Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Okolje

Na Polzeli bodo prihodnji teden začeli urejati nasip na levem bregu Savinje

Gradnja protipoplavnih nasipov v Savinjski dolini bo predvidoma stekla marca prihodnje leto, je v izjavi za medije po sestanku s polzelskim županom Jožetom Kužnikom napovedal vodja vladne službe za obnovo po poplavah in plazovih Boštjan Šefic.

Okolje Golob: Slovenija lahko vodi prizadevanja za zaščito Sredozemskega morja

Slovenija je kot ena od vodilnih držav v prizadevanjih za zaščito morja in obal pripravljena na predsedovanje barcelonski konvenciji v obdobju 2024–2025, je na uvodu v ministrsko zasedanje pogodbenic konvencije v Portorožu zagotovil premier Robert Golob.

3

Evropska unija Bruselj predlaga nova pravila za dobrobit živali, tudi za vzrejo psov in mačk

Evropska komisija je predstavila predlog reforme na področju dobrobiti živali med prevozom, ob tem pa prvič doslej še nova pravila o dobrobiti in sledljivosti psov in mačk, vzrejenih za prodajo. Oboje naj bi močno povečalo dobrobit živali.

62

Koroška Mulj iz Koroške bodo v Avstrijo začeli prevažati v ponedeljek

V ponedeljek bodo začeli v Avstrijo odvažati nevarni mulj iz Koroške, potem ko so začetek prevoza večkrat preložili zaradi dodatnega utrjevanja dovoznih poti. Prevažanje naj bi trajalo mesec dni, je pojasnila Tanja Bolte z okoljskega ministrstva.

Na sevniškem gradu razglasili letošnje najskrbnejše lastnike gozda

Zavod za gozdove je razglasil letošnje najskrbnejše lastnike gozda. Ta naziv so podelili izbrancem s 14 območnih enot, na podelitvi priznanj pa so poudarili tudi pomen nege mladega gozda in dobrega sodelovanja lastnikov z javno gozdarsko službo.

Več

Svet živali

Redek dogodek: v Keniji slonica skotila dvojčici

V Keniji je slonica skotila dvojčici, kar je za največje kopenske sesalce na planetu redek pojav, saj dvojčki predstavljajo zgolj en odstotek kotitev slonov.

5
Več

Izbor

Podnebne migracije "Prikazovati peščico ljudi, ki iščejo boljše življenje v EU-ju, kot grožnjo, je zelo hinavsko"

"Govor o migrantih služi preusmerjanju pozornosti. Velika večina ljudi, prizadetih zaradi podnebne krize, ne more zapustiti svoje države, temveč se preselijo znotraj regije," pretiran strah pred podnebnimi migracijami zavrača Sarah Walker.

163

Elektrika Tiselj: Brez JEK-a 2 bo za energetiko najpomembnejši drugi tir, da bomo vozili premog

Gradnja JEK-a 2 je edina smiselna pot naprej, če želimo uspešno in konkurenčno gospodarstvo, je za MMC opozoril jedrski strokovnjak Iztok Tiselj. Najbolj zelena je tista energija, ki je ne porabimo, pa je za MMC dejala Lidija Živčič iz društva Focus.

293

Intervju Ljudski zeleni dogovor: Kot je bilo ustvarjeno potrošništvo, bi lahko zdaj ustvarili nekaj boljšega

"Socializirati je treba lastništvo produkcijskih sredstev, kmetijskih zemljišč, tovarn in druge infrastrukture. Na drugi strani je treba odpraviti motiv profita kot načina organizacije proizvodnje," je prepričan Max Ajl, ki ponuja ljudski zeleni dogovor.

162

Intervju Rachel Guyet: Če želimo nekje postaviti vetrno elektrarno, se moramo najprej pogovoriti s prebivalci

"Vlagatelji premalo upoštevajo lokalno prebivalstvo. Ni dovolj, da lokalne skupnosti obvestiš, da si spoštoval vsa pravila. To ni tisto, kar si prebivalci želijo slišati. Predvsem si želijo biti slišani," je prepričana Rachel Guyet.

131

Vse bolj vroče in sušno "Španija se spreminja v puščavo." Bo voda vzrok za naslednjo krizo v Evropi?

Šele sredina maja je, Evropa pa ima že težave s pomanjkanjem vode. V Italiji, Franciji in Španiji zvonijo alarmi. Vodne zaloge so prazne, ljudje živijo z omejitvami. Že res, da Evropa postaja vse bolj vroča in sušna, a realnost je prišla prej od napovedi.

284

Okolje Bo nad pohorskimi gozdovi zraslo 56 vetrnic?

Na Pohorju se načrtuje gradnja 56 vetrnih elektrarn. Okoli 200 metrov visoke vetrnice se bodo, če bo projekt izveden, raztezale na območju Areha, Treh kraljev in Rogle. Vse več je opozoril, da bi projekt pregrobo posegel v neokrnjeno naravo Pohorja.

410

Zeleni petek Plut: Prišli smo do zgornje meje obremenjevanja planeta, najti bo treba drugačen način življenja

"Naša civilizacija je na razpotju, prvič so ogrožene eksistenčne razmere življenja človeške vrste in vseh vrst, ki živijo na tem planetu. Potrebujemo novo, ekohumanistično družbeno ureditev," opozarja Dušan Plut. Analiziral jo je v obsežni monografiji.

188
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov