Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

To je moda, ki naravo s proizvodnjo ne obremenjuje tako zelo kot recimo hitra moda. Seveda smo tudi na to temo pogledali z ženske in moške plati, kot to počnemo v naši rubriki Dvojni espresso vsako ponedeljkovo jutro ob pol devetih.

Na telefonski zvezi se nam je pridružil David Hojnik, Mariborčan, ki se podpisuje pod eksluzivne kose oblačil in modnih dodatkov. "Ženske so v veliki prednosti, kar se tiče potrošništva in menjave garderobe in želja…. Moški so pa mogoče malo bolj zahtevne stranke, tako da se uravnovesi količina pri ženskah in premišljenost pri moških. Moške zanima predvsem trajnost, da ne bi preveč pogosto kupovali novih stvari, tako izbirajo kose oblačil, ki jih bo nosil dlje. Moški po navadi točno ve, kaj bi, ženske pa so bolj odprte za nove ideje, predloge in bi osvežile svoj izgled večkrat," je med drugim povedal David.

Foto: MMC RTV SLO/Pixabay
Foto: MMC RTV SLO/Pixabay

Prisluhnite celotnemu pogovoru, kajti David nam je povedal tudi, kateri kosi oblačil v naših omarah vsekakor ne smejo manjkati. V posnetku pa boste slišali tudi, kaj so povedali naši poslušalci. Med drugim smo slišali tudi ta mnenja:

"Včasih smo imeli obleke, na katere smo zelo pazili, da smo jih bolj dolgo imeli. Zdaj pa se je moda zelo spremenila, je bolj sproščena," je povedala poslušalka Vlasta.

"Ženske smo včasih nosile samo krila, danes pa opažam, da smo veliko v hlačah," je povedala ena poslušalka.