Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Družba - Arhiv

Policijski orkester razveselil stanovalce in zaposlene v Vojniku

Zanimivosti Policijski orkester razveselil stanovalce in zaposlene v Vojniku

Čeprav imajo v domovih starejših občanov zaradi pandemije novega koronavirusa številne težave, je danes stanovalce in zaposlene v domu starejših v Vojniku presenetil in razveselil Policijski orkester.

Vzhičeni Tadejev oče in podelitev priznanj po radijsko

Med navijači v Parizu Vzhičeni Tadejev oče in podelitev priznanj po radijsko

Tour, kot sta ga odpeljala čudežni Pogačar in kar 11 dni rumeni Roglič, je prepričal lepo množico navijačev, da so za parado šampionov odleteli proti Parizu, in če je bilo treba, na mizi lokala pustili 600 evrov za nekaj rund.

Retro "Milica" v mestu – starodobna policijska vozila pritegnila pozornost Ljubljančanov

Vsi nostalgiki, ki so se v dopoldanskem času mudili v središču Ljubljane, so lahko skočili v preteklost ob pogledu na starodobna policijska vozila, na katerih izstopa napis milica.

Slovenka? Črnogorka? Štajerka!

Oder Slovenka? Črnogorka? Štajerka!

"Vedno se mi je zdelo, da živim neko vzporedno življenje: doma patriarhalna vzgoja, ko so se pri nas vrata zaprla, je bilo tako, kot da smo nekje v Črni gori – v Mariboru. Šola pa je bila seveda takšna, kot je bila, slovenska, liberalna."

Glasba "Neprecenljiv fond plošč, kaset, priznanj" - zbirka o ansamblu Štirje kovači

Koroški pokrajinski muzej bo bogatejši za zbirko o narodnozabavnem ansamblu Štirje kovači. Ta je lani praznoval 65 let delovanja in je eden najpomembnejših ansamblov pri nas.

Gantar: Zakon o dolgotrajni oskrbi za izboljšanje položaja starejših

Zdravje Gantar: Zakon o dolgotrajni oskrbi za izboljšanje položaja starejših

V Žalcu so pristojne komisije Skupnosti občin Slovenije obravnavale predlog zakona o dolgotrajni oskrbi. Kot je po seji povedal minister za zdravje Tomaž Gantar, je zakon nujno potreben, vanj pa bi želel vključiti vse za izboljšanje položaja starejših.

Oktobra bodo odprli prenovljeni dnevni center v Krškem

Družba Oktobra bodo odprli prenovljeni dnevni center v Krškem

V Krškem v nadstropni etaži trgovskega centra podmornica na Vidmu občina končuje preureditev prostorov za dnevni center v okviru Doma starejših občanov Krško, kjer bo prostora za okoli 20 oseb.

Zdus s pripombami o predlogu zakona o dolgotrajni oskrbi

Moja generacija Zdus s pripombami o predlogu zakona o dolgotrajni oskrbi

Med pripombami, ki jih je glede predloga zakona o dolgotrajni oskrbi, ki je v javni razpravi, pripravila Zveza društev upokojencev, je, da je treba natančno razmejiti med storitvami iz obveznega zdravstvenega zavarovanja in storitvami za dolgotraj. oskrbo

Klicni center za turistične bone po novem le še med tednom

Ture avanture Klicni center za turistične bone po novem le še med tednom

Klicni center za turistične bone, ki ga je vzpostavila Finančna uprava RS, zaradi zmanjšanega števila klicev ne bo več deloval konec tedna. Od začetka delovanja sredi junija do 7. septembra so odgovorili na 22.589 klicev in skoraj 4700 pisnih vprašanj.

Raketo s prvima slovenskima satelitoma le izstrelili:

Znanost in tehnologija Raketo s prvima slovenskima satelitoma le izstrelili: "V vesolju smo!"

Iz Francoske Gvajane so ponoči vendarle izstrelili raketo Vega, s katero sta v vesolje poletela tudi prva slovenska satelita Nemo HD in Trisat. To je tudi zgodovinski dogodek za evropsko znanost.

Intervju z misijonarko "V Ruandi je kazen za tiste, ki ne nosijo maske, celodnevno sedenje na žgočem soncu"

"Karantena se je začela marca kot v Evropi. Posebno težko je bilo v glavnem mestu, kjer veliko ljudi živi od trgovanja, prodajajo zelenjavo ali kaj drugega in s tem zaslužijo denar za preživetje. Na podeželju so vseeno lahko odšli na polja po hrano."

Boris Pahor praznuje 107. rojstni dan

Knjige Boris Pahor praznuje 107. rojstni dan

Pisatelj Boris Pahor praznuje danes 107. rojstni dan. Tokrat ne bo srečanja z bralci kot običajno, temveč bo praznoval doma, v Trstu, v ožjem prijateljskem krogu, kajti razmere terjajo pri njegovih letih previdnost.

Titov vzpon po Stalinovi čistki: Med vsemogočnim dobrodelnežem in demonom

1920 Titov vzpon po Stalinovi čistki: Med vsemogočnim dobrodelnežem in demonom

Komunizem se je rodil iz razočaranja nad ustrojem sveta meščanskega liberalizma in kapitalističnega imperializma, ki je zakuhal 1. sv. vojno, pahnil Evropo v vojno in povzročil neznansko trpljenje. Kot reakcija pa sta se pojavila tudi fašizem in nacizem.

100 let od mirovne pogodbe, ki je ni ratificirala nobena stran

1920 100 let od mirovne pogodbe, ki je ni ratificirala nobena stran

Antanta si je po turškem vstopu v vojno kot cilj zastavila razkosanje osmanskega imperija. To so zakoličili s povojno mirovno pogodbo v Sèvresu, a ta ni nikoli začela veljati, so pa apetiti zmagovalk močno zaznamovali območje nekdanjega imperija.

V imenu narave "Če bomo tako nadaljevali, se morju ne obeta nič dobrega"

"Narava si zelo hitro opomore, ampak dati ji moramo možnost," pravi profesor biokemije dr. Tom Turk, tokratni gost podkasta V imenu narave.

Ustavilo se je srce nepopustljive bele dame

Rekreacija Ustavilo se je srce nepopustljive bele dame

V 92. letu starosti je umrla ena najbolj prepoznavnih rekreativnih tekačic in udeleženka številnih (pol)maratonov Helena Žigon.

Izpolnjena želja "Bom imel 90 let, pa je prav, da še enkrat vidim Franjo."

Tolminski gorski reševalci so izpolnili željo skoraj 90-letnemu Albinu Piberniku. Nekdanji vojaški in civilni pilot, najmlajši udeleženec Igmanskega marša, je želel še enkrat v življenju obiskati partizansko bolnico Franjo.

Dva meseca v umetni komi, odpoved organov, izguba 16 kilogramov mišic

Zgodba bolnika s covidom-19 Dva meseca v umetni komi, odpoved organov, izguba 16 kilogramov mišic

Na začetku marca je za novo koronavirusno boleznijo zbolel tudi nekdanji dolgoletni strokovni direktor Ginekološke klinike UKC-ja Ljubljana Adolf Lukanovič. Dva meseca je preživel v umetni komi, njegovo življenje je viselo na nitki.

Olga Ogrin, legendarna menedžerka Kameleonov, praznuje 100 let

Glasba Olga Ogrin, legendarna menedžerka Kameleonov, praznuje 100 let

100 let praznuje Olga Ogrin, menedžerka in skrbnica skupine Kameleoni, ki veljajo za Beatle jugoslovanske glasbene scene.

Janko Petrovec:

Intervju Janko Petrovec: "Moja naloga je, da ves čas držim prst na pulzu Italije"

"Mojemu poročevalskemu delu ni bilo prihranjeno nič: začelo se je s terorističnim napadom v Nici, potem nadaljevalo s tremi potresi 2016 in 2017, nadaljevalo s sušo, zrušenjem viadukta v Genovi, vseskozi je zraven migrantska kriza, zdaj pa še epidemija."

Stran 1 od 54
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov