Foto: Osebni arhiv/Jaka Bizjak
Foto: Osebni arhiv/Jaka Bizjak

Petek 16.12.

Na Vilinski oder v Mariboru vas v petek ob 19-ih vabijo Ariel Vei Atanasovski, Tina Sovič in Urška Gajšt, v dvorani Tabor pa bo uro kasneje zapel Gibonni. V kulturnem centru Laško bosta ob 19-ih 30 nastopila Maja Keuc in Uroš Perić, zasedba San di EGO bo ob 21-ih zaigrala v dvorani Celjskega mladinskega centra, v Areni Stožice pa bodo odmevale največje rock'n'roll uspešnice v izvedbi simfoničnega orkestra, big banda in zbora – ROCK OPERA se bo začela ob 20-ih. Na ljubljanskem Novem trgu bo ob 19-ih nastopila zasedba Patetico, v Cankarjevem domu pa bo pol ure kasneje še enkrat nastopil Vlado Kreslin.

Sobota 17.12.

Tudi sobota prinaša pestro glasbeno ponudbo. V klub KGB na Lentu prihaja Severa Gjurin, ki bo ob 20-ih zapela ob spremljavi kitarista Dejana Lapanje. Ob isti uri bo v klubu MC Pekarna nastopila zasedba Bob Rock, pol ure kasneje pa se bo na Vilinskem odru predstavil kantavtor Blaž Mencinger z zasedbo. Skupini Tabu boste lahko ob 21-ih prisluhnili v Klubu Rožmarin. Green Lake v Kidričevem ob 20-ih prireja zabavo, kjer bodo zaigrale zasedbe Polkaholiki, BQL, Budale in Begini, Luka Basi pa bo ob 21-ih nastopil v klubu Rezidenca pri Sveti Ani. XTime klub na Ptuju bo ob 22-ih gostil zasedbo Kingston. V ljubljanski Hali Tivoli bo ob 20-ih nastopila Nina Pušlar, v Cankarjevem domu pa bo na svojem tretjem koncertu v tem koncu tedna nastopil Vlado Kreslin – tudi tokrat ob 19-ih 30. Ob isti uri bo v Blunout klubu v Domžalah zapel Slavko Ivančič.

Nedelja 18.12.

V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma bo v nedeljo Božični koncert s Simfoničnim orkestrom in Big Bandom RTV Slovenija, in sicer ob 17-ih in ob 20-ih, v celjski Dvorani Golovec pa boste lahko ob 20-ih slišali največje uspešnice zasedbe ABBA v izvedbi 50-članskega simfoničnega orkestra in vrhunske skupine ABBA Real Tribute.

Verjamemo, da boste našli pravi koncert za svoj okus.