Foto: Osebni arhiv/Jaka Bizjak
Foto: Osebni arhiv/Jaka Bizjak

Poletje se še ne poslavlja, kar dokazujejo tudi številni koncerti v Mariboru in okolici.

Včeraj je vrata svojega prekrasnega amfiteatra odprl Letni oder Ruše z nastopom Nizozemskega DJ-ja Eelke Kleijn-a. Danes bo tam ob 20-ih nastopila skupina Zmelkow, v soboto ob 20 – ih skupina Tabu, v nedeljo pa nas bodo zabavali Modrijani. Pripravljajo tudi bogat spremljevalni program.

Pestro pa ne bo samo na Letnem odru Ruše, danes zvečer bo glasba še zadnjič zazvenela na mariborskih balkonih. Ob 20 - ih bo z balkona mestne hiše Rotovž zazvenela glasba skupine Simpatico, na Arkadah mestnega gradu pa bosta zaigrala Alja Senčar in Kristjan Štelcer. V petek bosta v okviru Restart Toura koncerta v Celju in Murski Soboti. V Celju bosta nastopili Nina Pušlar in Lea Sirk, v Murski Soboti pa Senidah in Relja Popovič. Živahno bo tudi v Lenartu, kjer bodo na Agatini noči za dobro energijo skrbeli Modrijani, Učiteljice ter Luka Basi.

Sobota

V soboto boste lahko dobro glasbo poslušali na Pohorju, pri cerkvici svetega Bolfenka bo ob 11 – ih – 30 zaigral harmonikar Daniel Marinič, ob 19 – ih pa bo v sklopu Poletnega Art kampa v mestnem parku koncert skupine 3:RMA. V Murski Soboti bo ob 20 -ih na skritem dvorišču koncert skupine Džezzva, v Rogaški Slatini pa bo na Aninem poletju ob 20 – ih – 30 nastopila Eva Boto.

V Mariborskem mestnem parku pa bo pestro tudi v nedeljo. Ob 10 – ih- 30 bo tam promenadni koncert Slovenskogoriškega pihalnega orkestra MOL Lenart, ob 11 – ih – 30 pa bo na Pohorju, pri Bolfenku koncert vokalnega ansambla Elinor.

Glasbeno pestro, pa bo tudi drugje po Sloveniji, zato verjamemo, da boste našli pravo glasbo za svoj okus.