Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Stanje na cestah in mejnih prehodih

Okolje

Grenlandija v enem dnevu izgubila rekordno količino ledu

Z dviganjem temperatur se močno segreva tudi Arktika in ta teden se je na Grenlandiji v enem samem dnevu stajala ogromna količina ledu.

3

Več novic

Italija Lombardijo po neurjih prizadele poplave

Sever Italije je znova prizadelo hujše neurje z močnim dežjem. Vzhodno od jezera Maggiore so gasilci v torek in sredo pomagali pri odpravljanju posledic plazov in poplav. Dežela Lombardija je razglasila izredne razmere za več pokrajin.

8

Okolje Grčija išče človeka, ki je ubil priljubljenega tjulnja

Grški ljubitelji živali so ogorčeni, potem ko je ribič s harpuno ob obali grškega otoka Alonissos pokončal priljubljenega redkega tjulnja Kostisa.

14

Vreme Zvečer in ponoči mogoča močna krajevna neurja s točo

Predvsem v zahodni polovici države bodo zvečer in v prvem delu noči na torek mogoča močna krajevna neurja z močnimi sunki vetra in točo, opozarjajo na Arsu.

9

Okolje Okoljski ministri pred veliko konferenco usklajujejo podnebne ambicije

V Londonu potekajo priprave okoljskih ministrov 51 držav, tudi Slovenije, na veliko podnebno konferenco ZN-a, ki bo novembra v Glasgowu. Največji onesnaževalci, kot so ZDA in Kitajska, se bodo srečali s podnebno najranljivejšimi, kot so Maršalovi otoki.

23
Več

Svet živali

Štorkelj je po Sloveniji vedno več, a v Prekmurju število pada

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije je opazilo, da število parov bele štorkelj v Sloveniji narašča, predvsem v krajih, kjer tradicionalno sicer niso gnezdile. Vseeno pa vrsta izginja iz Prekmurja, vzrok naj bi bilo pomanjkanje hrane.

7

Izbor

#Epidemija Veliko embalaže, več bioloških odpadkov, "smetilo" pa se je tudi med gibanjem v naravi

Vsak prebivalec Slovenije v letu dni ustvari okoli 500 kilogramov odpadkov. Gre za odpadke, ki nastajajo v gospodinjstvih, mednje pa štejemo vse, kar prebivalci zmečemo v modre, rumene, rjave in črne zabojnike za smeti, ki stojijo pred našimi domovi.

52

#Epidemija Zrak – vrnitev v normalnost je kriza za kakovost zraka

Satelitski posnetki so v prvem valu pandemije covida-19 pokazali nepričakovano in navdušujoče zmanjšanje onesnaženosti zraka nad industrijskimi in prometnimi središči po svetu. V drugem valu tega navdušenja ni več.

54

Avstralija "Koale lahko izumrejo v času naših življenj"

Koale, drevesa objemajoči simbol Avstralije, v domovini ogroža vse več dejavnikov. Njihov naravni življenjski prostor se krči zaradi požarov in izsekavanja gozdov, populacijo pa ogrožajo tudi bolezen klamidija in avtomobilske nesreče.

24

Intervju Pretkan načrt Bruslja: Zelena Evropa bo vnesla tudi drugačen način življenja

Nov tip evropske hiše kot sončnica s streho iz solarnih celic, ki se obrača proti soncu, zbira deževnico in lovi veter. "Forma objektov mora slediti naravi," meni arhitekt Koichi Takada, čigar avstralski biro je zasnoval estetiko ogljično nevtralne hiše.

113

Afrika Veliki zeleni zid za izboljšanje življenja v Sahelu dobiva nov zagon

Veliki zeleni zid je ambiciozen projekt izboljšanja življenjskih razmer v Sahelu, vendar je po 14 letih izvajanja šele pri 18 odstotkih poti do cilja. Nove finančne spodbude in izjave afriških voditeljev zdaj dajejo občutek, da projekt dobiva nov zagon.

54

Mrzli luksuz Tritonski vozovi in kričanje sredi noči: kako so v Afriko drago prodajali led iz ledenih jam

Led iz ledenih jam v Trnovskem gozdu in na Nanosu so nekdaj s težkimi vozovi tovorili v Trst, od koder so ga z ladjami vozili vse do Afrike. Led, s katerim so nekoč hladili pijače in živila, iz njega pa izdelovali tudi sladoled, zadnja leta hitro izginja.

59
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov