Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo
Na pomurski avtocesti je zaprt vozni pas med priključkoma Gančani in Lipovci proti Mariboru.

Zdravje

Zdravje ZZZS: Nadzor celjske urgence pokazal manko kadra

ZZZS je pri nadzoru celjskega urgentnega centra ugotovil, da na triaži in opazovalni enoti niso imeli dovolj kadra. Bolnišnico so pozvali k odpravi pomanjkljivosti.

2

Zdravje Ustavno sodišče: Zdravstveni delavci lahko še naprej delajo tudi več kot 48 ur tedensko

Z ustavnega sodišča so sporočili, da ob presojanju ustavnosti določb zakona o zdravstveni dejavnosti niso uvedli splošne omejitve delovnega časa za zdravstvene delavce, kot so namigovale nekatere interpretacije odločbe.

56

Svetovni dan brez cigarete Kadilcem, ki želijo opustiti kajenje, NIJZ svetuje preizkušene, učinkovite in varne vrste pomoči

Številni težko opustijo kajenje, še posebej, če poskušajo nehati brez pomoči. NIJZ in ministrstvo za zdravje ob svetovnem dnevu brez cigarete zato priporočata preizkušene in varne vrste pomoči, kot so svetovanje, nadomestki in zdravila na recept.

36
Več

Izbor

Zdravje Streptokokne okužbe pri otrocih v porastu, a tako tragičnih zapletov, kot so v Veliki Britaniji, ni

Iz Velike Britanije poročajo, da je zaradi zapletov po okužbi s streptokokom A umrlo devet otrok. Tudi pri nas so streptokokne okužbe trenutno v porastu, učinkovito se jih zdravi z antibiotikom in primera tako hudega zapleta na infekcijski kliniki nimajo.

30

Junaki prvega nadstropja Solze, strah in vztrajen boj: zgodbe malih borcev, ki vlivajo upanje in dajejo zagon

17. november je svetovni dan nedonošenčkov, malih borcev, ki se morajo boriti za vsako minuto, uro in dan življenja. Vsako leto se pri nas prezgodaj rodi približno 1400 otrok, številni med njimi prve tedne, celo mesece preživijo v porodnišnici.

14

Duševno zdravje "Prihodnost zdravljenja depresije sta timska obravnava in kombinacija terapij."

"Depresija je ozdravljiva, mogoče jo je tudi preprečiti, predvsem pa je mogoče doseči, da se ne ponovi," zatrjuje psihiatrinja Mojca Zvezdana Dernovšek. Človek je zdrav, pravi, ko izgubi strah pred novo epizodo.

11

Duševno zdravje "Na depresijo ne moremo gledati zgolj kot na napako v delovanju možganov."

Ko pridejo dnevi, ko smo potrti, črnogledi in brezvoljni, običajno pravimo, da smo depresivni, a depresija kot duševna motnja je veliko več kot zgolj prehodno poslabšanje razpoloženja.

20

Zdravje Bruno Giordani: Alzheimer bi nam rekel 'dragi moji, res ste počasni'

"Socialni vidik bolezni in podpora posamezniku, to je kritično. V ZDA imamo domove za starejše in zdaj obstajajo tudi posebni, ki so namenjeni ljudem z Alzheimerjevo boleznijo. Vemo, da želijo tudi ti posamezniki biti dejavni in na svežem zraku."

5

Slovenija "Če si nekdo noče pomagati, mu ne bo pomagala nobena institucija ali oseba"

Samomor je za bližnje osebe pogosto huda travmatična izkušnja, ki na različne načine prizadene posamezne družinske člane. Med najranljivejšimi so zagotovo otroci in mladostniki, ki izgubijo enega od staršev.

Kanada Ruralna medicina v kanadski divjini – oskrba od zibke do groba, dežurstva 24 ur dnevno

Poznamo jih iz ameriških serij, kjer je njihov poklic predstavljen tako zelo idilično – podeželski zdravniki v divjini Severne Amerike. Od Severnih obzorij do Virgin River, od Men in Trees do Hart of Dixie.

22
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov