Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Okolje

Požar pod Socerbom pod nadzorom. Pogasili tudi požare pri Radovljici.

Požar pri Socerbu je pod nadzorom. Po prvih ocenah je ogenj zajel okoli 100 hektarjev površine. Zgodaj popoldne je zagorelo tudi na treh mestih ob železniški progi na območju Radovljice, vendar so bili pozno popoldne tudi ti požari pogašeni.

22

Odstranjevanje lesa Začetek ocenjevanja škode v gospodarstvu po požaru na goriškem Krasu

Na goriškem Krasu že dober teden odstranjujejo les po julijskem požaru. Za zasebne lastnike gozdov se je rok za odstranitev iztekel v ponedeljek, če jim ne bo uspelo, bodo to namesto njih naredili v družbi Slovenski državni gozdovi.

4

Okolje V neurjih in poplavah v Južni Koreji umrlo najmanj sedem ljudi

Neurja in poplave v Južni Koreji so terjali najmanj sedem življenj, še najmanj sedem ljudi pa je pogrešanih. Južnokorejski predsednik Jun Suk Jeol je krivdo za rekordne padavine pripisal podnebnim spremembam.

7

Jedrska varnost Stritar: Zaporožje ne more eksplodirati kot Černobil, bilo bi kot v Fukušimi

"Če bi se reaktor pregreval, bi se stalil, radioaktivne snovi v obliki delcev bi začele ogrožati okolico, najbolj ogrožena bi bila najbližja okolica, razširilo bi se na nekaj deset kilometrov," je v Odmevih pojasnil jedrski strokovnjak Andrej Stritar.

93

Na vzhodu Nemčije že dva tedna divja požar, ki še ni pod nadzorom

Z gozdnim požarom, ki že skoraj dva tedna divja v narodnem parku na vzhodu Nemčije, se je danes spopadlo približno 800 gasilcev in drugih reševalcev. Požara jim še ni uspelo spraviti pod nadzor in za zdaj ne kaže, da bi se razmere izboljšale.

Več

Svet živali

Avtohtonih ježev v zahodni Evropi je vedno manj

Število ježev v zahodni Evropi še naprej drastično upada, nekateri so jih poimenovali kar "polarni medvedi na naših vrtovih". Eden izmed glavnih razlogov je krčenje naravnih habitatov zaradi človeške dejavnosti, preprečitev izumrtja pa bo velik izziv.

22
Več

Izbor

Okolje Množični pogini rib: Ne le suša, težava sta tudi regulacija rek in turizem

"Vodotoke smo zregulirali, temperature so vedno višje in ta habitat za ribe, kot so sulec, lipan, potočna postrv, ni več primeren, zato izginjajo," pogine pojasnjuje Miroslav Žaberl z Ribiške zveze Slovenije. Težave povzroča tudi množični turizem.

28

Intervju "Zeleni aktivisti voljno in zavestno sami sebe zavajajo!"

"Govorijo, opraviti moramo z ogljikovim dioksidom in ostalimi toplogrednimi plini, da bi rešili svet. Boljši bo v ekološkem smislu, v socialnem pa bolj pravičen. Mislim, da je to laž," je v intervjuju za MMC dejal profesor Erik Swyngedouw.

360

Intervju "Neoliberalen ekonomski model so zapakirali v 'zeleno' embalažo, to ni zelena rast!"

"Okoljsko škodo producirata dva sistema organizirane neodgovornosti – država in kapitalističen trg, ki sta medsebojno prepletena in drug drugega poganjata. To je zelo trd oreh!" je v intervjuju za MMC dejala profesorica Robyn Eckersley.

106

Zeleni petek Veliki (tudi evropski) apetiti po gumi - hude posledice za tropski gozd in življenja ljudi

Med neživilskimi proizvodi, katerih proizvodnja je pogosto krivec za deforestacijo, je tudi naravna guma, ki je tako kot še nekateri drugi proizvodi prezrta oziroma celo izpuščena iz predloga zakonodaje EU in uredb, ki se zoperstavljajo deforestaciji.

38

Zeleni petek Biogoriva ne prispevajo k podnebnim ciljem, ampak jih s poganjanjem deforestacije še poslabšujejo

Povečevanje uporabe biogoriv ne prispeva k okoljskim ciljem, opozarjajo okoljske organizacije. Še več, proizvodnja biogoriv pogosto povzroča uničenje habitatov, krčenje gozdov in skoraj trikrat višje emisije CO2 kot fosilno dizelsko gorivo.

161

Vročinski val Kajfež Bogataj: "Slovenija bo vedno bolj podobna Krasu, na smreke lahko pozabimo"

"Smo zelo gozdnata dežela in prve obsežne skrb vzbujajoče transformacije se bodo zgodile v gozdovih, na smreko lahko kar pozabimo, na visokogorske ekosisteme tudi," je podnebne spremembe za MMC komentirala klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj.

289

Zeleni petek Deforestacija se morda dogaja nekje daleč, a zanjo smo krivi tudi mi

Za Slovenijo pravimo, da je dežela gozdov. A podnebne spremembe tudi slovenskim gozdovom ne prizanašajo. Odraz teh so ujme in škodljivci, ki se zaradi segrevanja ozračja selijo vedno višje in se pogosteje, tudi trikrat letno, razmnožujejo.

50
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov