V imenu ljudstva: snema se nova slovenska kriminalna nadaljevanka
Pod režijsko taktirko Vojka Anzeljca nastaja nova nadaljevanka, s katero Televizija Slovenija nadaljuje niz kriminalnih serij. Ajda Smrekar igra pravnico Niko, ki počasi odkriva skrbno varovano družinsko skrivnost.
Na sporedu Televizije Slovenija predvidoma prihodnjo pomlad
Objavljeno: 2. oktober 2019 ob 21:21,
zadnji poseg: 7. oktober 2019 ob 08:11
Ljubljana - MMC RTV SLO

Ajda Smrekar je 27-letna pravnica, ki začne odstirati temačno družinsko skrivnost. Foto: Produkcijska skupina Mangart

V imenu ljudstva je kriminalna nadaljevanka z elementi romantične drame, ki nastaja pod okriljem na AV-razpisu izbrane produkcije skupine Mangart. Scenarij za nadaljevanko so napisali Tomaž Grubar, Sašo Kolarič, Aleš Čar, Martin Horvat, Kim Komljanec in Vojko Anzeljc, ki je tudi režiser vseh osmih epizod.

Serija V imenu ljudstva bo imela osem 55-minutnih epizod. Foto: Produkcijska skupina Mangart
Vlado Novak igra dedka Mira. Foto: Produkcijska skupina Mangart

Zgodba sledi 27-letni novopečeni pravnici, ki se po naključnem razkritju skrbno varovane družinske skrivnosti loti preiskovanja družinske zgodovine. Nehote vstopi v kriminalno zgodbo, v katero sta vpletena njena mati in 'oče'. Zgodba sega še v čas pred Nikinim rojstvom – takrat, ko so njenega biološkega očeta s pomočjo inscenirane sodbe za dolga leta pahnili v zapor.

Glavna junakinja se znajde v dilemi – če želi rešiti in spoznati svojega pravega očeta, mora sprejeti bolečo resnico o sebi in razkrinkati svoja starša. Mati in se namreč izkaže za hladno in koruptivno sodnico, očim pa za brezobzirnega poslovneža, ki sta skupaj z bančnim baronom Hermanom del kriminalne združbe.

Zgodba serije, ki se bo odvila v osmih 55-minutnih delih, črpa iz družbenih razmer današnje Slovenije in odslikava njeno prepredenost s korupcijo. Poleg Ajde Smrekar igrajo v nadaljevanki še Vesna Jevnikar (mama Majda), Ivo Ban (očim Edo Oven), Vlado Novak (dedek Miro), Rok Vihar (odvetnik Borut), Jernej Gašperin (Nikin fant Peter), Branko Završan (Nikin oče Tomaž), Peter Musevski (sodnik Borut), Bine Matoh (bančni baron Herman), Brane Grubar (ostareli odvetnik Jože Zajc), Urban Kuntarič (Zajčev sin Sebastijan), Lucija Harum (Nikina najboljša prijateljica Špela) in Karin Komljanec (odvetnica Sabrina).

Nastaja nova kriminalna serija V imenu ljudstva

Televizija Slovenija bo začela nadaljevanko predvajati predvidoma spomladi.

Odvetnika Borut (Rok Vihar) in Sabrina (Karin Komljanec). Foto: Produkcijska skupina Mangart

M. K.
Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Facebook