Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Zdravje

V Sloveniji tudi prvi primeri brazilske različice novega koronavirusa

Po 1681 PCR-testih je bilo v nedeljo potrjenih 210 okužb. Pozitivnih je bilo 12,5 odstotka izvidov. V bolnišnicah se zdravi 527 bolnikov, v nedeljo jih je umrlo šest. Po besedah Mateje Logar se stanje v državi ne izboljšuje tako hitro, kot bi si želeli.

55

Več novic

Novi koronavirus Razrešili nevrokirurga Voršiča, ki se je iz Namibije vrnil okužen z južnoafriško različico virusa

V UKC-ju Maribor so nevrokirurga Matjaža Voršiča razrešili z mesta namestnika predstojnika oddelka za nevrokirurgijo. Brez dovoljenja vodstva UKC-ja Maribor je operiral v Namibiji in se domov vrnil okužen z južnoafriško različico novega koronavirusa.

84

Zdravje Poklukar se je prvič sešel z vodstvi zdravstvenih ustanov

Minister za zdravje Janez Poklukar je opravil prve operativne sestanke s predstavniki zdravstvenih ustanov, na katerih so izmenjali aktualne informacije, je na spletu objavilo ministrstvo.

3

1209 okužb, 11 smrti Kacin: Z AstraZeneco bodo prioritetno cepljeni učitelji in vzgojitelji

V torek je bilo po 6212 PCR-testiranjih potrjenih 1209 okužb. Na Inštitutu za mikrobiologijo in imunologijo so februarja potrdili južnoafriško različico virusa pri osebi, ki ni potovala v tujino. Potrdili so tudi štiri primere t. i. nigerijske različice.

286
Več

Izbor

Novi koronavirus Duševne stiske zaradi epidemije manjšajo odzivnost imunske funkcije

Dolgotrajno življenje z omejitvami zaradi epidemije in sama bolezen po vsem svetu kažeta posledice tudi v duševnem zdravju ljudi. Ljudje so pod dolgotrajnim stresom, pa tudi pod novimi motnjami, kot je na primer t. i. ZOOM-dismorfija.

138

Dokazovanje protiteles Pokaži mi svojo kri, pa ti povem, ali si covid že prebolel

"Če bi bilo uradno priznano, bi to dokazilo predstavljalo še eno učinkovito orodje v boju z epidemijo," je prepričan Aleš Jerin, vodja oddelka na Inštitutu za klinično kemijo, kjer se izvaja tudi preiskava za določanje protiteles na novi koronavirus.

57

Vadba po okužbi Po okužbi z novim koronavirusom počivajte vsaj 10 dni. Tudi če ste vi v redu, vaše srce morda ni.

Novi koronavirus lahko vpliva na različne organe, tudi na srce. Potrebna je pozornost pri vračanju k rekreaciji. "Vsi virusi lahko prizadenejo srčno mišico. Tudi novi koronavirus je eden izmed njih," pravi kardiologinja Katja Ažman Juvan.

124

FFP2 "Pri togih maskah je zaščita okolice tistega, ki masko nosi, boljša"

Ko so v sosednji Avstriji uvedli obvezne maske FFP2, se je povpraševanje po njih hitro povečalo tudi v naših lekarnah. Strokovnjake smo prosili za primerjavo med tem tipom maske in običajno modro kirurško, ki smo je že vajeni.

306

Novi koronavirus 26 otrok po okužbi dobilo večorganski vnetni sindrom

Prvi primer otroka z večorganskim vnetnim sindromom pri nas so obravnavali septembra, skupno jih je bilo doslej 26, med njimi so bili trije na intenzivni negi. Kakšne posledice bo pustil sindrom, bo bolj jasno čez pol leta, je dejal Tadej Avčin.

47

Novi koronavirus Plastično vedro, ki covidnega bolnika lahko obdrži v domači postelji

"To je ta komplet, ki je nastal iz sile. Marca nismo imeli niti primerne embalaže, saj je bilo vse zaprto. V kuhinji kliničnega centra smo nato našli ta vedra," zgodbo telemedicinskega centra začne pripovedovati vodja Dominika Oroszy.

88
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov