Med pohodom boste lahko opravili tudi nekaj vaj na prostem. Foto: Šola zdravja
Med pohodom boste lahko opravili tudi nekaj vaj na prostem. Foto: Šola zdravja

Pohod, ki ga organizira Šola zdravja, bo najprej potekal ob Kamniški Bistrici, potem pa se bo razdelil na dve trasi: udeleženci se bodo lahko napotili proti dobrih pet kilometrov oddaljenim Radomljam ali pa proti slabemu dva kilometra oddaljenemu Ihanu. Na poti bo tudi 10 animatorskih postaj, kjer bodo udeležence animirali člani različnih društev. Dejavnosti bodo potekale med 8. in 14. uro.

Tiste, ki radi začenjate dan s telovadbo, pa vabijo, da se še pred pohodom, ob osmih, devetih ali desetih, udeležijo polurne telovadbe 1.000 gibov.

Organizatorji pričakujejo okrog 300 udeležencev, ampak glede na lepo vreme, ki se nam jutri obeta, lahko da jih bo več, je za MMC povedala koordinatorica programa Neda Galijaš. "Starejših bo številčno verjetno več kot mlajših, vendar ocenjujejemo, da jih bo nekje polovica, ker je pohod medgeneracijski in so obveščeni vrtci, šole in mladina." Ob tem še dodaja, da so pohodi na takih progah podobnih rekreacijski osi ob Kamniški Bistrici idealni za starejše, ker je pot položna in nezahtevna.

"Tokrat smo se z zadovoljstvom odzvali na projekt Športne unije Slovenije "Slovenija v gibanju". In to je bistveno pri nas, da se udeležujemo podobnih prireditev drugih organizatorjev oz. društev po Sloveniji, saj so tudi naše skupine razširjene po vsej Sloveniji," odgovarja na vprašanje, kolikokrat organizirajo takšne pohode. Drugače so pohodi sestavni del gibanja društva Šola zdravja. Po polurni jutranji telovadbi se veliko naših skupin samoorganizira in grejo na krajše pohode po svoji okolici.