Aktualno
link
Matevž Lenarčič, slovenski letalec in raziskovalec podnebnih sprememb, ki se je na začetku aprila podal na več kot 20.000 kilometrov dolgo okoljsko misijo, je pristal v mestu Žengžou na Kitajskem.
Vreme in podnebje
link
Tako močna otoplitev zelo redka - v 70 letih se je to zgodilo le petkrat
34
9. marec 2018 ob 13:26 V soboto bodo zaradi kombinacije hitrejšega tajanja snega in velike prehodne vodnatosti mogoča manjša razlivanja rek in manjših vodotokov v vzhodni Sloveniji, opozarjajo na agenciji za okolje.
Več novic ...
Voda
link
Svetovni dan voda: Kako izvajati ustavno pravico do pitne vode tudi v praksi?
39
22. marec 2018 ob 14:16 " Na oskrbo z vodo smo v Sloveniji lahko ponosni. Imamo eno najboljših na svetu ," je ob mednarodnem dnevu voda poudarila predsednica Društva vodarjev Slovenije Lidija Globevnik.
Več novic ...
Svet živali
link
Cesarski pingvini: izjemni potapljači na vdih
3
26. april 2018 ob 10:30 Pingvini so na prvi pogled počasni in okorni, saj se po kopnem večinoma premikajo z drsenjem po trebuhu, dokazano pa je, da so izjemno dobri potapljači.
Več novic ...
Kmetijstvo
link
Uprava na pobudo civilne iniciative umaknila eno fitofarmacevtsko sredstvo s trga
7
20. april 2018 ob 10:07 Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je po ponovnem pregledu vseh v hmeljarstvu registriranih fitofarmacevtskih sredstev eno umaknila s trga, prav tako pa ni izdala dovoljenja ...
Več novic ...
Onesnaževanje
link
Od Špice do Tromostovja iz Ljubljanice potegnili poldrugo tono odpadkov
9
21. april 2018 ob 18:50 V že 27. tradicionalni čistilni akciji Ljubljanice, ki je dan pred svetovnim dnevom Zemlje potekala od Špice do Tromostovja, so udeleženci iz vode potegnili okoli tono in pol odpadkov.
Več novic ...
Narava
link
Katastrofa v zgornjegorenjskih gozdovih se bo, kot kaže, nadaljevala
15
12. april 2018 ob 07:39 Lansko leto je bilo za gozdove na zgornjem Gorenjskem najslabše doslej, letos pa žal ne kaže nič bolje. Po decembrskem vetrolomu na pospravilo čaka še velika večina podrtih dreves.
Več novic ...
Videonovice
Izbor
Vreme
Kazalo