Simbioza giba letos na rekordnih 515 lokacijah
Začela se je enotedenska akcija Simbioza Giba 2018, v okviru katere bo na več kot 500 lokacijah po državi telovadilo več tisoč starejših in mladih.
Vse vadbe so brezplačne
Objavljeno: 15. oktober 2018 ob 16:00
Črnomelj - MMC RTV SLO

Cilj je povezati generacije v športu in pokazati, kako je medgeneracijsko sodelovanje najprimernejše za premagovanje socialne izključenosti starejših ter rušenje stereotipov glede staranja pri mladih. Glavno geslo akcije je "Gibanje je življenje in življenje je gibanje", kjer poudarjamo vseživljenjsko učenje vsak dan za vse generacije. Foto: Simbioza giba

Začela se je enotedenska akcija Simbioza Giba 2018, v okviru katere bo na več kot 500 lokacijah po državi telovadilo več tisoč starejših in mladih.

Namen akcije je spodbuditi zdrav življenjski slog pri mladih ter aktivno preživljanje časa in povezovanja z lokalno skupnostjo – mladi povabijo starejše h gibanju, kjer so prav vse vadbe primerne za medgeneracijsko gibanje, prav tako pa je cilj, da ostanejo starejši aktivni - tudi športnorekreacijsko prav vsak dan v svojem lokalnem okolju.

Kot so sporočili iz Simbioze, ki organizira projekt, so letošnja novost video tutoriali, ki bodo na voljo čez celo leto in vsebujejo praktične vsakodnevne vadbe in namige, ki jih lahko izvajamo doma, tudi sede. Vse materiale najdete na www.simbiozagiba.com.

Vseslovenska športna medgeneracijska akcija poteka med 15. in 22. oktobrom, vse vadbe so brezplačne. Lokacije in programe najdete na www.simbioza.eu.

Projekt so uradno odprli na slovesnosti v Domu starejših občanov Črnomelj, kjer so se povezali z lokalnim vrtcem Čardak, povabili mlade gibalce ter skupaj zaplesali in potelovadili ob harmoniki. Nekaj utrinkov si lahko ogledate spodaj.

K. T.
Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Koledar rekreacije
Kam na vadbo
Facebook