Maja Založnik Foto: MMC RTV SLO
Maja Založnik Foto: MMC RTV SLO

Maja Založnik po desetih šovih talentov in singlom Vzemi vse ti dam izdala prvi samostojni album s skupino Moonshine.

V oddaji Glasbeni radiogram smo gostili odlično slovensko pervko in interpretko Majo Založnik. Pevko je širša javnost spoznala predvsem zaradi njene udeležbe na številnih šovih talentov. Eden izmed najbolj prepoznavnih šovov, na katerem je Maja tudi sodelovala, je bil nemški The voice.

Singel Vzemi vse ti dam stalnica na radijskih valovih.

Maja Založnik se je na radijskih valovih s svojo lastno skladbo predstavila s singlom Vzemi vse ti dam, kljub pričakovanjem, pa singel ni dobil nadaljevanja. Na nove skladbe so poslušalci morali počakati nekaj let. Namesto značilnega Soul in R&B podpisa, ki smo ga vajeni pri pevki, katere zgled je legendarna Aretha Franklin, je tokrat album bolj rokersko zasnovan.

Prvenec z naslovom Pieces

Pisalo se je leto 2015, ko je Maja začela sodelovati s skupino Moonshine. Razmerje med slovensko pevko in skupino iz Beograda je bilo dovolj plodno, da so v nekaj letih po koščkih ustvarili dovolj gradiva za svoj prvi samostojni album. Letošnje leto izdana plošča prinaša 11 pesmi, na njej pa najdemo skladbe tako v slovenskem kot tudi v angleškem jeziku, Maja pa s svojim petjem uspešno krmari med pop baladami in hitrejšimi rokerskimi ritmi.

Prisluhnite celotnemu glasbenemu radiogramu!