Aktualno
link
Izrazita odjuga z dežjem že povzroča poplave po državi. Narasle vode so že zalile številne objekte, veter, ki je že odkrival strehe, naj bi se še okrepil.
Vreme in podnebje
link
December bo nadpovprečno hladen
65
2. december 2017 ob 18:45 Evropo čaka najhladnejši december v zadnjih sedmih letih, saj bo po napovedih različnih vremenoslovcev prva polovica letošnjega decembra neobičajno mrzla, nato bodo sledile za december običajne ...
Več novic ...
Voda
link
Foto: Močna burja in hudi nalivi povzročali težave na Obali - Strunjan in Fiesa pod vodo
20
13. november 2017 ob 21:05 Medtem ko je v notranjosti države snežilo, pa so burja in nalivi povzročali hude težave na Obali, kjer je zalivalo hiše, sprožali so se plazovi, v piranskem mandraču pa se je potopil čoln.
Več novic ...
Svet živali
link
Pretresljiv posnetek shiranega severnega medveda simbol podnebne krize
106
9. december 2017 ob 16:06 Javnost pretresa posnetek shiranega, sestradanega severnega medveda z Baffinovega otoka na severu Kanade, ki razkriva neposredne posledice podnebnih sprememb.
Več novic ...
Kmetijstvo
link
Ali bodo živila označena s semaforjem glede vsebnosti sladkorja, maščob in soli?
51
2. december 2017 ob 19:20 Skupina mednarodnih prehrambnih podjetij je pripravila predlog, po katerem bi živila z visoko vsebnostjo sladkorja, soli ali maščob označevali po enotni lestvici barv semaforja.
Več novic ...
Onesnaževanje
link
"Še vedno je čas za ukrepanje, čeprav segrevanja planeta ne moremo ustaviti."
28
1. december 2017 ob 18:48 Energetski prehod na stoodstotno obnovljive vire energije je popolnoma realen cilj, meni strokovnjakinja za energetiko pri organizaciji Greenpeace Emily Rochon.
Več novic ...
Narava
link
Vulkan Agung na Baliju izbruhnil prvič po pol stoletja
1
21. november 2017 ob 22:14 Pred izbruhom vulkana Agung na vzhodu Balija so iz okolice evakuirali 140.000 ljudi. Vulkan je bruhal pepel 700 metrov visoko, so sporočili iz indonezijske agencije za naravne nesreče.
Več novic ...
Kazalo