Foto: Osebni arhiv/Jaka Bizjak
Foto: Osebni arhiv/Jaka Bizjak

Četrtek:

Danes se začenjata dva velika glasbena festivala, prvi Castle Kolpa music festival bo v Kostel privabil navdušence rock glasbe, tam od 19-ih naprej nastopajo Mrfy, Dan D, Laibach, Elvis Jackson in Alo Stari, festival Plavajoči grad oziroma Floating castle, na gradu Snežnik pa bo postregel s številnimi domačimi in tujimi etno glasbenimi zasedbami in kantavtorji. Če omenimo samo enega, ob 21-ih bo tam nastopil Jani Kovačič. V Veliki Polani pa že od sobote naprej traja Pomurski poletni festival, na katerem bo danes nastopil Dejan Vunjak.
Tiho pa danes ne bo niti v Mariboru, Kulturno glasbeni brlog vabi v avditorij Lutkovnega gledališča, kjer bo danes ob 20-ih-30 koncert skupine Katalena.

Petek:

V petek bo v avditoriju Lutkovnega gledališča Maribor ob 21-ih koncert domačega dua Freekind, na Ptuju bo v Dominikanskem samostanu ob 20-ih zaigrala skupina Džezzva, v Gornji Radgoni bo ob 20-ih na Trgu svobode koncert Leopolda 1. s skupino Drügi, v Murski Soboti pa bosta na Trgu kulture ob 20-in nastopili skupini Wiyaala in Six one five collective. Kot zanimivost dodajmo, da prva prihaja iz Gane, druga pa iz ZDA, nekaj kilometrov vstran pa bo v Veliki Polani nastopila skupina Big Foot Mama. Pestro bo tudi na festivalih Castle in Floating castle. Na prvem bodo množico zbranih od 18-ih naprej zabavale skupine Pamži, Masharik, Koala Vocie, Neisha, Vlado Kreslin, Siddharta in Djaikovski.

Sobota:

V soboto bo v Slovenskih Konjicah nastopila Tinkara Kovač, koncert se začne ob 21-ih na Starem trgu, v Murski Soboti bo na Skritem dvorišču ob 20-ih nastopil Novi evropski kvartet, v Veliki Polani bo Pomurski poletni festival zaključila hrvaška pevka Severina, na festivalu Castle pa bodo nastopile skupine Ice on fire, Imset, Joker Out, Magnifico, Big Foot Mama in Pero Lovšin.

Nedelja:

Nedelja je čas za Muziko na Bolfenku, na mariborskem Pohorju bosta ob 11-ih nastopila Nejc Miklošič in Matjaž Dajčar, v Mestnem parku pa pol ure prej, ob 10-ih-30 Frajhajmska godba na pihala.
Začetek tedna bo kot po navadi bolj umirjen, kljub temu pa velja omeniti torkov koncert skupine Čedahuči, ki ga KGB pripravlja v Avditoriju mariborskega Lutkovnega gledališča. Koncert se začne ob 20-ih.