Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Zdravje

V zadnjem tednu v ljubljanski UKC sprejeli kar šest otrok z večorganskim vnetjem

V UKC Ljubljana so zadnji teden sprejeli šest otrok, ki imajo vnetje več organov, kar povzroča hud odziv imunskega sistema po prebolelem covidu-19. Pediatrinja Tina Plankar Srovin pravi, da covid-19 pri otrocih poteka blažje, lahko pa ima hude posledice.

1

Več novic

Novi koronavirus Kmalu tudi redna testiranja vseh zaposlenih v domovih za starejše

Ministrstvo za zdravje bo po dogovoru z ministrstvom za delo v najkrajšem mogočem času izdalo odredbo za hitro testiranje vseh, ki delajo v domovih za starejše občane.

8

Evropa Škotska kot prva na svetu uvaja brezplačne izdelke za menstruacijo

Škotski parlament je soglasno potrdil zakon, ki vsem ženskam omogoča brezplačni dostop do izdelkov za menstruacijo. S tem želijo zajezili t. i. menstrualno revščino, ko si ženske zaradi nizkega dohodka ne morejo kupiti primernih izdelkov za menstruacijo.

83

Primorje Na Obali še en primer ptičje gripe pri labodu

Pri poginjenem labodu grbcu, najdenem na Obali v občini Izola, so pristojni potrdili drugi primer visoko patogene aviarne influence podtipa H5N8. Lokacija najdbe drugega primera bolezni, znane kot ptičja gripa, je v bližini prvega primera.

Več

Izbor

Reportaža Sedemurna izmena na covidnem oddelku: Matejina agonija, Janijev cmok in jaz v megli

Ko še pred sedmo zjutraj korakam proti stari stavbi na Vodnikovi cesti v Ljubljani, nehote razmišljam o spomladanskih prizorih iz Bergama in bolnišnic po Španiji, ko so bolniki ležali kar po hodnikih.

253

Karantena Izvid (samoplačniškega) testa je tisti, ki ne sme biti starejši od 48 ur

Po novem se karanteni lahko izognete s predložitvijo negativnega testa na novi koronovavirus kar na meji, če pa se niste testirali že v tujini, si lahko teh deset karantenskih dni skrajšate tudi, če odprete denarnico doma.

28

Zdravje V EU-ju že uvajajo nove čezmejne zdravstvene storitve, Slovenija se šele pripravlja

Po evropski kartici zdravstvenega zavarovanja, ki je v veljavi več kot poldrugo desetletje, so leta 2020 zaživele nove čezmejne zdravstvene storitve. Slovenija še ne ve, kako jih bo uvedla.

45

Sladkorna bolezen tipa 2 Nobeno živilo ni prepovedano, ključna je količina, ne izbor živil

"Dieta pomeni stroga, restriktivna pravila, kar za sladkorno bolezen tipa 2 ni ustrezno. V novih priporočilih ni nobeno živilo prepovedano, gre za prehransko terapijo, zdravljenje s pomočjo ustreznega življenjskega sloga," je za MMC pojasnila Jana Klavs.

39

Novi koronavirus Karantena za prihode iz rdečih držav obvezna, zaradi stikov z okuženimi pa po presoji epidemiologa

Potniki, ki v Slovenijo prihajajo iz držav, ki so na rdečem seznamu, nepreklicno dobijo karantensko odločbo na določenih mejnih prehodih. Karantensko odločbo zaradi stikov z obolelo osebo pa ministrstvo za zdravje izda po presoji epidemiologov.

84

Zobozdravstvena oskrba V teh časih raje pazite na svoje zobe

Ko ne pomaga tableta proti bolečinam, ima pacient hude otekline, hujše krvavitve ipd., takrat njegov zobozdravnik telefonira v eno od osmih dežurnih ambulant in ga naroči na pregled. Pacienti tja kličejo tudi sami, a večina ne potrebuje obravnave.

143

Največkrat komentirano

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov