Foto: Polona Bajc
Foto: Polona Bajc

''Življenje nas je postavilo pred situacijo, ki je večina še živečih generacij ne pomni. Če verjamemo, da je strah najhujše zlo človeštva, potem v tem trenutku od vsega najbolj potrebujemo pogum in optimizem''.

Izdelovalke Unicefovih punčk iz cunj so v sklopu projekta Osrednje knjižnice Celje tudi letos začele z izdelavo le-teh in jim dodelile novo ime. ''Letos smo se zaradi posebnih razmer odločili, da bomo punčke iz cunje preimenovali v punčke (za)upanja iz karantene in k izdelavi povabili širšo javnost'', nam je zaupala Polona Bajc, iz Osrednje knjižnice Celje.

S projektom spodbujajo tudi druge, da doma svojo domišljijo in negotovi čas prelijejo v dejanje dobrote. Ob koncu karantene pa nameravajo pripravili tudi prodajno razstavo, ki bo v celoti namenjena Unicefovemu projektu cepljenje.''Verjamemo, da nas bo ustvarjalnost povezala in med nami spodbudila pozitivno razmišljanje'', zaključuje Bajčeva.

Prisluhnite celotnemu pogovoru, v katerem boste izvedeli kako lahko tudi vi sodelujete in izdelate punčko (za)upanja iz karantene.