Presrečna Marie Hunt z maturitetnim spričevalom v rokah. Foto: Twitter
Presrečna Marie Hunt z maturitetnim spričevalom v rokah. Foto: Twitter

Huntova bi morala srednjo šolo končati že leta 1928, a je morala zaradi življenjskih okoliščin šolanje prekiniti. Po končani osnovni šoli je želela obiskovati 10 kilometrov oddaljeno srednjo šolo, kar pa je takrat pomenilo preveliko logistično težavo, poročajo številni ameriški mediji.

"Rodila sem se leta 1911 in takrat ni bilo možnosti, da bi otroci lahko prišli do 10 kilometrov oddaljene srednje šole," je dejala. Tako je po osnovni šoli končala svoje šolanje in doma pomagala pri skrbi za osem mlajših bratov in sester.

Novega znanja željna Huntova pa je zdaj, ko živi v enem od upokojenskih domov v Spring Greenu v ameriški zvezni državi Wisconsin, vendarle izpolnila enega od življenjskih ciljev in maturirala. Ko je v domu za ostarele eni od medicinskih sester potožila, da obžaluje, da ni maturirala, se je medicinska sestra v lokalni srednji šoli pozanimala, ali je mogoče, da bi Huntova uresničile svoje sanje. Stvari so hitro stekle in Huntova se je zagrizla v učenje.

"To je nekaj, kar sem si vedno želela, in žal nisem imela možnosti. Zdaj, skoraj 100 let pozneje, pa mi je uspelo," je ponovno povedala na dan, ko je maturirala.