Habits je glasbeni projekt, druga plošča Tadeja Kampla, pri katerem se Tadej podpisuje kot avtor, izvajalec in producent skladb. Projekt zajema 6 skladb v katerih se prelivajo zvoki jazza, funka, afrobeata in popa.

Tadej Kampl velja za enega najboljših slovenskih basistov, poznan pa je tudi na glasbenih scenah izven meja. Začetni zagon za ustvarjanje novega albuma je dobil ob zaključku študija kontrabasa na Dunaju, ko je za magisterij moral predstaviti oziroma ustvariti ploščo. Kot pravi, mu snemanje albuma ni vzelo veliko časa, nabiranje samih idej pa ja. Pri ustvarjanju pa se je prepustil navdihu in ostal zvest svojemu glasbenemu izrazu.

Premišljen konglomerat jazza, funka afrobeata in popa

Sedem kompozicij na albumu Habits je stilsko precej različnih. Poslušanje plošče pa nas popelje v glasbene svetove svinga, funka in afrobeata svoj pečat pa so pustili tudi balkanski ritmi in ne nazadnje tudi indijske rage, torej stili ki so del Tadejevega vsakdana, so glasbenikove navade, ali po angleško Habits. Jazzovske melodije in harmonije pa poskrbijo, da je ta skupek na videz nezdružljivih motivov, ritmov in tem več kot poslušljiv.

Izvrstni glasbeniki so moči združili v New Yorku

Tadej Kampl je za svojo drugo ploščo k sodelovanju povabil mednarodno zasedbo. Trobentač Josh Evans, saksofonist Igor Lumpert, pianist Marko Črnčec in bobnar Johnathan Barber so se s Tadejem na kontrabasu združili v studiu Acoustic recording studios v Brooklynu. Zadnja, pesem na albumu pa ima bolj slovensko zasedbo, pesem Summer paradise so ustvarili pevka Ana Bezjak, kitarist Igor Bezget, pianist Dejan Berden in bobnar Mihail Perushev.

Tadej ob tem pripomni, da je pesmi imel povečini do potankosti napisane, glasbenikom pa je, kot se za jazz spodobi, dovolil, da na plošči pustijo svoj pečat. Brooklyn pa je izbral zaradi okolja, ki ga inspirira. Ob doživetem opisovanju dogodivščin pa Tadej omeni, da mu v Ameriki kar vse diši po jazzu.