Aktualno
link
Nevihte, ki so že v četrtek zvečer zajele severni in severnovzhodni del države, so se ponoči počasi razširile nad vso Slovenijo, na vzhodu države je veter odkril nekaj streh in podrl nekaj dreves.
Vreme in podnebje
link
Nevihte povzročale težave v Pomurju. Do sobote naj jih ne bi bilo več.
5
14. junij 2018 ob 08:08 Močnejše nevihte so v sredo zvečer povzročile nekaj težav tudi v Pomurju, voda je zalivala kleti stavb, avtomobil je obstal v vodi. Arso novih neviht do sobote ne pričakuje.
Več novic ...
Voda
link
Svetovni dan voda: Kako izvajati ustavno pravico do pitne vode tudi v praksi?
40
22. marec 2018 ob 14:16 " Na oskrbo z vodo smo v Sloveniji lahko ponosni. Imamo eno najboljših na svetu ," je ob mednarodnem dnevu voda poudarila predsednica Društva vodarjev Slovenije Lidija Globevnik.
Več novic ...
Svet živali
link
Muha, ki se ohlaja z napihovanjem mehurčkov
10
19. junij 2018 ob 09:42 Z visokimi temperaturami se morajo spopadati tudi žuželke. Muha chrysomya megacephala je razvila poseben sistem ohlajanja - hladi se z napihovanjem velikih mehurčkov, ki jih nato znova posesa vase.
Več novic ...
Kmetijstvo
link
V Pomurju pričakujejo za 30 odstotkov manj pridelka pšenice glede na lani
9
19. junij 2018 ob 14:46 V Pomurju bo zaradi slabih vremenskih razmer letošnji pridelek pšenice po prvih predvidevanjih manjši za od 20 do 30 odstotkov, slabša kot lani naj bi bila tudi kakovost, dogovora o cenah v žitni ...
Več novic ...
Onesnaževanje
link
Bi morali bela LED-svetila zaradi svetlobnega onesnaževanja prepovedati?
83
8. junij 2018 ob 06:30 Lepota neokrnjene nočne narave izginja, saj je svetlobno onesnaženje dodobra "izbrisalo" zvezde z neba. Največja grožnja so bele LED-svetilke (4.000 K), ki svetijo z veliko belo-modre svetlobe.
Več novic ...
Narava
link
Foto: Lava iz ognjenika Kilauea uničuje zgradbe na svoji poti
6
26. maj 2018 ob 17:37 Uničujoča lava iz ognjenika Kilauea je dosegla naselje hiš na ulici Kaupuli, skupno pa je uničila že 890 hektarjev površin, s čimer je majski vulkanski izbruh postal najbolj uničujoč v zadnjih ...
Več novic ...
Izbor
Vreme
Kazalo