Foto: Antonio Banderas, vodja procesije na cvetno nedeljo
Španski igralec Antonio Banderas se je v svojem rojstnem kraju Malaga, s katerim še vedno ohranja trdne vezi, že tradicionalno udeležil procesije na cvetno nedeljo - kot običajno je prevzel vlogo spokornika v bratovščini solza in uslug.
Uvod v veliki teden in začetek priprav na veliko noč
Objavljeno: 15. april 2019 ob 10:09
Malaga - MMC RTV SLO

S cvetno nedeljo in obiskom Antonia Banderasa v domači Malagi se začenja neposredna priprava na veliko noč, ki je največji krščanski praznik. Foto: Reuters

58-letni hollywoodski zvezdnik, ki ne zamudi nobene cvetnice v domači cerkvi ‒ zase sicer pravi, da je ateist, a očitno uživa v obredih, povezanih z verskimi prazniki ‒, si je tudi tokrat ogrnil belo haljo, črno kapuco in posebno ogrlico, nato pa pozvonil na veliki srebrni zvon, s katerim je naznanil začetek procesije, ki jo je nato vodil po ulicah andaluzijskega mesta.

Na obisku rojstnega kraja, s katerim ga veže tudi navdušenje nad nogometom in tamkajšnjim nogometnim klubom Malaga CF, je Banderasa, kot je zadnja leta že v navadi, spremljala partnerka Nicole Kimpel, s katero sta skupaj od leta 2014 ‒ le malo predtem se je končal igralčev zakon s stanovsko kolegico Melanie Griffith, s katero imata hčer, 22-letno Stello.

Cvetna (oljčna) nedelja ali nedelja Gospodovega trpljenja je prvi dan velikega tedna, ko bogoslužno dogajanje predstavlja Jezusov slovesni vhod v Jeruzalem, piše na spletni strani Katoliške cerkve v Sloveniji. Posebnost maše na cvetno nedeljo je začetek obreda z blagoslovom zelenja pred cerkvijo, ki ga v procesiji med petjem slavilnih pesmi odnesejo v cerkev.

A. K.
Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Ta novica trenutno še nima komentarjev.