorila, da se v bližini nahajajo sloni, s čimer se bi število nevarnih srečanj s temi ogromnimi sesalci zmanjšalo.

7

Izbor

Avstralija "Koale lahko izumrejo v času naših življenj"

Koale, drevesa objemajoči simbol Avstralije, v domovini ogroža vse več dejavnikov. Njihov naravni življenjski prostor se krči zaradi požarov in izsekavanja gozdov, populacijo pa ogrožajo tudi bolezen klamidija in avtomobilske nesreče.

24

Intervju Pretkan načrt Bruslja: Zelena Evropa bo vnesla tudi drugačen način življenja

Nov tip evropske hiše kot sončnica s streho iz solarnih celic, ki se obrača proti soncu, zbira deževnico in lovi veter. "Forma objektov mora slediti naravi," meni arhitekt Koichi Takada, čigar avstralski biro je zasnoval estetiko ogljično nevtralne hiše.

113

Afrika Veliki zeleni zid za izboljšanje življenja v Sahelu dobiva nov zagon

Veliki zeleni zid je ambiciozen projekt izboljšanja življenjskih razmer v Sahelu, vendar je po 14 letih izvajanja šele pri 18 odstotkih poti do cilja. Nove finančne spodbude in izjave afriških voditeljev zdaj dajejo občutek, da projekt dobiva nov zagon.

54

Mrzli luksuz Tritonski vozovi in kričanje sredi noči: kako so v Afriko drago prodajali led iz ledenih jam

Led iz ledenih jam v Trnovskem gozdu in na Nanosu so nekdaj s težkimi vozovi tovorili v Trst, od koder so ga z ladjami vozili vse do Afrike. Led, s katerim so nekoč hladili pijače in živila, iz njega pa izdelovali tudi sladoled, zadnja leta hitro izginja.

59

20 v 2020 Okolje: Požari, vročinski valovi, plastika, izginjanje vrst. Cepiva za naravo ni.

"Ljudje naravi še naprej prizadejamo rane – puščave se širijo, mokrišča in gozdovi izginjajo, oceani se dušijo v plastiki, zaradi slabega zraka umre devet milijonov na leto, 75 odstotkov nalezljivih bolezni prihaja od živali. A narava vedno udari nazaj."

47

Podnebne spremembe Kaj se dogaja s Cerkniškim jezerom? Presahnilo je kar štirikrat, ribe rešujejo

Cerkniško jezero navadno presahne dvakrat na leto, letos pa se je izpraznilo kar štirikrat, zgodilo pa se je tudi več nepričakovanih manjših upadov vode. Ribe se ne morejo množiti, uničena so gnezda ptic, nekatere med njimi so odletele drugam.

54
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov