Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Med 12. in 21. junijem bo po vsej Sloveniji Teden restavracij. Gost jutranjega programa je bil selektor Uroš Mencinger.

"Bistvo tedna restavracij je izbor najboljših slovenskih gostiln. Letos je vključenih 101 gostiln, od tega kar 17 novih ali ponovno priključenih. Letošnji Teden restavracij bo v znamenju poudarka povezovanju preteklosti in sodobnosti," je za jutranji program povedal Mencinger.

Sprejemanje rezervacij se je začelo v ponedeljek, 1. junija, vse informacije o načinu rezervacije, sodelujočih restavracijah, razpoložljivih mestih in izboru menijev pa so dostopne na spletni strani www.tedenrestavracij.si. Skupno število sodelujočih restavracij in gostiln je 101, od tega kar 17 novih ali ponovno priključenih. "V času koronavirusa smo pogrešali dobro hrano in družbo v gostilnah. Saj smo kuhali doma, morda več kot kadarkoli prej, ampak vseeno je prijetno obiskati restavracije. Zdaj bomo lahko ocenjevali, kako kuhamo doma in kako kuhajo v restavracijah," je še povedal Uroš Mencinger.

"Namen tedna restavracij je, da se naučimo enostavno dobro jesti. Da znamo izbrati gostilno, da znamo izbrati jedi v njej, da je razlika ali smo lačni ali pa radovedni. Teden restavracij je namenjen tistim, ki morajo biti malo radovedni. Če se greš samo najest, greš recimo v dve ali tri gostilne, kjer veš, kaj te čaka, pri tednu restavracij pa lahko obzorja tudi razširiš," je še poudaril Mencinger.

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete tukaj: