Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo
Stanje na cestah in mejnih prehodih

Zdravje

V ZDA se po odpravi pravice do splava vse več moških odloča za vazektomijo

Potem ko je vrhovno sodišče ZDA pred tednom dni ukinilo pravico do umetne prekinitve nosečnosti, se vse več moških v ZDA odloča za vazektomijo, poroča časopis Washington Post.

43

Zdravje Kako se stanovalci domov za ostarele spoprijemajo z vročino

Premagovanje težav zaradi visokih poletnih temperatur je izziv tudi za domove za starejše. Po lastnih zagotovilih skrbijo, da so prostori ustrezno hlajeni in da stanovalci dobijo dovolj tekočine.

Zdravje Voda v. d. direktorja ptujske bolnišnice, a zaradi ugotovitev KPK-ja ga ministrstvo ne podpira

Svet ptujske bolnišnice je Aleksandra Vodo, ki so mu maja podelili mandat za vodenje bolnišnice, a še vedno ni prejel soglasja ustanovitelja, s 1. julijem imenoval za vršilca dolžnosti direktorja. Kot kaže, soglasja vlade Voda ne bo dobil.

3

Evropska unija EU razdeljuje cepivo proti opičjim kozam, prva ga bo prejela Španija

Evropska komisija je začela članicam EU-ja dobavljati prve odmerke cepiva proti opičjim kozam. Prva, ki bo cepivo prejela, je Španija, sledile bodo Portugalska, Nemčija in Belgija.

14
Več

Izbor

Kratkotrajne bolniške Na bolniško brez potrdila še do 31. maja. V ZD-jih zadovoljni, delodajalci pa ne.

Kratkotrajno bolniško odsotnost z dela do treh dni brez potrdila zdravnika je v letu 2021 izkoristilo 18.713 zavarovancev. V zdravstvenih domovih so nad ukrepom, ki ga je vlada zdaj podaljšala še do 31. maja 2022, navdušeni, delodajalci pa ne.

33

Zlata pentlja Mednarodni dan boja proti otroškemu raku: "Najprej nočeš verjeti, da je res"

"Dajmo danes zlato medaljo našim junakom, dajmo danes njih na prvo mesto, olimpijci lahko počakajo," je dejala Urška Kolenc, predsednica društva Junaki 3. nadstropja, ob mednarodnem dnevu boja proti otroškemu raku.

4

Cepljenje proti HPV-ju "Ne želimo zbolevanja za vrstami raka, ki se jih da preprečiti"

V letošnjem šolskem letu bo prvič na voljo brezplačno cepljenje proti HPV-ju tudi za dečke. Šestošolke se lahko na sistematskem pregledu cepijo že od leta 2009. Cepljenje je pomembno zaradi preprečevanja številnih rakavih in drugih obolenj v odraslosti.

46

143 okužb "Tveganje, da bo nekdo potreboval zdravljenje, je pri različici delta dvakrat večje kot sicer"

"Pri nas je cepljenih le 50 odstotkov starejših od 50 let, zato je tveganje, da bomo imeli strašen izbruh delte, zelo veliko," opozarja infektologinja Tatjana Lejko Zupanc. Ob tem ne izključuje možnosti testiranja tudi cepljenih, če bodo širili okužbe.

463

Reportaža "Vrhunska medicina je uporabna za 1 % ljudi, drugi potrebujejo posteljo, sestro in pravočasno pomoč"

“Zelo smo improvizirali. Naš zdravstveni sistem te, neurejen kot je, neprestano sili v to,” pravi Matic Koželj, vodja začasnega covidnega oddelka na Vrazovem trgu, kjer je sicer negovalna bolnišnica.

43

Reportaža Mali borec in velika borka: Boris in Bojana sredi Kranjske Gore razbijata stigmo avtizma

Njegov brezzobi nasmeh srečnega otroka, njen čvrsti objem in odločnost, ki daje vedeti, da bo vedno tam zanj. In tudi za vse druge, ki so pripravljeni odkriti, kaj vse se pod obrazom prikupnega črnolasega fantka še skriva za fasado diagnoze: avtizem.

23

Covid-19 Z drugo okužbo prebolevnikov nad uganke imunosti: kako dolgo traja in kaj vpliva nanjo

Univerza Oxford bo s študijo na mladih prostovoljcih, ki so preboleli covid-19, skušala razvozlati številne neznanke glede odpornosti proti bolezni. Ni še namreč znano, kako dolgo traja imunost po prvi okužbi - ali po cepljenju - in kaj vpliva nanjo.

31
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov