Foto: Radio Maribor/Barbara Marčič in Anja Antolič
Foto: Radio Maribor/Barbara Marčič in Anja Antolič

Kolesarki Anja Antolič iz Šmarja pri Jelšah in Barbara Marčič iz Rač sta jeseni leta 2018 pot začeli z juga Južne Amerike, s ciljem prekolesariti pot vse do Mehike. Dve leti sta trdo delali, da bi zbrali dovolj sredstev za tako dolgo pot, vendar pa je tudi njima koronavirus ustavil načrte.

Z njima smo se prvič pogovarjali že letos aprila, ko sta obstali v Ekvadorju, natančneje v glavnem mestu Quitu in se odločili, da ostaneta tam in počakata na konec karantene.

Na žalost pa se je karantena, ki je bila najprej napovedana do konca letošnjega maja, podaljšala še do konca septembra. Tako sta se dekleti odločili, da svoje popotovanje prekineta. ''Prevozili sva polovico začrtane poti. Za pot domov sva bili primorani prodati najini kolesi, saj letalo ni dopuščalo prevoza koles,'' poudarja Anja Antolič. Zdaj sta že doma v samokaranteni, za katero sta se odločili samoiniciativno, saj kot pravita, sta bili v stiku z ogromno različnimi ljudmi iz vsega sveta.

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora, kjer sta svoje vtise iz poti in načrte za prihodnost strnili v pogovoru s Kristijanom Šmidom.