Eden najlepših in najtežjih kolesarskih maratonov pri nas
Vsi ljubitelji kolesarstva se lahko v nedeljo udeležite enega najlepših in najtežjih maratonov na naših tleh, po katerem sta se ta teden zapeljala tudi najboljša kolesarja z nedavne Dirke
Okoli Kamniško-Savinjskih Alp s kolesi
Objavljeno: 5. julij 2014 ob 08:49
Ljubljana - MMC RTV SLO

Vsi ljubitelji kolesarstva se lahko v nedeljo udeležite enega najlepših in najtežjih maratonov na naših tleh, po katerem sta se ta teden zapeljala tudi najboljša kolesarja z nedavne Dirke po Italiji Luka Mezgec in Jan Polanc.

Gre za 8. maraton Alpe Scott, ki bo potekal v nedeljo, 6. julija. Trasa vodi kolesarje okoli Kamniško-Savinjskih Alp, čez tri slikovite alpske prelaze, na poti premagajo 130 kilometrov in 2000 m višinske razlike.

Start maratona bo ob 9. uri v starem delu Kamnika. Trasa bo udeležence kot vsako leto vodila čez 11 občin pri nas in na avstrijskem Koroškem (Kamnik–Komenda–Cerklje–Preddvor–Jezerski Vrh–Pavličevo sedlo–Solčava–Luče–Ljubno–Gornji Grad–Črnivec–Kamnik). Pred kolesarji je 130 kilometrov in trije alpski prelazi – Jezerski Vrh, Pavličevo sedlo in Črnivec, kar v skupnem pomeni 2000 m višinske razlike.

Maraton je brez dvoma izziv za številne rekreativne kolesarje, naravna kulisa okoli Kamniško-Savinjskih Alp pa vsako leto znova opraviči sloves najlepšega maratona pri nas. Organizatorji so maratonu letos dodali posebno sporočilo, ki se glasi "spoštovanje in ferplej kot popotnica za 8. maraton Alpe Scott", s čimer želijo spomniti na ferplej in športni duh, ki naj velja za ta in vse nadaljnje maratone.

V družbi Luke Mezgeca in Jana Polanca je ta teden potekala skupinska vožnja okoli Alp pred 8. maratonom Alpe Scott. V starem delu Kamnika se je zbralo okoli 30 kolesarskih zanesenjakov, ki so se junakoma Gira d'Italia pridružili na trasi maratona.

D. S.
Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Koledar rekreacije
Kam na vadbo
Facebook